Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[Penedès] “On som i cap a on anem�: Salvem el Penedès posa demà a debat el futur del territori.
18 feb 2005
La plataforma ecologista aposta per una àmplia reflexió ciutadana sobre les problemàtiques socials i territorials que amenacen l’Alt Penedès.
salvem.jpg
Salvem el Penedès ha decidit apostar fort a l’entorn del debat territorial que s’està gestant a l’Alt Penedès sobre el futur de la comarca i les principals problemàtiques que afecten aquest territori. Aquest dissabte han organitzat una jornada de reflexió i debat a l’Auditori del Museu del Vi de Vilafranca, que comptarà amb la participació, com a ponents, dels arquitectes Pau Batlle i Ton Salvador, el naturalista Xavier Bayer i de l’arquitecta-paisatgista Ada Llorens. Els equipaments, les grans infraestructures que han de travessar la comarca, la inclusió de l’Alt Penedès a l’àmbit de la regió metropolitana, la diversitat i riquesa natural del Penedès són alguns dels temes que s’abordaran demà a l’Auditori del Museu del Vi en una jornada que es presenta amb el títol: “Per una nova cultura del territori�. Es tracta de quatre sessions de portes obertes, amb les quals es pretén fomentar un ampli debat a l’entorn de les transformacions socials i territorials que planes sobre el territori. Per aquest motiu, Jordi Asensi, portaveu de la plataforma ecologista ha fet una crida “a assistir i participar en els debats. És necessària una àmplia reflexió i que sapiguem on ens trobem i quines són les conseqüències de les decisions que s’estan prenent pel futur de l’Alt Penedès�. Jordi Asensi ha explicat que “la Jornada se celebra durant tot el dissabte i compta amb la intervenció de quatre persones molt vinculades a la comarca que ens donaran diferents elements de debat sobre quines són les principals problemàtiques que agredeixen la nostra comarca en aquests moments, quin és el model de plantejament dels municipis actuals, quin urbanisme s’està fomentant, quina és la capacitat de càrrega del nostre territori, quines són les infraestructures que agredeixen i agrediran el territori, quins són els principals valors naturals i ecològics de la comarca, etc.� Des de Salvem el Penedès, s’ha convidat “totes les persones interessades en la preservació i dinamització dels valors ecològics, paisatgístics i econòmics de la comarca a participar en aquesta jornada, que segur, ens aportarà una radiografia molt clara i planera d’on som i cap a on anem�.

El programa d’actes.

El programa previst disposa una rebuda a tots els participants a dos quarts d’onze, s’iniciarà a les onze amb una ponència a càrrec de l’arquitecte Pau Batlle intitulada “El territori és de tots, però també nostre�. A dos quarts d’una se celebrarà la segona ponència a càrrec de l’arquitecte Ton Salvador. Una intervenció amb un títol ben explícit “Ja ho deia la iaia, potser una mica més de cordura!�. A les dues es farà un dinar per a tots els assistents que ho vulguin. El cost serà de 10 euros i que cal fer una reserva prèvia al 93 892 42 28. La jornada de tarda començarà a les 16h amb una ponència a càrrec de Xavier Bayer (aficionat a la natura): “Algunes mostres de la riquesa natural del nostre entorn�. A les 17.30h. es clourà la jornada amb una ponència a càrrec d’Ada Llorens (arquitecte- paisatgista): “Cibercàdia contra el suburbi metropolità�.

www.el3devuit.com
Mira també:
http://www.salvemelpenedes.org

This work is in the public domain

Comentaris

Constitueixen la plataforma Pro Vegueria del Penedès per forçar el debat en la nova divisió territorial
18 feb 2005
La plataforma ciutadana ha fet una crida per tal que s'ampliï el nombre d'adhesions en la pròxima reunió prevista, el dia 22 de febrer a Vilafranca.

Membres de diversos partits polítics, d'Òmnium Cultural, de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP), la plataforma Salvem el Penedès, la Unió de Pagesos i ciutadans de manera particular van constituir dijous passat a Vilafranca del Penedès la plataforma Pro Vegueria del Penedès, que pretén fer força davant l'administració autonòmica i defensar la creació d'una vegueria pròpia per a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i part de l'Anoia.

En la reunió constituent que es va fer a l'edifici de l'Escorxador, la vintena d'assistents van marcar els objectius de la plataforma: sintetitzar i adequar el text redactat per l'IEP per tal de recollir el màxim d'adhesions i iniciar un programa d'activitats i xerrades a les quatre comarques per tal de difondre la necessitat d'obtenir una vegueria pròpia, ara que s'està perfilant la proposta definitiva de nova organització territorial que s'enviarà al Parlament perquè es discuteixi.

El president de l'IEP, Joan Solé Bordes, considera «apropiada la possibilitat de sintetitzar el document i fer-hi esmenes ja que el document inicial es va fer fa sis mesos» i «poder parlar de propostes». «Tot i així, no estem disposats a acceptar que hi hagi una divisió provincial de les comarques del Penedès, tal com es planteja», afirma.

La plataforma ciutadana ha fet una crida per tal que s'ampliï el nombre d'adhesions en la pròxima reunió prevista, el dia 22 de febrer a 2/4 de 9 del vespre a l'Escorxador. Durant la reunió s'exposaran els primers esborranys per redefinir el document i es donaran a conèixer diverses propostes d'activitats per tot el territori

www.elpunt.com
Sindicat Terrassa