Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Un altre conflicte amb un oratori al Barcelonès Nord
25 feb 2005
Informació de la mesquita del carrer Liszt (Badalona), que ha anat sortint a la premsa. L'ajuntament de badalona ha decidit tirar pel dret i, enmig de les negociacions, han precintat l'oratori. La gent es va trobar ahir que a les sis del matí hi havia anat la guàrdia urbana i els havia precintat el local.
Les negociacions estaven en marxa i la comunitat musulmana havia acceptat anar a Gorg-mar (on els cedeixen una nau) els divendres, el ramadan i les festes més sonades, però volien mantenir l'oratori al barri per als dies de cada dia. Els veïns estaven d'acord amb aquesta proposta. Aleshores, de sobte, sense avisar, precinten. El Tortajada, que és el regidor de badalona que porta el tema, ha dit al diari que "el seu deure no és garantir els drets de la gent sinó mantenir la convivència". Quina convivència es pot mantenir trepitjant els drets de les persones?. què farien les persones d'altres cultes si els fessin això?. Gorg-mar és superlluny del barri; implica agafar, com a mínim, un autobús per poder accedir-hi.

No els han donat cap opció de negociar: o accepten el gorg-mar o res. Visca la democràcia!

Avui, de 2 a 3 faran un res públic a la plaça de la vila de Badalona. Si algú hi pot anar, ja ho sap. Demanen que fem tota la difusió possible sobre el tema. Així que reenvieu això al màxim de persones que pugueu.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un altre conflicte amb un oratori al Barcelonès Nord
25 feb 2005
La llibertat de culte es una farsa de la democràcia burgesa. La llibertat exigeix que els temples siguin tancats i convertits en museus del capitalisme.
Re: Un altre conflicte amb un oratori al Barcelonès Nord
25 feb 2005
Muy curioso como gente que seguramente odia la religion del propio territorio defiende la religion de los inmigrantes. Que el desprecio al capitalismo no os confunda y acabeis apoyando a peores verdugos que los ke hoy gobiernan.

Salut
questionant qualsevol divinitat
Re: Un altre conflicte amb un oratori al Barcelonès Nord
25 feb 2005
Los amigos del capital no son nuestros amigos aunque entre ellos se peleen. I vengan de donde vengan o esten donde esten!!

Eso no hace que odiemos agentes por sus creencias sino estariamos acercandonos peligrosamente a la xenofobia o el racismo.

Lo que si esta claro es que los derechos deben ser iguales para todos y no se debe privar de los mismos a un colectivo por no ser del gusto de los que mandan en Badalona o donde sea. Si antes estaba autorizada la mezquita y cuando se abrió se autorizó ahora porque se prohibe y sin alternativa?

Esto es fomentar el odio hacia lo extranjero, si es que hay alguien no extranjero en algún lugar!!

Lo digo como ateo convencido, pero como persona más o menos sensata tengo claro que la gente se convence con el diálogo y el ejemplo y nunca, como decimos por aquí, a martillazos!!

Salud

www.kaosenlared.net
Re: Un altre conflicte amb un oratori al Barcelonès Nord
25 feb 2005
Aqui es defensa el dret de la gent de tenir les seves creences religioses, tant cristianes com hindus com musulmanes o jueves, és el mateix. Els Països Catalans som plurals i és aquesta pluralitat el que defensem, tant senzill com aixó, pero denunciant alhora fanatismes i dogmatismes.
Re: Un altre conflicte amb un oratori al Barcelonès Nord
25 feb 2005
Les "creençes religioses" son incompatibles amb la llibertat. La "pluralitat" es una paraula petitburgesa al servei de la falsa democràcia burgesa, que no vol dir res.
Sindicato Sindicat