Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Represió globalitzadora al Marroc
20 feb 2005
Us fem arribar una crida urgent que hem rebut des de la Universitat de Fez al Marroc. Us fem un petit resum dels greus fets:
Dimecres 9. La policia marroquina va intervenir per dissoldre la vaga dels estudiants de la Facultat de Dret de la Universitat de Fez en lluita contra la reforma universitària que pretén imposar el Govern. el rebuig contra el nou sistema de crèdits de permanència, que dificulta la continuïtat dels estudis. La mesura s'emmarca en el paquet de reformes que el govern marroquí pretén desenvolupar obeïnt les condicions imposades pel Fons Monetari Internacional i que suposen el desmantellament de la universitat pública.
A les vuit del matí, quan milers d'estudiants estaven celebrant una assemblea general i es negaven a presentar-se als exàmens, es va produir una càrrega policial que es perllongà fins al migdia i s'extengué als barris del voltant de la universitat. El resultat és d'un ferit molt greu de cops al cap que en aquests moments es troba en coma i es tem per la seva vida, vint ferits més i 45 detinguts.

Dijous 10. Dia festiu al Marroc. S'alliberen 42 dels 45 detinguts, mentre tres passen a disposició del jutge. La facultat de dret està presa per la policia i per l'exèrcit.

Divendres 11. Des de primera hora del matí hi ha un gran desplegament de la policia i l'exèrcit a la Universitat. La vaga continua. Comencen els enfrontaments. Es calculen més de 40 noves detencions.

Ens demanen l'enviament dels següents comunicats de denúncia de la situació:


Al Consol de Marroc a Barcelona

Fax. 934253608



A l’ambaixador del Marroc a Madrid

Sr. Omar Azziman

simafa1 ARROBA infonegocio.com



Al Ministre de Justícia del Marroc

Sr. Mohamed BOUZOUBAA

21237.72.37.10/ + 21237.73.07.72/ + 21237.73.89.40



Al Ministre Delegat de l’Interior del Marroc

Sr. Fouad ALI AL HIMMA

Fax : +212 37 76 20 56



Text de solidaritat



Davant la intervenció policial d’ahir contra els estudiants de la Facultat de Dret de la Universitat de Fez, amb el resultat d’un ferit greu, vint ferits lleus i desenes de detinguts.



1. Exigim la llibertat immediata i sense càrrecs de tots els detinguts

2. Exigim la fi immediata del setge policial i de la militarització de la universitat.

3. Recolzem la lluita dels estudiants contra la reforma universitària que qüestiona el dret a l’ensenyament públic superior.

4. Exigim el càstigs dels responsables de la càrrega policial.





Barcelona …. de febrer de 2005







Devant l’intervention policiale de hier contre les étudiants de la Faculté de Droit de l’Université de Fez, q’à eu comme résultat un blessé grave, vint autres blessés et dizaines des détenus.

1. On exige la liberté immédiate et sans accusations de tous les détenus.

2. On exige la fin immédiate du siège policiel et de la militarisation de l’université.

3. On appuie la lutte des étudiants contre la reforme universitaire qui met en question le droit a l’éducation publique supérieure.

4. On exige une punition pour les responsables de l’actuation policiale.



Barcelona. février 2005



Nom de l’organisation.....

Personne responsable......

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat