Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat
Nou cas de censura d'acte contra la constitució, aquest cop contra la Cepc a Gandia
17 feb 2005
Des del nucli de la CEPC a la Escola Politècnica Superior de Gandia volem deixar constància i denunciar els lamentables fets, propis d’altres temps, que han ocorregut avui a aquest campus universitari.

La senyora directora d’aquesta escola ha avisat avui als companys i companyes de la Coordinadora d’ Estudiants dels Països Catalans que l’acte que teníem previst celebrar el pròxim dijous dia 17 contra la Constitució Europea no es realitzarà. L’excusa que no es pot realitzar un acte amb la presència d’una única postura: la que és contrària a la Constitució Europea.
Aquesta decisió és un aberrant atac contra la llibertat d’expressió que des de la CEPC denunciem de forma contundent. No som lliures per triar quin acte volem fer? No hi ha prous actes que ens demanen el SI? No estem ja prou domesticats pels principals partits polítics i pels mitjans de comunicació de masses que ens diuen que hem de votar que SI a aquest tractat per ser més europeus que ningú? Doncs sembla que no. Sembla que la senyora directora de l’ Escola ens vol imposar quin tipus d’acte hem de fer i a quins ponents hem de convidar.
El problema no s’acaba ací sinó que la Universitat Politècnica i la Delegació d’ Alumnes de l’ Escola han publicat uns cartells amb informació sobre la Constitució Europea. Una informació que no demana el vot favorable però que si que ens deixa clar que bonica que és aquesta Constitució i que contents i feliços estarem tots i totes quan aquesta entre en vigor. Més del mateix.
Davant d’aquestos indignats fets des de la Coordinadora d’ Estudiants dels Països Catalans volem manifestar que:
- L’acte previst pel pròxim dijous dia 17 a les 12:00 a l’aula 18 de l’ EPSG amb la presència de Màrius Fullana professor de la Universitat Politècnica de València i militant de la Candidatura d’ Unitat Popular, es celebrarà diga el que diga la directora del centre i la delegació d’alumnes. D’això no hem tenim cap dubte.
- Exigim una rectificació de la directora de l’ Escola en aquest sentit i li volem recordar que si prohibeix l’acte serà una mostra més de la censura i de la manca de llibertat d’expressió que, malauradament, estan presents dia a dia en tots els campus de la UPV.
- Exigim a la delegació d’alumnes que complisca amb la seua missió que no és un altra que la de defensar als i les estudiants independentment de la seua ideologia política i dels actes que hi realitzen.
- Esperem, doncs, una rectificació des dels òrgans de direcció de l’EPSG i que l’acte programat per dijous es puga realitzar amb total normalitat si açò no ocurreix el nucli de la CEPC prendrà les mesures que en crega convenient.

Gandia, 15 de febrer del 2005
Coordinadora d’ Estudiants dels Països Catalans

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou cas de censura d'acte contra la constitució, aquest cop contra la Cepc a Gandia
18 feb 2005
Haurieu d'emprendre una campanya per la destitució d'aquesta ilustre directora!
Sindicato Sindicat