Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Ni si ni no, sinó tot el contrari:
Les multituds tornen a guanyar!!!
Ni si ni no, sinó tot el contrari:
Les multituds tornen a guanyar!!!Vistes les dades que hores d’ara corren per la xarxa, tornem a estar cofois de sentir-nos part de les multituds intel.ligents, les que de forma aclaparadora han optat per desertar, per fer l’èxode del referendum de la constitució europea.

Un èxode tant del si com del no. Hem exodat del si a la constitució europea pel fet de defensar una projectes de les èlits, un projecte on el neoliberalisme segresta Europa. I hem exodat del no a la constitució europea pel fet del buit contingut presentat pels seus defensors, des dels defensors de les pàtries, les races i les nacions, passant per una esquerra rància, vella i xovinista.

Un èxit, doncs, de la multitud. La multitud que aspira a la construcció d’una Europa com a espai transnacional, postnacional, de les lluites per la ciutadania, heureu del combat del proletariat, per a construir des d’Europa un món millor, un altre món possible.

Tan de bó que aquesta lliçó sigui apresa pels partits, les sectes i els grups de totes les indoles que han volgut obligar-nos a escollir entre un fals debat: el si al neoliberalisme (que era el SI a la constitució) o el SI a les tribus (que era el NO a la constitució)

Després de l’exode, ara ens correspón seguir lluitant, seguir construint i portar l’esperrança de la construcció de l’Europa postmoderna, proletària, mestissa, sense pàtries, amb ciutadania universal, amb renda bàsica, la Europa que somiem. Ens espera el May Day, la jornada europea contra els centres d’internaments, el desenvolupament dels centres socials, i tot plegat....ENS ESPERA LA VIDA després de la mort del neoliberalisme i de la vella esquerra.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Quants porros t'has fumat, il·luminat/da??
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Nadia diu:
"Un èxit, doncs, de la multitud. La multitud que aspira a la construcció d’una Europa com a espai transnacional, postnacional, de les lluites per la ciutadania, heureu del combat del proletariat, per a construir des d’Europa un món millor, un altre món possible".

"ens correspón seguir lluitant, seguir construint i portar l’esperrança de la construcció de l’Europa postmoderna, proletària, mestissa, sense pàtries, amb ciutadania universal, amb renda bàsica, la Europa que somiem"

I té la barra de parlar de sectes i de falsos debats...juas juas juas
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
La ciutadanía universal, la renda bàsica, l'europa social i transnacional és precisament el que defensava el vot del no que als Països Catalans ha estat protagonitzat per les esquerres.

La abstenció no serveix de gaire, aquestes "multituds" abstractes teves que tant et fascinen si no han votat no ha estat per cap mena de motivació ideológica sino per simple apatia en la seva amplíssima majoria.

Es aixó el que tant t'omple de felicitat? Es aquesta una victoria per tú?

Si el que volies era un rebuig al model social i polític que suposa aquest tractat constitucional europeu llavors el millor, per ser el més clar i rotund, era el vot del no. L'abstenció és simplement indiferencia, apatia, passivitat, res que en realitat emprenyi als que ens volen fer empassar aquest tractat constitucional.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Yo creo que te estás flipando con las chorradas que dices... aunque a mi el alto nivel de abstención ya me vale, y soy más partidario de votar no. No creo que sea multitud, sino pasotismo de la gente de una Unión Europea que cada vez menos gente cree y le interesa. Algo que no me extraña :)

Este nivel de abstención espero que les joda a los políticos :'D
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
jo no he anat a votar i en tinc molta de motivació ideològica!
L'afirmació que el no-vot-ni-si-ni-no és de passotisme es correspòn als mass-media i als bufons del poder, en definitiva als legitimadors de l'ordre, no pas a gent en principi crítica.

Potser és que no entens la seva ideologia, que sobrepassa als teus (als del no) i als altres (als del si)? és això?
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Que sí, que no,
que no queremos cola
queremos lo que toma Diego Armando Maradonna
P.D.Cola=Mercat europeu
Lo que toma Diego Armando Maradonna=Viure feliços com a cadascú vulgui
Gora herriak!!!Visca els pobles en lluita!!!!
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
"la abstencion es sintoma del alto nivel de bienestar de la ciudadania europea " Jacques Delors
desgraciadament, es aquest el model de diagnostic que fan els poderosos quan es tracta de fer una analisi de las sevas derrotas.
el NO, al menys, te una analisi mes complicat de distorsionar
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
si la penya passa .... es per algo

feuvos-ho mirar politicastres venedors de cadires!
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
A les multituds aquestes que tu dius -la meva veïna, els meus avis, molts companys de facultat ...- se'ls en fot tota la retòrica buida de la nàdia. I no els veuràs ni contents en aquesta postmodernitat mestissa malaltissa, ni en la festuqui del maydai.

Suposo que certs personatges antiglobis es creuen que l'abstenció va amb ells, per cagar-se en tot i creure's amb una mínima legitimació. De fet, de les paraules de la nàdia només em quedo que certa esquerra fa anàlisis nefastos; no cal ni dir que la nàdia, amb aquest text, supera a tothom en aquest sentit.
Haciendo Abogado del Diablo
20 feb 2005
Anda que tu J?R.... lo que faltaba por escuchar

Las festuquis del MayDay lo apoyan organizaciones que han hecho campaña por el No, así que mejor que con tu sectarismo cabeza cuadrada te vayas a molestar a otra parte.

Solo faltaba que los Stalinistas vinieran a decirnos lo que debemos hacer. Estais solos y la gente pasa de vosotros. No os enteráis. También pasan de nosotros, pero te garantizo que nos escuchan más que a vosotros.

Una cosa, no soy autónomo, ni okupa, ni nada por el estilo.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Nadia, estoy deacuerdo contigo en que no se debe buscar ni la Europa Liberal ni la Europa Tribal. Hay que apostar por la "Europa de los ciudadanos". Pero no estoy de acuerdo en que por eso no haya que ir a votar, yo creo que el "NO" acoje las demandas por una Europa pa'l pueblo, sin hegemonías. Por eso, pienso que el "NO" no es hacerle el juego a los "tribalistas", y he ido a votar "NO" por el bien de la ciudadanía
les multituds passen ...
20 feb 2005
Jo només dic que creure que la gent que s'absté està en la línia que apuntava la del primer text és viure en un planeta completament irreal. És d'il·luminats creure que tota la gent que passa d'anar a votar pensa en 'seguir construint i portar l’esperrança de la construcció de l’Europa postmoderna, proletària, mestissa, sense pàtries, amb ciutadania universal, amb renda bàsica, la Europa que somiem. Ens espera el May Day, la jornada europea contra els centres d’internaments, el desenvolupament dels centres socials, i tot plegat....ENS ESPERA LA VIDA després de la mort del neoliberalisme i de la vella esquerra.' I que consti que tantdebo fós així, però resulta que molta de la gent que tocarà aquests temes estava intentant dir no a aquesta patranya d'europa del capital.

Ara resulta que la resistència imaginada diu que estem sols i la gent passa de nosaltres. Molt bé, felicitats, és la teva opinió. Però digues ... com saps que t'escolten més a tu que a 'nosaltres'???? Com m'ho pots garantir tant clarament??? Només mirant -com la tal nàdia- que la gent s'ha abstingut massivament??? És que flipo [suposo que no sóc prou mestís, apàtrida, sensetribu, postmodern, benettonunitedcolors ..., em sap greu no ser tant perfecte, i no veure tant clar com és que t'escolten tant].

enfi. que ens l'han fotut a tots. a tu també. encara que et sentis recolzat per multituds efímeres i postmodernes que passen TAMBÉ de tu.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Aún así, no veo del todo mal que el 60% no haya ido a votar: eso significa que a la gente no traga con la Europa que quieren algunos construir. Lo que pasa es que hubiera sido más (MUCHO M�S) positivo que ese 60% hubiese dicho "NO".´
Será una victoria, pero una victoria pírrica, agridulce: tenemos el consuelo de que a la mayoria no le mola el proyecto, pero ello no ha valido para rechazarlo de lleno
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Jo no ser si sóc tan optimista com diu la Nadia. Però t'asseguro que no m'he sentit còmode amb la campanya que s'ha fet pel no. Crec que tenia poc a veure amb el que penso. Per això avui m'he dedicat a llegir, a passar-me pel centre social, a xerrar de les coses que volem fer, i en cap moment se m'ha ocorregut anar a les urnes. I t'asseguro que de la gent que conec i que fan moltes coses en el dia a dia, han sigut uns quants els que han fet el mateix.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Evidentemente que todo el que no ha ido a votar no ha sido por que tuviera las mismas ideas de multitud, éxodo y demás, pero aún siendo un grupo muy hetereogéneo (pasotismo, domingueo, multitud...) se comparte algo: la certeza de que esta consulta no cambia nada, será un éxodo consciente o no, pero éxodo de la política tal y como se vende hoy en las escuelas - en la tele.

Alguna de esa gente, cuando se levante de su (pretendido) pasotismo no lo hará para ir a votar, y quizás se acerque a algún centro social, o al mayday, o a hablar con su vecino, o a...
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Lo siento J?R no me considero Postmoderno y me cago en la BenettonUnitedColors que se dedica a robar tierras a los Mapuches en Chile. Soy currante y me cago en este fascismo postmoderno. Yo so y muy realista y muy pragmático, muchos de la gente autónoma son un poco demasiado soñadores... eso es cierto. Pero, cada uno lucha como cree y yo los respeto. Yo no soy autónomo... estoy en una organización de izquierda de base. No me monto pajas mentales... pero, entiendo que cada lucha tiene sus formas y sus maneras de interpretar

Yo no creo en eso que llaman Multitud, para mi no hay multitud, sino proletariado. Pero, eso es otro tema. Si ellos quieren entenderlo así, los respeto y me parece muy bien
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Muy de acuerdo con "j?r"

Despierta y mira los resultados.Si crees que la abstención es en su gran mayoría de "izquierdas" es que no aceptas la realidad y la adaptas a como más te conviene.

El dia de hoy solo es una victoria para los banqueros y los políticos, y no para los movimientos sociales o para la población,para nosotros es un fracaso absoluto, yo creia que habría una mayoría del NO en Catalunya.

Ah y votar NO es decir que n queremos esta constitución de la guerra y el capital, y reivindicar derechos sociales, civiles, economicos y políticos.


pues ESO, a despertar y a no distorsionar lo que hay, que si no nunca se podrá cambiar nada
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
L'unica certeza es que aquest 60 per cent d'abstenció no serveix de gaire, per no dir res,

Ja tenim el Zp i el Maragall i el Duran Lleida i tota la colla de comentaristes i analistes dient que aquest 60 per cent d'abstenció només reflecteix la normalitat democratica que es viu a d'altres llocs d'Europa.

Es clar, també diuen que potser s'hauría d'haver informat i mobilitzat més la gent. Pero no tenen cap problema en dir que tot plegat ha estat un éxit.

El vot del NO que exigeix una Europa democratica, social i realment representativa de la seva pluralitat nacional és quantitativament menor que el vot de sí, pero es qualitativament molt més important perque no ha tingut l'aparell mediatici estatal que ha tingut l'altre.

Després de la desinformació, de la manca de debat, de la propaganda tendenciosa favorable al sí, d'unes crides a l'abstenció ambigües i que finalment s'ha demostrat que afavoreixen al sí ressignat, etc. aquest percentatge del NO sí que es un éxit.

Només cal pensar en tota la gent que hauría votat NO i que s'ha quedat a casa perque algu li ha fet creure que era millor callar-se i resignar-se.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Segons titular de rebelion.org, el govern considera aprovaba la Constitució amb el suport de 3 de cada 10 electors. Pera mi aquest és el gran titular.

Aquesta realitat, perque és un gran realitat, crec que no hi ha dubte; fica dins del mateix sac al vot del No, al blanc, al nul i a l'abstenció.

Pel motiu que vos vinga en gana, hi ha un 70% de la gent que d'una manera o altra no es troba identificada i entusiasmada amb aquesta constitució, i crec que aquest el missatge que hi ha que trasmetre.

Estic molt d'acord amb R, el votar NO era la forma de clara de oposar-se. L'abtenció la respete però no la puc compartir.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
"La multitud que aspira a la construcció d’una Europa com a espai transnacional, postnacional, etc etc etc"

es que m'hi peto (em penso que al Pais Basc o a certes zones del Paisos Catalans et posariem en un gabia per tirar-te cacahuets, pots anar a fer companyia al zumbat aquell que esta sempre a Metro Liceu davant La Boqueria anunciant que esta propera la vinguda d'en Cristo, el del cartell)
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
construir l'Europa postmoderna, quin mal de ventre
vuelve la moda "posmo" al corte ingles
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
fent una rapida ullada l'abstencio mes alta s'ha registrat a les zones mes rurals, amb menys "multituds" i altres conceptes neopsicodelics per l'estil i AMB MES CONSCIENCIA NACIONAL (o de tribu si vols dir-li, visca el sioux i "cavall boig")

i a més es alla on ha coincidit percentatges mes alts de NO

a les zones mes obreres, com sempre per desgracia, al igual que va passar a l'antiOtan, (mira't Nou Barris per exemple) la participacio no ha estat tan baixa i els vots si han estat molt mes importants
despres de mirar-t'ho pots continuar inventant-te alucinacions i realitats transmodernes unidimensionals i truques al Maragall que te n'explicara l'argument.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
Zapatero i l'aparell mediatic del PPSOE diuen que "una clara mayoría de españoles" ha aprovat la constitució europea, quan la realitat és que l'han aprovada només <b>3 de cada 10 electors</b>!! Com poden parlar d'exit quan l'abstenció arriba al 60 per cent i el vot del no arriba al 30 per cent a Catalunya!!
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
20 feb 2005
es que tambe son posmos i es poden mirar el mon de forma transneoguay-ou-yea
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
21 feb 2005
jo no he anat a votar perquè tenia una ressaca espantosa i em trobava malament. Però si us plau, no em conteu entre els abstencionistes. Volia votar NO.
I ara en sèrio: la mesura de com estan les coses no són les urnes, ni la seva negació (l'abstenció). La mesura és veure com les manis al carrer només són grans quan s'apunten els mitjans de comunicació. La resta, més aviat discretetes, no? Per tant, menys palles mentals de multituds i dediqueu-vos a ficar-li el dit a l'ull a qui se'l mereix i no entre penya que, equivocadament o no, aspira a canviar les coses.
ni espanyol, ni europeu
21 feb 2005
Mai me faran creure que soc europeu. quanta gent que viu a les nostres terres són "europeus"? de cada 10, 9 són gent rica que se les passen a segones residències i una persona treballadora o, si hem permeteu,humil. Potser exager però jo no veig "europeus" al carrer, veig africans, sud-americans, gent de l'est de l'encara no europa...
...sí, sí europa, en tot cas el water, les deixalles de l'"all inclusive", un lloc per passar unes bones vacances i de pas fer un negociet.
Alerta, la sobèrbia i l'arrogància europea(ista) ens pot conduïr als "ciutadans" a crear l'espai social, que pel que es veu -encara que siga passotisme, cagun tot! Que ja és simptoma de que la cosa no va bé- poca gent traga, o que simplement cada vegada pinta (pitem) menys en la pròpia vida quotidiana. Vull dir que no podem permetre que ens eclipsin amb la seva falsa democràcia, fals debat o falsos referèndums. Clar que s'ha de fer l'analisi crític sobre els avanços del neoliberalisme, però no ens oblidem de l'espurna als ulls de la companya o company de lluita (ni de les seves paraules), ni del somriure de les immigrants, quan després de treballar tot el dia, poden parlar una estoneta amb la gent que s'han deixat enrera. Estic escrivint des d'un locutòri, no m'invent res.
Perdonau tothom que es senti europeu si el comentari que ara vé el/la provoca, tant mateix és la meva intenció. A Catalunya comença Àfrica! Si no pel, nord pel sud. Europa=kk. Gràcies a tothom qui lluita per un món millor; aquí, especialment a Jo (no a mi, sino el que escriu a dalt)"...ficar el dit a l'ull a qui s'ho mereix i no entre la penya que, equivocadament o no, aspira a canviar les coses".
SALUT!
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
21 feb 2005
Canciones de inocencia y experiencia.
Vida a pesar del capitalismo:eso quiere decir que no podemos esperar para vivir.La izquierda tradicional está centrada en la espera.Los partidos social democratas nos dicen:"esperar hasta las proximas elecciónes,entonces llegaremos al poder y las cosas seran diferentes".Los partidos leninistas dicen:esperad a la revolución, entonces tomaremos el poder y empesará la vida".
Pero no podemos esperar.El capitalismo está destruyendo el mundo y no podemos esperar.No podemos esperar hasta que llegue la siguiente larga oleada de la siguiente oportunidad revolucionaria. No podemos esperar a que llegue el momento idóneo. TEnemos que revelarnos ahora, debemos vivir ahora. (...)
El capital depende de nosotros para existir, a cada paso. El capital depende de convertir lo que hacemos en trabajo alienado,de convertir nuestra vida en supervivencia.Nosotros hacemos el capitalismo.El problema de la revolución no es abolir el capitalismo, si no dejar de hacerlo.
(...)La paciencia existe para dar fuerza a la impaciencia del rechazo, no para subordinarla.La sabiduria de la experiencia no está ahí para contener la rabia de la juventud, sino para reforzarla.
Ni si,ni no,sinó todo lo contrario. Dejar de hacer el capitalismo.
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
21 feb 2005
Visca els Paisos Mediterranis
(de fet la gent d'aquest pais quan alguna li ha anat be es quan ha mirat al mar, llastima que fos tambe massa vegades amb sons de guerra i de conquesta feudal, quan ha mirat al Nord o massa lluny terra endins la desfeta ha estat assegurada; sempre ha estat mes a prop Sicilia o Tunisia que Londres o Dinamarca, i ara nomes fem que reforçar fronteres on abans hi havia hagut intercanvis i camins)
Re: Ni si ni no, sinó tot el contrari
21 feb 2005
Els Països Catalans han estat sempre enmig d'aquest espai de creuament de cultures i civilitzacions que es la Mediterrània, res no canviarà aquest fet.
Colera camping CNT