Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Festa d'aniversari del Centre Social Alliberat Can Barba dissabte dia 19!
17 feb 2005
Comunicat del Centre Social Alliberat Can Barba en motiu de la celebració del 1er Aniversari

    Un any de lluita, un any de resistència!

El passat 14 de febrer es va complir un any de lâokupació de Can Barba. La okupació es va produir tres dies després del desallotjament per la força del CSA Els Maquis i amb la intenció de dur a terme els projectes que allà no sâhavien pogut realitzar degut al ràpid desallotjament ordenat pel cacic especulador Argemí i corroborat pels jutjats, sempre al costat dels interessos del gran capital i les immobiliàries.

De nou vam decidir desobeir la llei i okupar un espai buit i abandonat des de feia anys. Vam transformar aquest espai, de propietat municipal, en un centre social obert a tota la ciutadania. En un primer moment no vam saber portar a terme tots els projectes que teníem al cap, vam tenir dificultats i errors però ens animava el fet que dia rere dia anàvem sent més i el CSA guanyava vida. En un any els joves i no tan joves hem pogut realitzar tot tipus dâactivitats autogestionades per nosaltres mateixos, escapant del consum desenfrenat i lâalienació social. Hem creat un espai on la cultura, lâoci i lâintercanvi dâexperiències no són un negoci. Entre els projectes realitzats volem destacar tallers de guitarra, dâhorticultura ecològica i de Clown entre dâaltres; un menjador i una biblioteca, xerrades, passis de vídeos i moltes coses més.
Can Barba també ha tingut la voluntat de ser un espai de transformació social. Un lloc on poder generar alternatives a lâactual sistema capitalista, que mata milions de persones arreu del món amb les bombes o amb la gana i que a casa nostra ens condemna a una existència precària sotmesa a la tirania del mercat, on som simples productors/consumidors sense veu ni vot per decidir res per nosaltres mateixes. Per això, hem potenciat el debat i la recerca dâalternatives, hem servit dâespai de trobada per a totes les persones que creuen en una societat més justa és possible, hem realitzat xerrades sobre problemàtiques socials, debats i videofòrums sobre temes dâactualitat i actualment servim de lloc de reunió i de realització per a varis colâ¢lectius.
No obstant, no tothom veu amb els mateixos ulls aquesta iniciativa. Bustos i el seu tripartit municipal no han parat de criminalitzar-nos, acusant-nos de les coses més inversemblants possibles i manipulant els veïns perquè actuïn en contra nostra. Després dâunes negociacions on lâúnic que pretenien era que marxéssim amb lâexcusa barata de que necessitaven el local per fer cursos de formació, ara amenacen amb fer-nos fora violentament.
El que molesta a Bustos i el seu tripartit no és la simple pèrdua de lâimmoble (tenen desenes de buits a la ciutat), el que els molesta és que el jovent discrepi de la seva política neoliberal i autoritària i sâorganitzi per lluitar contra aquest tripartit dâesquerres en aparença, capitalista en la seva essència i totalment repressiu quan no poden controlar les lluites populars.
En lâúltim comunicat lâajuntament afirmava al més pur estil franquista que hi havia colâ¢lectius i persones que ens donaven cobertura, aquesta és la prova més important que no som un grup marginal com ells afirmen i que comptem amb el suport dâuna part important del poble de Sabadell. A totes aquelles persones i entitats a les que es refereix lâajuntament volem agrair-li el seu suport perquè sense elles Can Barba no hauria estat possible. Donem les gràcies a tots aquells colâ¢lectius i entitats que o be fan servir habitualment el local o be ens han ajudat i han colâ¢laborat en algun moment: a les assemblees de joves del Nord, de la Creu Alta, del Centre i del Sud, a Ruptura i el PRT, a Justa Revolta, a la revista Ordint la Trama, al casal Can Capablanca, a lâAlternativa Estel, a la Plataforma Antifeixista de Sabadell, a la CGT, a Alerta Solidària, a Endavant, a Radio Trama, a la FAV i totes les associacions de veïns que ens han donat suport així com la resta de colâ¢lectius i persones que han cregut en nosaltres, en definitiva a tota la gent que creu de veritat que un altre món és possible i està disposada a lluitar per aconseguir-ho perquè sense ella aquest espai no tindria sentit.

Ja per acabar, denunciem les últimes declaracions i accions de lâajuntament que amenacen seriosament amb desallotjar lâimmoble amb imminència. Tot i això, volem reiterar la nostra voluntat de seguir avançant en un projecte que continua obert i on tots i totes som necessàries. Volem recordar que continuem preparant la resistència i la resposta al desallotjament i que el nostre projecte no està supeditat a aquest espai. Així doncs, i malgrat les amenaces del Poder, seguirem lluitant, seguirem okupant, seguirem generant alternatives perquè tot està per fer i tot és possible: DE CAN BARBA NO MARXEM, US ESPEREM!

Per lâaniversari que es celebrarà el pròxim dissabte 19 de febrer, hem preparat una jornada plena dâactivitats per a tots els gustos i oberta a totes aquelles persones que vulguin participar.
La festa començarà a les 11:00 del matí a la Plaça Vallès on tindrà lloc torneig de futbol 5. Les inscripcions es poden fer al centre social i lâequip guanyador rebrà una samarreta del centre social i una invitació per al dinar popular que es celebrarà a les 14:00 al Centre Social. Aquest que ha estat organitzat per lâAssemblea de Joves del Centre i constarà dâun primer plat dâespaguetis i un segon plat de botifarra (cus cus com a alternativa) serà amenitzat per un cantautor i tindrà el preu de 5â¬. A les 17:00 podrem gaudir dâun monòleg dâhumor crítc seguit del passi de vídeo de la pelâ¢lícula âLa vida de Bryanâ?. A les 20:00 hem organitzat un intercanvi dâexperiències entre diferents projectes de centres socials obert a tothom que vulgui dir la seva. Intervindrà un membre del CSO Can Calet, un membre de lâAssemblea dâOkupes de Barna, un membre del CSA Can Vies i un membre del CSA Can Barba. A les 22:00 realitzarem el ja clàssic concurs de tititemes i garrotins, on tothom podrà demostrar les seves habilitats en aquestes dues disciplines de la cultura popular sabadellenca. Com a acte final, hem organitzat un concert a les 23:00 on tocaran els grups: Doble Dosis, Catiuska, Piratâs Sound Sistema i Tinglao. Posteriorment i per acabar la festa DJ Titis ens farà ballar amb la seva música. Totes les activitats es realitzaran al Centre Social excepte el partit de futbol 5 i totes les activitats son gratuïtes, excepte el dinar popular. Us esperem el pròxim dissabte 19 de febrer.

Centre Social Alliberat âCan Barba-

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Festa d'aniversari del Centre Social Alliberat Can Barba dissabte dia 19!
17 feb 2005
Activitats:
11h Futbol 5x5 (tothom convidat)
14h Dinar Popular + cantautor + teatre
18h Videofòrum
20h Xerrada (Intervindrà un membre del CSO Can Calet, un membre de l’Assemblea d’Okupes de Barna, un membre del CSA Can Vies i un membre del CSA Can Barba)
22h Concurs de Tititemes i Garrotins
23h Concert
4h Dj.Titis
Re: Festa d'aniversari del Centre Social Alliberat Can Barba dissabte dia 19!
17 feb 2005
Endavant Csa Can Barba! Ni el Bustos ni el seu patètic tripartit podran desallotjar els nostres somnis.
Per molts anys! Ens veiem a la festa d'aniversari!!
FELICITATS!
okupar és vèncer!
Re: Festa d'aniversari del Centre Social Alliberat Can Barba dissabte dia 19!
17 feb 2005
Per cert, com s'arriba amb transport públic al CSA? Salut i resistència!
Re: Festa d'aniversari del Centre Social Alliberat Can Barba dissabte dia 19!
17 feb 2005
FFCC- Sabadell Estació
Renfe Centre

millor agafa FFCC i baiza a sabadell estació (no rambles) que queda més a prop.
Sindicato Sindicat