Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
Balears: Educació suspèn les proves de català per segon any consecutiu
25 feb 2005
La Conselleria d'Educació va suspendre ahir, per segon any consecutiu, les proves de català dels certificats A, B, C, D i E que s'havien d'efectuar el pròxim mes de juny perquè no pot garantir que «es puguin dur a terme de manera satisfactòria». L'any passat l'extinta Junta Avaluadora de Català (JAC) va haver de prendre una mesura idèntica després del conflicte generat entre Educació i els examinadors.
Palma.

Una vegada que la Conselleria va suspendre la JAC i que la Direcció General de Política Lingüística va assumir la competència de convocar les proves, la Conselleria d'Educació va convocar novament proves de català per al mes de gener i per al de juny.

Així i tot, el nou sistema implantat per la Conselleria ha impedit que es realitzassin els exàmens escrits i orals el mateix dia. A més a més, la gran demanda de proves i els ajustats recursos humans que té a l'abast la Conselleria han provocat que s'allargui fins al febrer la convocatòria del mes de gener.

Fins i tot, les proves orals del nivell A no es faran fins els dies 5 i 6 de març. Precisament, aquest fet impedirà que els aspirants als certificats A, B, C, D i E coneguin els resultats de les proves abans del 4 de març.

Segons el director general de Política Lingüística, Miquel Melià, la situació fa que la convocatòria del mes de juny sigui «precipitada». De fet, creu convenient «espaiar-les» més. Tanmateix, recorda que «només estam obligats a fer-ne una per any».

En la resolució del Butlletí Oficial de les Illes Balears que suspèn la convocatòria del juny, el Govern reconeix que «ha hagut de disposar al màxim els recursos humans» i que té dificultats per «garantir que les proves previstes per al juny del 2005 es puguin dur a terme de manera satisfactòria».

D'altra banda, el conseller d'Educació, Francesc Fiol, va constituir ahir oficialment la Comissió Consultiva d'Avaluació del Català, de la qual formaran part 11 representants d'institucions polítiques (nou de governades pel PP), i quatre més de la UIB, l'Escola de Mallorquí de Manacor, l'OCB i l'Estudi General Lul·lià.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat