Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Sañvem Els Muntanyans de Torredembarra!
21 feb 2005
Per un desenvolupament sostenible i segur a Torredembarra, manifestem la nostra oposició a la construcció de 550 habitatges a la zona anomenada Muntanyans II.
Per un desenvolupament sostenible i segur a Torredembarra, manifestem la nostra oposició a la construcció de 550 habitatges a la zona anomenada Muntanyans II.

Aquesta zona dels Muntanyans, per on passa el Torrent de Gibert, està qualificada per l’Agència Catalana de l’Aigua com a d’alt risc d’inundacions, fet que significa que poden produir-se danys importants a nuclis de població, vies de comunicació i al medi.
D’altra banda la materialització d’aquest pla suposa l’ofec de l’únic espai natural protegit del terme de Torredembarra, els Muntanyans, que quedaria incomunicat amb les zones forestals protegides de l’interior i que hauria de suportar l’augment de pressió de milers de persones vivint a 50 metres de l’estany del Saler.

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha decidit suspendre l’aprovació definitiva d’aquest projecte d’urbanització, tot aturant l’inici del procés de construcció. Ens trobem doncs en un moment decisiu per tal de garantir la salvaguarda d’aquest espai.

Volem manifestar el nostre rebuig a un desenvolupament insostenible que ofega les possibilitats econòmiques, ecològiques i de qualitat de vida del terme municipal i que posa en risc la seguretat de les persones.

DEMANEM:
L’aturada del pla Muntanyans II i la recuperació de la zona a fi d’establir un connector biològic que comuniqui l’espai natural protegit amb les zones rurals interiors.
L’adhesió a aquest manifest de totes les persones i col•lectius sensibilitzats amb un desenvolupament sostenible i segur

-     PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS –
salvemmuntanyans ARROBA yahoo.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sañvem Els Muntanyans de Torredembarra!
21 feb 2005
Fotem canya al capital!!! Avant companys amb la lluita!! EL BAIX GAIÀ: LLIURE I TROPICAL!
Salvem Els Muntanyans de Torredembarra? SALVEM-LOS DONCS!!!
21 feb 2005
em sembla una iniciativa de puta mare, açó ki ho tira endavant?? seguiu informant que difondré entre coneguts...
Reunió!
21 feb 2005
El proper
dissabte 26 de febrer a les 18h al local de l'Agrupament Escolta els Salats hi haurà
una reunió informativa.
Aprofitem per agrair la col.laboració de l'agrupament.

Feu-ho còrrer!
+info
05 mar 2005
Acte en defensa d'Els Muntanyans de Torredembarra
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/161811/index.php
Re: Sañvem Els Muntanyans de Torredembarra!
02 mai 2005
He recogido la información de salvem muntanyans, este fin de semana en la playa de Torredembarra y creo justo y necesario, para este plan que consiste en hacer más poderoso al rico, a costa de sacrificar espacios naturales.
Se donde se encuentra esta zona de la playa, dels Muntanyans, pero no el torrent de Giber, Si alguien puede indicarme os pido me envieis información a esta direccion de correos.
Juntos frenaremos esta destruccion.
Sindicat Terrassa