Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
> S'acaba el Fòrum Social de l'Educació
27 feb 2005
Avui es clou el Fòrum Social de l'Educació, que va començar divendres passat i que s'ha fet a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. En aquests tres dies, hi ha hagut quatre conferències centrals i un centenar de tallers i seminaris.
La conferència inaugural la van protagonitzar l'escriptor i ex-assessor del govern de Lula da Silva Frei Betto, la pedagoga Marta Mata i el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras. I avui a migdia es clourà aquest fòrum, amb la lectura d'un manifest que reclamarà la necessitat de replantejar els reptes de l'educació al Principat. No en va, el lema d'aquest esdeveniment ha estat 'Un altre món és possible, una altra educació és necessària'. I és que factors com ara l'augment de l'alumnat immigrant, els canvis en el sistema educatiu i els nous hàbits socials són coordenades que obliguen els educadors ha canviar algunes de les directrius del sistema educatiu vigent. Al fòrum s'hi han adherit més 240 organitzacions i un miler de persones d'àmbits com l'universitari, el dels mitjans de comunicació i de les organitzacions no governamentals.
Aquesta preocupació arrenca de la 'Crida per un debat social sobre l'educació a Catalunya', fet el mes de juny de 2003 per unes quantes personalitats del país com ara l'arquitecte Oriol Bohigas, l'antropòleg Eudald Carbonell, el sociòleg Salvador Cardús, el president d'Òmnium Cultural Jordi Porta, l'ex-coordinador d'Unió de Pagesos Pep Riera, i el filòsof Josep Maria Terricabras.
----------
Mira també:
http://www.forumeducacio.org/crida.htm

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat