Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Manifestació contra la experimentació amb animals
26 feb 2005
Unes 500 persones s'han concentrat aquest migdia a Oxford per marxar fins al nou centre que la universitat està construïnt, i que ha d'agrupar els serveis per als científics que empren animals en la seva recerca. Els manifestants s'oposen al sacrifici d'animals, i creuen que hi ha d'altres mètodes més efectius per a dur a terme les investigacions. Alguns científics, d'altra banda, creuen que la recerca es pot desplaçar cap a d'altres països més permisius.
Els col.lectius que avui es manifestaven han aconseguit força ressò darrerament. A principis d'aquest any, la Universitat de Cambridge va aturar, un cop començat, el projecte d'un centre per a la investigació de malalties cerebrals on s'havien d'utilitzar primats. Darrerament han dirigit la seva activitat contra la Universitat d'Oxford. Fa quinze dies, un grup, encapçalat per la històrica Joan Court de 85 anys, va portar a terme una vaga de fam davant d'una de les empreses constructores. Activistes no identificats van entrar a les oficines de la mateixa empresa i, equipats amb destrals, van causar importants estralls. L'empresa ha renunciat a seguir participant al projecte ja que, a més, alguns dels seus directius han estat amenaçats o bé han rebut la visita als seus domicilis de grups de manifestants.
La situació ha arribat fins al punt que el govern de Tony Blair s'ha plantejat de fer servir l'exèrcit per garantir els subministraments, i grups d'accionistes, que han vist com el valor a la Borsa d'aquestes empreses baixava en picat, volen portar els organitzadors de les protestes als tribunals per terrorisme. La portaveu de la 'British Union Against Vivisection' ha declarat que ells estan en contra de qualsevol mena de violència, ja sigui contra humans o bé contra els animals, i que cal anar amb cura de no confondre els qui protesten amb terroristes.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/locals/anglaterra/index.html

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa