Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
Chirac se plantea adelantar el referéndum para frenar el "no"
16 feb 2005
El presidente francés, Jacques Chirac, se plantea adelantar un mes, a mayo, el referéndum sobre la Constitución europea, con el fin de "dejar el menor espacio posible al 'no'".
El diario "Libération" indica en su edición de hoy que el Elíseo ha pedido al Ministerio del Interior que reflexione sobre la posibilidad de adelantar un mes la convocatoria de la consulta vinculante, que hasta ahora se preveía para junio.

Interior baraja tres fechas, los días 15, 22 y 29 de mayo, pero como el 15 es domingo de Pentecostes y el 29 es el Día de la madre, el 22 sería el más apropiado.

Se prevé que la fecha definitiva se fije antes de fin de mes, ya que, según una fuente gubernamental citada por el diario, la ratificación parlamentaria de la reforma de la Constitución francesa necesaria para hacerla compatible con la europea será el 7 de marzo.

Preguntado sobre la posibilidad de adelantar el referéndum, el portavoz del Gobierno, Jean-Francois Copé, se ha limitado hoy a recordar que es Chirac el que fijará la fecha y ha agregado que "cada etapa del proceso tiene su importancia".

Tras recordar que "estamos en la fase parlamentaria" -lo primero debe ser modificar la Carta Magna francesa-, ha señalado que luego llegará la de la ratificación de esa revisión por los diputados y senadores reunidos en Congreso en Versalles, y finalmente el referéndum.

Copé ha añadido que la etapa parlamentaria en curso constituye el lanzamiento de la "fase de información" sobre el contenido del tratado constitucional, que es una "etapa histórica" en la construcción europea, de la que "Francia ha sido uno de los motores esenciales".
Mira també:
https://www.gara.net/azkenak/orriak/02/art101643.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Chirac se plantea adelantar el referéndum para frenar el "no"
16 feb 2005
El president francès, Jacques Chirac, es planteja avançar un mes, a maig, el referèndum sobre la Constitució europea, amb la finalitat de "deixar el menor espai possible a el 'no'". El diari "Libération" indica en la seva edició d'avui que el *Elíseo ha demanat al Ministeri de l'Interior que reflexioni sobre la possibilitat d'avançar un mes la convocatòria de la consulta vinculant, que fins a ara es preveia per a juny. Interior baralla tres dates, els dies 15, 22 i 29 de maig, però com el 15 és diumenge de *Pentecostes i el 29 és el Dia de la mare, el 22 seria el més apropiat. Es preveu que la data definitiva es fixi abans de fi de mes, ja que, segons una font governamental citada pel diari, la ratificació parlamentària de la reforma de la Constitució francesa necessària per a fer-la compatible amb l'europea serà el 7 de març. Preguntat sobre la possibilitat d'avançar el referèndum, el portaveu del Govern, Jean-*Francois Vaig copar, s'ha limitat avui a recordar que és Chirac el qual fixarà la data i ha agregat que "cada etapa del procés té la seva importància". Després de recordar que "estem en la fase parlamentària" -el primer deu ser modificar la Carta Magna francesa-, ha assenyalat que després arribarà la de la ratificació d'aquesta revisió pels diputats i senadors reunits en Congrés en Versalles, i finalment el referèndum. Vaig copar ha afegit que l'etapa parlamentària en curs constitueix el llançament de la "fase d'informació" sobre el contingut del tractat constitucional, que és una "etapa històrica" en la construcció europea, de la qual \"França ha estat un dels motors essencials\". Mira també: https://www.gara.net/azkenak/orriak/02/art101643.php

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more