Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
La CUP denuncia la "presa de pel" del bus de la constitució
17 feb 2005
La formació considera completament subjectiva la informació que difón el bus, clarament favorable al vot positiu. Al bus ningú sabia parlar el català ni tampoc es lliuraven els exemplars del tractat en català.
Diferents membres de la CUP han rebut el bus de la Constitució que avui aterrava a Manresa. Han pogut constatar que, segons la seva opinió, la informació que difón el bus és clarament discriminatoria i que "no conté el punt de neutralitat entre el SI i el NO que hauria de tenir.

Els diferents elements propagandístics, segons la CUP, responen a una interpretació subjectiva del redactat del Tractat, que el presenten com una fet positiu i necessàri. Un exemple n'és l'slogan del cartell que repartien on s'equiparava la constitució a la justícia, la protecció social, la igualtat, la solidaritat, la protecció dels drets dels infants,... aspectes que segons la CUP "queden completament reduïts, marginats i indefinits en aquesta constitució, en contraposició als aspectes que definieixen els sistema econòmic de la Unió que perpetua el sistema del capital i de submissió del terçer món".

Al bus no hi havia cap exemplar de la constitució en català/valencià, com no hi ha sigut durant tot el seu trajecte. El bus ja ha rebut crítiques per aquest fet a diferents poblacions del territori de parla catalana com Vila-Real, Alcoi, Sagunt, o Reus. Les persones que treballen al bus tampoc sabien parlar el català. La CUP veu aquests fets "com un clar reflex del què la constitució europea signifiacarà pel català, és a dir res, no hi apareix".
El bus ha estat fora de funcionament diverses hores degut a alguns "problemes tècnics", i a les cinc de la tarda, com és habitual, ja tocava retirada.

Porten circulant 2 autobusos des del 19 de gener i acabarà el seu recorregut el proper 18 de febrer i s'acabaran visitant 47 poblacions de l'Estat Espanyol. Demà li toca tancar la ruta al principat a la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat. Al bus s'hi pot trobar softwares informatius, videos i fulletons "divulgatius". El cost de la campanya ha estat oficialment d'uns 15.000 euros atorgats pel Ministerio d'Asuntos Exteriores y de Cooperación a la Fundación para la Investigación y el desarrollo de América Latina y Europa "Juan de la Cosa" , en col·laboració amb la Federación Española de Municipios y Provincias , la Oficina del Parlamento Europeo en España i la Representació a l'Estat Espanyol de la Comisión Europea .

Manresa, 17 de febrer de 2005

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP denuncia la "presa de pel" del bus de la constitució
17 feb 2005
Fem una colecta per pagar un viatge a Sants Vila Roja xk vagi algun lloc on no hi hagi CUP? Ah no! que a Barcelona ja no n'hi ha

Doncs pagem-li on no hi hagi ordinadors
Sindicato Sindicat