Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Tomb antirepressiu'05
19 feb 2005
Presentació
30 col·lectius antirepressius amb un ampli suport social engeguen una iniciativa solidària que recorrerà els Països Catalans fins el 16 d’abril. Diferents col·lectius i lluites socials que han patit la repressió política convergeixen en una campanya unitària que aplega des del moviment okupa, l’esquerra independentista i el moviment llibertari als detinguts en mobilitzacions populars, la oposició a la construcció de noves presons o els immigrants detinguts sota l’Operació Estany, passant per la situació de les presons i centres d’internament fins a la situació dels anarquistes presos. Allau d’actes, xerrades, mobilitzacions i activitats culturals durant 60 dies, que s’inicia aquest dissabte a Manresa i clourà el 16 d’abril a Barcelona en una manifestació final.

TOMB’05, la nova iniciativa solidària i antirepressiva dels moviments socials alternatius, ha estat presentada avui a la seu del CIEMEN de Barcelona. La iniciativa, pionera i sense antecedents en la lluita antirepressiva, ha aplegat tots els col·lectius, lluites i conflictes que han patit i pateixen la repressió.

La iniciativa pretén fer visible les dinàmiques repressives, denunciar les pràctiques policials i amplificar la solidaritat denunciant els efectes perversos i planificats de la repressió per afeblir les lluites socials.

La iniciativa ha sorgit d’un llarg debat que pretén acostar les experiències viscudes i cercar respostes unitàries a la retallada de drets i llibertats, l’enduriment penal i la obsessió per la seguretat i la criminalització de la dissidència dels successius governs de torn.

60 dies farcits d’actes: Abans d’iniciar-se aquest dissabte a Manresa, el TOMB’05 ja té previstes més de quaranta activitats a diferents pobles i ciutats que han viscut de prop aquesta repressió, que aniran creixent a mesura que avanci la campanya, que resta oberta a noves adhesions i vol reforçar la sinergia de les entitats, col·lectius i moviments preocupats per la impunitat de les polítiques de seguretat i control.

Entre les activitats hi ha des de xerrades i tallers, passant per dinars i concerts, fins a partits de fútbol, obres de teatre o calçotades populars. El TOMB’05 –que els col·lectius organitzadors pretenen realitzar cada any a partir d’ara- clourà a Barcelona el proper 16 d’abril amb una manifestació unitària.

Tots els acte previstos i futurs, i tota la informació vinculada a la iniciativa, la podeu trobar en aquesta pàgina web. La iniciativa també ha editat 25.000 diaris per denunciar els principals casos repressius i per difondre les mobilitzacions.

Sobre la Constitució Europea, tots els col·lectius refusen i rebutgen una Constitució policial i repressiva, bé a través del No o bé a través de l’abstenció, depenent dels col·lectius, ja que es tracta d’una iniciativa plural. Tanmateix, han recordat que passi el que passi el dia 20, Europol guanyarà i ja porta anys funcionant al marge de qualsevol tipus de control.

Sobre l’arribada de Zapatero, creiem que el 14-M no ha existit pels moviments socials, que no s’ha tocat ni una coma de tota la legislació repressiva bastida pel PP i que tots els instruments repressius continuen operatius sota els mateixos paràmetres de persecució i assetjament als moviments socials. I que després de Valdecasas, patim Rangel.


Contacte:
campanya(a)retallada.tk

This work is in the public domain
Colera camping CNT