Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
TRACTAT DE BOLONYA (Alternativa Estel-Sabadell)
15 feb 2005
Postura d'Alternativa Estel (Secundària Sabadell) davant el Tractat de Bolonya
Últimament hem sentit parlar del EEES, més conegut com a tractat de bolonya, tanmateix ningú ens ha informat del que realment comporta.
Per entendre el tractat no es pot oblidar en quina situació ens trobem actualment.
Aquest està integrat en el procés d’enfortiment de l’Europa del capital per aconseguir beneficis econòmics mitjançant la liberalització de l’ensenyament.
Aquesta Unió Europea s’ha caracteritzat per construir una Europa feta a mida dels grans estats i no de les persones.
Les problemàtiques bàsiques del tractat de bolonya:
1-     La mobilitat: és un factor positiu però s’ha de tenir en compte que aquesta mobilitat és només per aquella gent que té recursos econòmics, ja que no es dónen prou beques, i aquestes no tenen una dotació econòmica suficient.
A més és perillosa aquesta mobilitat, perquè és possible que comporti l’homogeneïtzació de l’ensenyament de totes les universitats europees i costa d’eliminar les particularitats de cada lloc. Els països catalans, per exemple aquest aspecte podria empitjorar la situació de la llengua catalana dins el context universitari, que prouamenaçada està ara.
2-     No es preveu en el tractat incrementar el finançament públic a les universitats europees
3-     Incrementa els costos personals i familiars de l’educació
4-     Obre portes a la privatització de l’ensenyament
5-     La UE es veu amb la necessitat de tenir mà d’obra flexible i això provocarà que el model d’ensenyament estigui estrictament basat en les necessitats del mercat de treball.
6-     La dualització del mercat de treball, causa la dualització de l’ensenyament i això farà incrementar les desigualtats socials.
7-     S’intenta uniformitzar els estudis i els estudiants a partir d’una evaluació basada en les necessitats del mercat.
8-     L’elitització d’algunes universitats provoca el deteriorament de les altres.

Per tot el que s’ha dit des d’Alternativa Estel Secundària Sabadell creiem que els estudiants tenen dret i la responsabilitat de conèixer aquest procés, d’analitzar-ne les seves conseqüències, de treballar per aturar-lo. No podem permetre la privatització, la mercantilització, la el·litització, l’uniformització, etc. de l’ensenyament.

ESTUDIANT, COMBAT EL SEU SISTEMA!
PER UN SISTEMA EDUCATIU AL SERVEI DEL POBLE I NO DEL CAPITAL, NO AL TRACTAT DE BOLONYA!


Alternativa Estel (Secundària Sabadell)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: TRACTAT DE BOLONYA (Alternativa Estel-Sabadell)
15 feb 2005
Com estan els temes de la llei de qualitat, la seva retirada? i altres reformes? com està l'escola PÚBLICA a secundaria??
Re: TRACTAT DE BOLONYA (Alternativa Estel-Sabadell)
29 set 2005
mes que uniformització homogenització no ?
Re: TRACTAT DE BOLONYA (Alternativa Estel-Sabadell)
30 set 2005
Fa un any o dos, vaig participar a unes enquestes que servirien per adaptar el proces de bolonya.

Es tractava d'omplir enquestes sobre els horaris que tenia a tot el relacionat amb els estudis: uns exemples:

dia 27/9/05
classes: 1:infografia
quant temps has estat atent a clase?
quant temps has dedicat a fer preguntes?...
quant temps has dedicat fora de classe a l'assignatura?...

Aquesta última qüestió és la que em sembla més collonuda del procés de Bolonya: Que es tingui en compte com a crèdits el temps que hi dediques fora de classe. Jo sóc un estudiant d'informàtica, i tinc assignatures que no comporten gaires crèdits, però que donen molta feina a casa. Això és una bona noticia per mí, ja que estic fins als collons de que em posin de pràctiques fins al cul quan no tinc temps per a totes.

VISCA BOLONYA EN AQUEST PUNT!!!

També volen suprimir les carreres tècniques em sembla...

Com a estudiant em sembla de puta mare, ja que el sistema universitari actual fa pena:
Mal ensenyament, poca interrelació alumne-alumne, professor-estudiant, sortida mal preparada pel mon laboral....
Això ho comento pq sempre hi ha problemes quan repeteixes curs i a la vegada estas treballant, de que costa molt coneixer gent nova amb la que fer els treballs, sobre tot si no tens temps.

Lo de la demanda del mon laboral em sembla collonut també, ja que, si s'estudia es per treballar d'allò, i si es paga un ensenyament és per aprendre algo efectiu (o sigui que després sàpigues que has de fer)
Avui en dia sembla que les universitats només s'interessen en el tema de recerca, i les volen fer viables desenvolupant projectes comercials...

OK DE PUTA MARE PERO...
Si jo pago es per que m'ensenyeu, no perque feu recerca. Ja sé que la recerca consumeix molt temps, pero si pago peles, i aprenc malament, l'UNIC que crec es que es paga per tenir un titol indiferentment dels coneixements que tinguis i de lo preparat que estiguis, i que després les passaràs putes per trobar una feina.

NOMÉS PARLO DEL QUE sÉ, no em fico en altres punts, perquè no polititzo, només explico el que penso de la meva experiencia.
Sindicato Sindicat