Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
"Okupes" MTV
22 feb 2005
Mataró en va ple...i la premsa ja en parla
(El Punt 22/02/2005).
«Okupes» MTV

la galeria

PEP ANDREU .

Els Mossos d'Esquadra van fer fora uns esquàters de l'antic magatzem de fustes Can Maymí de Mataró. El desallotjament es va practicar sense
problemes per a la policia. Quan els Mossos van irrompre al casal L'Estella (nom okupa inspirat en l'antiga activitat fustera del local), només hi havia quatre joves que, assenyadament, poca o nul·la resistència van oferir. S'estigui o no d'acord amb el moviment esquàter, s'ha de reconèixer que els okupes mataronins s'estan comportant amb un civisme exquisit. El dia del desallotjament, un portaveu esquàter demanava explicacions a la policia. Ho feia educadament, guardant les distàncies i sense provocacions. I al vespre, un centenar de joves del moviment okupa es manifestaven pel centre de la ciutat sense provocar aldarulls. I amb això no vull dir que esquàter sigui sinònim d'esvalotador, sinó que aquesta és la imatge que en queda sovint.
Aquests dies està fent fortuna a la capital del Maresme una expressió per definir els esquàters locals, se'ls anomena «okupes MTV» (que cal
llegir en anglès: im-ti-vi). Aquí, les sigles d'aquesta televisió britànica voldrien dir «ser de Mataró de Tota la Vida». I és que pràcticament tot el moviment okupa pertany a famílies amb cognoms influents i arrelats d'antic a la ciutat. Pocs -per no dir cap- d'aquests joves té necessitats reals de sostre. Però ja se sap que les revolucions no les fan els necessitats, sinó els que tenen temps per pensar-les.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Okupes" MTV
22 feb 2005
La revolución la hacemos todos, no por que tu padre tenga dinero tu has de segir sus pasos, a lo mejor odias ese estilo de vida y buscas otro modelo, no tan basado en acumular cosas, y si en difrutar mas de la vida, no ser muy rico por fuera y muy pobre por dentro... la revuelta global ha comenzado, el mundo no es una mercancia.
Re: "Okupes" MTV
22 feb 2005
i si no funciona, me'n torno a casa dels meus pares
Re: "Okupes" MTV
22 feb 2005
Ets una mica, no, bastant demagog. És clar que hi ha de tot a tot arreu però això no converteix un moviment social (l'okupao el que sigui) amb una farsa com tu dius.
Re: "Okupes" MTV
22 feb 2005
sobre els okups fills d'snobs només vull dir que cuant es llencen al facil camí de seguir els passos del papi, son els pitjors, perque han viscut, lluitat i conegut bé la retaguarda, no sé si m'explico, no vull dir que tots els okupes fills de rics siguin així, inclús conec rics lluitadors (els grans filosofs sempre ho han estat perque per pensar amb trankilitat s'ha de tenir la panxa plena) a excepció d'epicur i de marx, k k jo sapiga son els unics pobres k han set grans filosofs. En tot cas tampoc s'ha de marcar a la gent per la prpocedencia de la seva família. Apa, salut i revolta!
Re: "Okupes" MTV
22 feb 2005
Hem sap molt de greu això que dius, no sé qui ets, i segurament tú tampoc saps qui sóc jo, i per això mateix et demano que no parlis així del que no coneixes, o no coneixes del tot. Potser si que coneixes algun o alguns okupes mataronins que pertanyen a families amb noms influents a Mataró (i que?), està molt bé, però si et plau no generalitzis perque t'estàs equivocant.
I, que és per tú la necessitat real de sostre? Que no el necessita tothom un sostre? Jo tinc molts sostres on anar a parar, tinc familia (encara que no té cognoms influents d'aquests que dius), tinc amics, tinc la capacitat de treballar per pagar un lloguer de 80.000 ptes. com a mínim, tinc la capacitat d'hipotecar-me...,no això es mentida em sembla que no compleixo gaires requisits per hipotecar-me, però és igual, com veus tinc varios sostres on anar a parar, però mira he escollit un sostre okupat, i n'estic ben orgullós d'això i espero que molta gent tingui ganes d'això d'okupar: de protestar, de tenir ganes de cambiar les coses, de tenir ganes de tocar els collons als poderosos, de tenir ganes de despertar les consciències dormides de la gent...

Ah, no erem 100 persones, erem més de 200. Vinga Pep Andreu deixa de dir tonteries i de crear sigles estranyes.
Re: "Okupes" MTV
22 feb 2005
ya intentan desprestigiar otra vez con lo d niños d papa y q no tienen necesidad real. y se ve q estos periodistas lo hacen todo por dinero. nunca haran un reportage sobre algo donde no ganen un duro pero tengan necesidad "etica" (si ya han olvidado lo q significa)????
mas sobre como la prensa qiere desprestigiar al movimiento okupa
22 feb 2005
sobre los mecanismos d los ma$media para desprestigiar al movimiento okupa
ca
http://barcelona.indymedia.org/feature/display/133468
es
http://barcelona.indymedia.org/feature/display/133471

debate sobre el caso concreto d "niños bien" q no tienen necesidad "economica" pero si moral
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/112679/index.php

no entiendo porq para colaborar en acabar con el problema d la vivienda, d carencia d espacios publicos gratuitos y d especulacion en el cuarto mundo (si ese q no tiene credito en el banco pero q geograficamente esta aqi) tienes q ser pobre. no puede haber solidaridad. pero para ayudar en el tercero no hay problema (esta muy bien visto q un medico, por ejemplo, vaya y cure). ¿solo pueden en el primer mundo denunciar y actuar, por ejemplo okupando, los pobres?

en este pseudo-primer mundo, tan lejanas nos qdan ya las cosas q se hacen por ETICA... ??
la biblia
22 feb 2005
No es a la biblia on es parla de culpabilitat fins no se quina generació... Segurament els fills de ric quan volen abandonar un rotllo com l¡ocupació tenen les coses més fácils, però encara que es sigui fill d'obrer pur si es vol abandonar (amb més o menys facilitat) s'abandona... I a la fi, potser el net d'obrer i fill de policia ha de tenir algun estigma?, o el dels segurates? o el de revisor del metro?.... Les persones valen per si mateixes, encara que algunes tenen la vida molt més fácil, alguns amaguen això, altres accepten que son o han estat privilegiats, aquests son els millors.
P.D. Aixó de que Marx i Epicur són els únics pensadors que no varen tenir la panxa plena... caldria revisar aquesta idea... Hi ha moltes menes de relació i molts llocs d'on treure els diners, en Federic treia els diners d'on els treien tots els ricatxos de l'època, en Carles per el fet de no embrutar-se les mans com l'Engels i sols aprofitar la pasta no deixa de ser (com molts directa e indirectament) un aprofitat de la plusvàlua d'altres.
Re: "Okupes" MTV
23 feb 2005
el tripic argumetn d sempre k son 4 pijos ks'aburreixen, llastimós.

D'altra banda, encara k fos cert k son fills d rics quin es el problema? poden estar en contra del sistema (i encara té mñes merit doncs son els unics disposats a perdre alguna cosa, i guanyarne moltes més). SI nosaltres mateixos dividim els moviments socials tenine n compte la prodenecia dels eus membres malament anem, les idees no tenen més validesa pel fet d tenir uns pares o uns altres, les idees son idees i punt, millor un okupa ric i convençut k no un pobre content d ser explotat.

Prou demagogia sisplau k ja n'estem ben farts.
Re: "Okupes" MTV
23 feb 2005
Sembla que us estigeu tornant tots lelos, per dir-ho suaument. Pep Andreu, dedica't a una altra cosa, el teu periodisme barat de progre de segle XXI ja no l'aguantem. Sortim als carrers! Mitjants de comunicació, mitjants de confusió!!!
Re: "Okupes" MTV
23 feb 2005
Tornem-hi a ser...

De tant en tant i sense mancar a la cita surt algú exhibint aquest poderós argument...del qual parla aquest lacai de la desinformació. Potser aquest especiment que es fa dir periodista mai durant la vida del CSO no ha escrit ni un paràgraf sobre cap dels actes organitzats per aquest centre okupat. No obstant això aprofita el desallotjament (la destrucció d'un projecte) per omplir de merda i sensacionalisme barat un dels seus articles setmanals, perquè ja ho diuen: "qui dia passa any empeny".
Senyor Pep Andreu, suposo que amb el símil malintencionat i "gairebé filosòfic" (MTV=Mataró de Tota la Vida) vol dir que uns nois que pertanyen a grans famílies de la vila han de seguir el camí que la moral provinciana els ha marcat. Han de ser joves, consumistes, fer cas al sistema, hipotecar-se, anar de festa i sobretot no fer res davant l'inesxistència d'un centre cultural a on el jovent de la vila es pugui expressar. Seria diferent l'"artícle" si aquests rebels en comptes de tenir noms "il·lustres" fossin fills de la immigració andalusa dels 60?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more