Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
La Conselleria d'Educació valenciana ha de prendre nota
21 feb 2005
Des de la CEPC (Coordinadora dâEstudiants del Països Catalans), volem fer-nos ressò dâuna obvietat anunciada: la manca de finançament que sofreixen des de fa anys els instituts públics al nostre País. A quedat palès aquests últims dies, tant per la caiguda de la paret de lâIES Francesc Gil de Canals com per la tallada de llum en lâIES Lluís Vives de València, que les partides pressupostàries de la Generalitat són del tot insuficients per enfrontar la realitat que és viu dia a dia en els nostres centres dâensenyament. El nostre benvolgut conseller, juntament amb els seus âcoleguesâ? de partit dâaltres comunitats, està més interessat en revifar el conflicte sobre la paralització de la llei de qualitat, que no pas per la situació agònica de molts dels nostres centres.

Des de la CEPC denunciem i exigim:

·Que sâacabe en la mesura del possible amb el mal endèmic que la comunitat educativa sofrim amb els âbarraconsâ?: agilitar els projectes dâampliació i de nova construcció, sobretot pel que respecta als permisos dâobra i adquisició de terrenys, que solen ser els dos aspectes que eternitzen el lloguer i la nostra estada en aquestes aules menyspreables.
·Que els instituts nous no tinguen problemes derivats dâuna mala construcció que implique una despesa econòmica allà on, per lògica, no hauria dâestar.
·Que la Conselleria dâEducació, a través de la Generalitat, augmente el seu pressupost destinat a lâensenyament secundari per poder fer front a les necessitats de tots els centres del nostres País. Que es deixe de confrontacions amb el govern central i que respongue a lâapartat de qualitat que li correspon a la Generalitat: el finançament de les infrastructures i dels recursos materials. Pot ser així, podriem començar a parlar dâun ensenyament de qualitat, on el seu caire públic implique que cap alumne haja de pagar cap quota complementària en concepte de âfotocòpiesâ?.

Des de la CEPC no rebutgem la possibilitat de convocar una mobilització a tot el País Valencià per exigir el compliment dâaquests i molt altres punts al respecte. Tenim pensat iniciar una roda de contactes amb la resta de sectors de la comunitat educativa per temptejar les diferents respotes que podem dur a terme.

CEPC-Secundària País Valencià 21 de febrer de 2005
Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans
cepcvalencia ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat