Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Ja hi ha data pel Congrés per a la Sobirania dels Països Catalans
26 feb 2005
Ara fa dos anys, un grup de persones, vam reunir-nos per a iniciar un procés que hauria de culminar amb la convocatòria d’un Congrés per a la Sobirania dels Països Catalans. Des d’aleshores hem anat treballant per a aconseguir aquest objectiu i, avui, la crida té ja un ampli ressò, ha estat subscrita per més de dues mil cinc-centes persones. Moltes d’elles ens han fet arribar comunicacions escrites i suggeriments per tal que el procés sigui el més participatiu possible.

En la línia del projecte, els impulsors creiem que el nou moment polític demana una àmplia mobilització ciutadana, pacífica i reflexiva, i tanmateix contundent. La mobilització hauria d’ajudar tota la societat catalana a estar atenta per a no permetre que ara, en el debat al voltant d’un nou Estatut d’Autonomia, tornin a repetir-se errors del passat: que siguin rebaixats els drets de la nació catalana a la plena llibertat política, a un veritable autogovern amb el màxim grau de sobirania possible i a l’exercici de la democràcia, pròpia dels pobles lliures, en el concert dels països lliures. A la vegada, aquesta mobilització hauria de ser una resposta cívica a la marginació que ha imposat l’anomenada Constitució Europea a la nació catalana, una manera de reivindicar el nostre dret a la col·laboració i a la interdependència, a partir del nostra sobirania compartida, amb els altres pobles europeus, en el context de la Unió Europea.

Per a aconseguir aquesta mobilització i avançar en el camí desitjat, convoquem una Jornada –com a final de la primera fase del Congrés anunciat- que tindrà lloc el proper dissabte dia 5 de març, en sessions de matí i tarda, de la qual uns adjuntem un full informatiu.

Tractant-se, com ens sembla, d’una Jornada que pot ser del vostre interès, ens agradaria comptar amb la vostra presència. Procurarem tornar-vos a contactar els propers dies.

Mentrestant, rebeu el nostre agraïment per la vostra atenció i el testimoniatge de la nostra consideració


Aureli Argemí i Roca
Joan Bernat i Xirgu
Antoni Soler i Regàs
Mira també:
http://hhtp://www.racocatala.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat