Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
VI Vaga Mundial de Dones, del Dia Internacional de la Dona
25 feb 2005
Fecha: 12-03-2005
Hora: 17:00:00 hasta: 22:00:00
Tipo de acto: Manifestación
Organiza: Vaga Mundial de Dones
Datos de donde se realizará el acto:

Lugar:
Dirección: Plaza Sant Jaume
Población: Barcelona
Provincia: Barcelona
Comunidad autónoma: Catalunya

URL: www.globalwomenstrike.net
Descripción: Desde Barcelona, estamos co-coordinando la gira por Europa de Nora Castañeda, Presidenta del Banco de Desarrollo de la Mujer (Banmujer) de la Republica Bolivariana de Venezuela, y Angélica �lvarez, Promotora Coordinadora de Banmujer en el estado Bolívar. Hasta la fecha Banmujer ha repartido más de 45.000 micro créditos que benefician las familias y comunidades más pobres y es una clave parte de los programas para la eliminación de la pobreza y de soberanía alimentaria del proceso bolivariano liderado por Presidente Hugo Chávez. Entre muchos logros y avances para las mujeres de base destacamos Articulo 88 de la Constitución Bolivariana del 1999, que reconoce el trabajo no asalariado en el hogar como económicamente productivo y le da derecho a la seguridad social a las amas de casa. Esperamos que participéis en la gira de estas dos mujeres extraordinarias, cada una clave en el proceso bolivariano antisexista y antirracista en que las mujeres de base, en su mayoría mujeres de descendencia africana e indígena, juegan un papel fundamental. Nora y Angélica serán ponentes en la celebración central de la semana de actividades de la Huelga en Barcelona: Plaza Sant Jaume, 17-22h sábado, 12 marzo.
Mira també:
http://agenda.pangea.org/dones/plantilla.php?id=466403001109185023

This work is in the public domain

Comentaris

Re: VI Vaga Mundial de Dones, del Dia Internacional de la Dona
08 mar 2005
Ataquem lâarrel del problema. Destruïm el patriarcat
Totes i tots pensem que lâèpoca en què ens ha tocat viure les diferències entre sexes ja estan superades, és a dir, que homes i dones som iguals. Açò com ben bé sabem és mentida , una més entre totes les que ens oprimeixen com a persones i com a poble. Ens hem de traure la vena dels ulls; si volem trencar amb les barreres del patriarcat, hem de tenir clar què és el patriarcat i hem dâanar més enllà. Fer-nos lliures com a persones i no com a gèneres o objectes sexuals és un dels objectius en la nostra lluita.

A grans trets patriarcat és âel sistema d âorganització social basat en la família monògama dominada per lâhome, alhora basat en un punt de control i amb un objectiu clar que es lliga al sistema econòmic capitalista. El control de la unitat familiar com a unitat de producció són els fills i la dona té el paper tradicional de reproductora i poca cosa mésâ?.

Continuar assumint els tòpics que la societat actual, masclista i capitalista; els mitjans de comunicació manipulats i manipuladors, i els polítics han deixat en lâeducació tradicional i ens han imposat significa lâ augment de lâopressió sexual tant de les dones com de la resta persones i a suposa que aconseguir lâestatus dâésser lliure siga cada cop més difícil en una societat com la nostra.

La societat en què vivim és còmplice dâ abusos sexuals , de maltractaments, de vexacions, dâinsults i fins i tot dâassassinats... Ãs a dir, de violència tant física com psíquica cap a determinats sectors de la societat, en concret, cap a dones i homes que volen ser iguals en un món més just. Ens cal agafar compromís, consciència de lluita i trencar el silenci imposat. Per què fins a quan permetrem que continuen així les coses?


- 8 març : Mataró : La Riera : 18:30h :
Exposició informativa: Això també és violència de gènere

- 10 març : Vilassar de Mar : Plaça de lâesglésia : 18:30h :
Exposició informativa: Això també és violència de gènere
Sindicato Sindicat