Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : pobles i cultures vs poder i estats
Agricultura a €uropa
18 feb 2005
Aquest text solament preten ser uns apunts sobre un documental anomenat "La Poderosa agricultura €uropea".
Com tots ja sabem els agricultors €uropeus gaudeixen de subvencions aportades per la comunitat €uropea, amb diners de tots els contribuents €uropeus.
També cal dir que hi ha subvencions per empreses que exporten els excedents creats per aquest agricultors i la imposició d'arrancels a les aduanes €uropees a productes de fora.

Les conseqüencies d'aquestes polítiques de subvencions tenen uns danys als anoments països en vies de desenvolupament que no poden competir amb els seus productes als mercats €uropeus per:

a)La desigulada posició en que el €uroagricultors obtenen subvencions i els altres no.

b)Que amb els arrancels, els països no €uropeus no poden ficar els seus productes al nostre protegit mercat.

Ademés a causa de les subvencions a la exportació d'excedents, les €uroempreses inonden els mercats dels països en vies de desenvolupament amb productes molt menys cars creant així una competència deslleial als productes locals.

Un exemple es el sucre.
·Sudafrica es un productor de canya de sucre.
Degut a les subvencions i als arracels a €uropa
no poden fer entra els seu sucre en €uropa a causa de l'arracel del 140% existent a la aduana.
Ademés com que ells no poden impossar arrancels als sucre subvencionat €uropeu a causa de direccions del FMI, ni poden subvencionar el seu propi sucre ja que deixarien de percebre altres subvencions, el €urosucre inonda els supermercats d'aquest pais, ademés les €uroempreses han obtingut subvencions per realitzar aquestes exportacions. I encara més, si un producte conté sucre €uropeo també obtindrá subvencions. Així que ademés de inondar els mercats amb sucre tambe l'inonden amb gal.letes, golosines, etc.

Aquest exemple també es aplicable amb la llet, el pollastre, l'arròs, el blat... i ha països com Rep. Dominicana, Ghana , Màrroc...

A conseqüencia de tot això els països que intentan sortir de la misèria se veuen amb molt de mal per fer-fo. No hi ha treball, el nivell de pobressa s'incrementa...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Agricultura a €uropa
06 mar 2005
No sé si os habéis dado cuenta, pero estáis proponiendo lo que todos los liberales ( repito : LIBERALES ) proponemos... ¿ acaso Sala i Martín os ha convencido por fin ?
Recemos para que salga un sí contundente.
Re: Agricultura a €uropa
06 mar 2005
me da la impresion d haber leido un texto diferente al comentario anterior...?¿?¿?
Re: Agricultura a €uropa
06 mar 2005
o todos con fronteras y aranceles o ninguno. lo q no esta claro es q europa y usa tengan aranceles pero obliguen a los paises en vias d desarrollo a no tenerlas.
Sindicat Terrassa