Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Síria i Barcelona, 2005 per Alfons Quintà
18 feb 2005
SÃ?RIA I BARCELONA, 2005
Alfons Quintà

A quest any s'ha de celebrar una nova trobada, en complir-se el desè aniversari de la Declaració de Barcelona. Llavors i aquí, es va decidir l'establiment d'una zona de lliure comerç a tot el Mediterrani, per al 2010. També incloïa allò que sempre amaneix, amb resultats sovint frustrants, les trobades internacionals: invocació dels drets humans, al·lusions al diàleg democràtic, etcètera.
El maximalisme de Iàsser Arafat (enganyifa per a un règim de corrupció absoluta) feia que les belles paraules del 1995 no tinguessin traducció pràctica. Amb la mort del sinistre dirigent palestí i amb la política d'intervencionisme en favor de la democràcia de l'administració americana, hi ha autèntiques esperances de canvi.
També hi ha actes desesperats per part dels que no volen reformes democràtiques. En aquest sac hi trobem els partidaris de les trencadisses demagògiques (els fonamentalismes religiosos i polítics), les autocràcies (com les de Síria i Egipte) i una part d'Estats europeus (en primer lloc França) només obsessionats a posar bastons a les rodes de tot progrés preconitzat pels Estats Units.
Això darrer explica l'acord d'associació que es va signar entre la Comissió Europea i la dictadura siriana el passat 19 d'octubre. Per descomptat i per cinisme mutu, hi havia referències al "respecte pels principis democràtics i els drets humans fonamentals" i a la lluita contra el terrorisme. Si no fes plorar, faria riure.
Ara hi ha hagut l'assassinat en massa a Beirut. Veurem si es pot demostrar la implicació directa siriana. En tot cas, ja ben abans d'aquell acord, Síria va estar implicada en altres assassinats que van tenir efecte al Líban, com ara el de Kamal Jumblat, Bechir Gemayel i Danny Chamoun, per només citar-ne alguns.
De moment i malgrat l'assassinat del seu finançador Rafic Hariri, Jacques Chirac encara es declara contrari que la Unió Europea qualifiqui de grup terrorista Hezbol·lah, una organització que es pot refugiar tranquil·lament a Síria després de cometre estralls.
Al Pròxim Orient una de les qüestions de fons és saber si es pot enterrar d'una vegada la follia de del panarabisme i del fonamentalisme. Ambdós representen l'odi absolut a la diversitat nacional i religiosa (ambdues ben presents allí com arreu) i el rebuig del progrés. Veurem com obrarà la Unió Europea, en ocasió de la propera trobada de Barcelona, enguany. Això valdrà més que les expressions convencionals i rituals.

Publicat a l'Avui 18-02-2005

http://www.avui.com/avui/diari/docs/index4.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Síria i Barcelona, 2005 per Alfons Quintà
18 feb 2005
antiterrorista, en una altra notícia, publicada dimecres, i després de una discusió comentari rere comentari, asseguraves que publiques a la "marginal" indymedia a causa del molt que rius amb nosaltres.

aquella notícia l'amanies amb fotos de víctimes jueves de l'holocaust... i dic jo: fas servir fotos de les víctimes per a la teva diversió?

a banda d'això, la conclusió de que entres aquí per a riure no deixa de confirmar la buidor del teu missatge. com quan dius que el mal és el remei (la guerra és la pau, el malson d'orwell) dient que el capitalisme és l'únic sistema capaç de garantir la llibertat de les persones.

el teu missatge és buit i, tú com a persona-policía (i sé que és una contradicció) també.
les fotos com a arma
18 feb 2005
L'us de fotos com la que vaig usar posa en contradicció els neonazis i judeofobs que avui surten a dreta i esquerra , per això s'usen
Re: Síria i Barcelona, 2005 per Alfons Quintà
26 set 2005
pues ponte de acuerdo, idiota : o vienes con mensaje o vienes a divertirte.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more