Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
ara mateix unes 300 persones es manifesten contra el tancament de Miniwatt
27 feb 2005
360 persones es poden quedar sense feina

Els treballadors de Miniwatt demanen un boicot contra LG Philips
Lâesperit de lluita es manté viu entre els treballadors de lâempresa barcelonina Miniwatt, després que LG Philips, multinacional propietària, anunciés fa unes setmanes el tancament de la delegació de la Zona Franca. De moment, treballadors i directius no han arribat a un acord per pactar unes condicions dâacomiadament i, per aquest motiu, els 360 afectats han decidit concentrar-se aquest dilluns a les portes dâEl Corte Inglés de la plaça de Catalunya per demanar un boicot als productes LG Philips.

Els sindicats no han arribat a cap pacte amb lâempresa malgrat que aquesta va oferir el passat dijous una pla social valorat en 30 milions dâeuros i, segons els plans, Miniwatt ha de tancar les portes el proper 31 de març. Sense acord, els nervis sâhan estès entre els treballadors i per tal dâobligar LG Philips a millorar una oferta, han decidit demanar un boicot als seus productes.

Durant el dilluns, alguns membres de Miniwatt es manifestaran al centre de Barcelona i davant les portes dâEl Corte Inglés demanaran als consumidors que donin lâesquena a tot allò que es comercialitzi sota la marca LG Philips. De moment es desconeix si la mobilització sâallargarà durant la setmana o si per contra només es durà a terme dilluns.

El pla dâacomiadament que va oferir la direcció de Miniwatt contempla prejubilacions, indemnitzacions de 40 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i recol·locacions per als qui no sâacullin a cap de les opcions.

Segons aquest pla, els treballadors de 54, 55 i 56 anys sâhaurien de jubilar anticipadament i cobrarien una renta provisional del 78% del sou net fins que rebessin les pensions corresponents. Lâaltra opció seria cobrar una renta vitalícia del 80% sobre la base reguladora de la pensió estimada. Per als majors de 57 anys, les rentes serien lleugerament superiors.

LG Philips també sâha compromès a col·locar en una empresa âsolventâ? els treballadors que no acceptin cap de les alternatives. Els beneficiats gaudirien dâun contracte indefinit, un sou adequat a la franja alta del conveni del metall i una indemnització de 20 dies per any treballat.

Malgrat aquestes ofertes, els sindicats rebutgen les propostes perquè les consideren insuficients tenint en compte les capacitats de la multinacional.

This work is in the public domain
Sindicat