Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
Portugal debe ser el único país de mayoría católica del mundo en que los trotskistas le pisan los talones a los democristianos.
Y no sólo esto el último partido comunistas ortodoxo de la Europa occidental les supera a ambos y es la tercera fuerza política.

En las elecciones del pasado domingo no sólo crecieron los socialistas. Simultáneamente lo hizo también la izquierda radical, un fenómeno sin parangón en Europa.

Los comunistas ortodoxos, impulsores de la coalición CDU, lograron el 7,57% y 14 diputados. El Bloque de Izquierda (BI), animado por los trotskistas, el 6,38% y ocho diputados. Juntos sumaron el 14% y convertirán la Asamblea de la República portuguesa en uno de los parlamentos europeos con más representación de la izquierda radical: 22 diputados de 230.

El fenómeno es principalmente resultado del crecimiento del BI, que pasó de tres a ocho escaños. Se trata de una coalición de partidos de la extrema izquierda tradicional, pero también defensora de causas como la liberalización del aborto, la despenalización de algunas drogas y la legalización de las bodas homosexuales. Su electorado es: joven, urbano, con buen nivel de formación y de clase media-alta.

El Partido Comunista, que languidecía tras una década de retrocesos, ha encontrado nuevo brío con Jerónimo de Sousa, el líder elegido el pasado noviembre.
Mira també:
http://www.esfazil.com/kaos/noticia.php?id_noticia=8074&PHPSESSID=0b6eac96d59a1389a94a1ea7591a813c

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
¿Extrema?
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
Conozco al Bloco d'esquerdas y no me atreveria a decir que son de clase media-alta. Una cosa es formarse en la universidad y otra de ser clase media-alta. Son la mayoria hijos de obreros que trabajan en el sector servicios y no tienen en posesion ningun medio de producción, por lo tanto clase media-baja.

El éxito electoral vienen por trabajar consecuentemente en los movimientos sociales sin sectarismos ni manipuleos, no como el PC, IU o ICV aquí.
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
Habría que decir que la noticia colgada es de El País, por lo tanto no es de fiar la caracterización que da de los militantes de la coalición.
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
ei, correcte, és una notícia d'El País... tota la informació que serveixi x contrastar benvinguda sigui!

ja voldriem tenir aqui un Bloc d'Esquerres semblant al portuguès

salut!
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
qualsevol persona ke se considere a si mateixa com extremista i estigue orgullos es, simplement, un imbecil. Aixi de clar.
Jo puc ser de la esquerra mes extrema, pero tenint una ideologia clara y una formacio suficient, consideraria ke el normal soc jo, i els extremistes els altres...
Encara no conec el tema i no se si la CDU i BI portuguesos s'assemblen a IU. Espere ke sigue cert tot allo ke dius.
Personalment, mai m'he fiat del trotskisme, son uns venuts al sistema.
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
que t'ha fet arribar a aquesta conclussió? (lo de que "el trotskisme son uns venuts al sistema")

ho pots argumentar o és una cosa que deixes caure com qui no vol la cosa, potser perque tampoc coneixes gaire aquest tema, no?
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
ei, només un apunt, a Grècia el partit comunista també té bastanta força i el seu discurs no és ni molt menys iniciativero o alguna cosa que s'hi assembli.
llegir més
22 feb 2005
La dreta va tenir una derrota històrica en les eleccions legislatives. Va anar a pitjor sempre des del 25 d’abril, una derrota que va afectar a dos partits de govern, tant el PSD com el PP. El “Bloco de Esquerda" va ser el partit de l’espectre polític que mes va créixer. Ha passat de tres a vuit diputats. Van ser triats quatre diputats a Lisboa, dos en Setúbal i dos en Porto. Van faltar 400 vots per a triar un diputat en Braga i 200 en Aveiro. Es va estar a 1100 vots de triar un diputat en Far. En termes nacionals, es va passar de 150 mil vots en les anteriors eleccions a 365 mil vots. Es va arribar a la tercera força a Coïmbra i en Far. Es va sobrepassar a CDU en Madeira, Leiria, Aveiro, Porto i Viseu. Es va superar al PP en Beja, Setúbal, Lisboa i Évora.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/index.php
perdó
22 feb 2005
perdó, el link és incorrecte, a sota el link correcte
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/161315/index.php
Re: La extrema izquierda roza el 15% de los votos en Portugal.
22 feb 2005
pel to que fas servir per dir el que es bo i el que es dolent, ja et delates, o com a minim la teva formacio, la afegito de l'insult es la cirera
dir que el trosquisme esta venut al sistema es una bona vertical per algu que sona d'escola estalinista
L'unic trosquista militant -evidentment no un que s'hagi canviat la camisa, que d'aquests n'hi ha a totes les families- que podria semblar al que tu dius va ser Pablos, que es converti en assessor de Ben Bella a la revolucio algeriana...
Es pot estar d'acord o no amb el marxisme revolucionari, amb els totems ideologics del trosquisme, es pot estar en desacord amb moltes actituds sectaries, en els fracassos de molts entrismes i moltes unitats que no serveixen per res despres, amb catecismes que despres no han servit per gaire, fins i tot, amb les consequencies d'un leninisme portat a l'extrem -fraccionalisme inclos- que masses vegades crea davants i darreres...
pero ningu pot questionar-se la solidaritat que molts troskos han mostrat sempre respecte a moltes lluites -i si no pregunta-lis als bascos quan tenen judicis a Paris- o el seu compromis militant -un record pels trosqusites argentins que van practicar la lluita armada-
dir que els trosquistes estant venuts al sistema et situa a la mateixa alçada o com a company de viatge dels que esbombaben la conspiracio "trosko-feixista", tenien les xeques com a seu, varen assassinar Nin i de passada varen enfosar l'experiencia revolucionaria que viviren els nostres pares i avis.

Un extremista radical.

(per cert, no se si l'Otelo estaria massa d'acord amb que el PC portugues es gaire radical)
Sindicato Sindicat