Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La CUP denuncia no aparèixer a la web municipal sobre el referèndum (Manresa)
16 feb 2005
La candidatura de l'Esquerra Independentista no apareix a la web que l'Ajuntament ha habilitat en motiu del referèndum de la Constitució Europea. La CUP ho atribueix a la manca de talant democràtic de l'equip de govern i creu que afavoreix la manipulació informativa que els grans grups de comunicació i premsa exerceixen en aquest referèndum.

Aquest dilluns la Candidatura d'Unitat Popular va constatar que no apareixia a la web que l'Ajuntament de Manresa ha habilitat en motiu del referèndum, com és tradició en processos electorals. En l'apartat «La pregunta» on posava l'opinió dels diferents partits polítics de la ciutat apareixien les opinions dels partits amb representació municipal. Acte seguit la CUP va adreçar la seva queixa al departament corresponent de l'Ajuntament, demanant que la CUP apareixés en aquest apartat com a força política activa en aquest referèndum, i entenent que no es pot establir quotes d'aparició en els espais públics en funció dels resultats obtinguts en processos electorals, sinó que cal repartir l'espai equitativament entre el SI i el NO (50% cadascún) i entre tots els partits o entitats que han près partit en la campanya.

La web de l'Ajuntament de Manresa és: www.ajmanresa.org

La resposta de l'Ajuntament ha estat clara: «no podrà ser , ja que el departament d'alcaldia ha ordenat no incloure la CUP en aquest apartat de la web». La solució per part de l'Ajuntament ha estat canviar el titular de l'apartat, i on posava «Què en pensen els diferents partits polítics?», ara hi posa «Què en pensen els diferents grups municipals?».

La CUP demana una rectificació del govern municipal àgil i ràpida que li permeti aparèixer el màxim de dies a l'espai web. També reclama que entitats com Omnium cultural i la Plataforma els Països Catalans Contra la Constitució Europea hi puguin aparèixer.

Finalment, la CUP hi veu un clar paral·lelisme entre la seva denúncia i la que els treballadors/es de la CCRTV van fer per manipulació informativa que també va rebre el suport del col·lectiu independentista, on es criticava precisament que establir aquest varem donava un 70% d'espai al SI i un 30 al NO. La CUP veu contradictori que ERC i ICV vagin donar suport a la denúncia per manipulació informativa i ara actuin d'aquesta forma a nivell municipal.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat