Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Tomb antirepressiu
15 feb 2005
Comença el Tomb antirepressiu 05! S'ha editat un número especial per a aquesta campanya on es recullen els casos de repressió més recents, aquelles campanyes que estan obertes fins ara, informació sobre les presons i els presos i preses, articles d'opinió i una agenda amb les activitats que es faran arreu.
cartell tomb
Des de l’octubre del 2004, persones vinculades a diferents col•lectius antirepressius es van trobar a Barcelona per tal de dinamitzar la resposta davant de diverses causes i judicis presents arreu del territori des de la perspectiva de l’acció conjunta i coordinada.

La idea resultant, que escapava del tòpic de “cartell + mani + concentració�, fou organitzar un seguit d’actes a tall de “Correllengua antirepressiu�. És a dir, seguint el model de format del Correllengua de la CAL, es decidí concatenar una sèrie d’actes, més o menys independents, a diferents localitats (muntat per les persones d’aquests llocs i sobre la temàtica que les afecti), fixats entre dues dates concretes, però aquest cop amb clar contingut antirepressiu. L'actualització dels actes que s'aniran sumant a aquesta campanya la podeu trobar a la pàgina web www.moviments.net/tomb


MANIFEST

Tomb antirepressiu
Malauradament, la repressió és una realitat quotidiana entre la gent que ens oposem a l’actual model polític, social i econòmic i apostem per la creació de noves formes d’organització social. D’ençà l’11-S estem assistint a l’afiançament de les doctrines securitàries en detriment de les de la llibertat arreu. En els diferents llocs del món això ha traslluït en diverses accions, des de la guerra contra el terrorisme a Orient, fins l’increment de l’estat penal a Occident. Aquí ho podem veure, per exemple, en la massificació de les presons, els múltiples projectes aprovats per a la construcció de noves (Bages...) i l’augment desproporcionat dels pressupostos i de la capacitat operativa dels serveis de seguretat, i en concret, de les Brigades d’Informació, que veuen augmentada la seva impunitat.
L’experiència ens ha fet adonar que les situacions i vivències que es donen quan es pateix un cop repressiu, així com la denúncia i resposta a aquest no pot ser assumida en soledat per un únic àmbit de lluita o col•lectiu de persones.
Un dels objectius principals de la repressió és aïllar les persones i col•lectius que la pateixen del seu entorn afectiu, social i polític aconseguint que en els casos més durs les conseqüències siguin desastroses. Parlem de por, de danys psicològics, tant individuals com col•lectius, que obliguen a la gent a abandonar els seus espais de lluita per, en els millors dels casos, donar-ho tot per frenar el cop repressiu.
La millor manera per combatre la por i la soledat que crea la repressió és mitjançant l’establiment de criteris comuns i complicitats a l’hora de coordinar i repartir esforços. Activar la solidaritat, trencar l’aïllament i l’estigmatització social han de ser els objectius principals de la tasca antirepressiva.
Per tot això convidem a tots els col•lectius i persones a participar en la campanya amb el nom de Tomb antirepressiu 05, que durant dos mesos recorrerà els diferents pobles i barris que en els darrers anys han patit la repressió pel sol fet de ser una veu dissident.

Tots hem de donar una mica per que uns quants no ho hagin de donar tot.
Tomba la repressió!

Col•lectius que organitzen el Tomb antirepressiu:

Alerta Solidària, Assemblea antirepressiva de Ponent,Assemblea contra les presons, Coordinadora Antirepressiva del Garraf, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Comissió Antirepressiva de Sants, Coordinadora per la
llibertat dels presos i preses anarquistes, CSO Na Bastardes, Grup de Suport als detinguts/des del 12-O, Nominats, Plataforma Aturem la Guerra de Girona, Plataforma Aturem el pla Caufec, Rescat, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Suport detinguts el 4 d’octubre.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more