Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
Un cop més sembla com si matar en nom del comunisme fos un atenuant.
communist.jpeg
Dijous de la setmana passada, es va celebrar per primera vegada a Itàlia el Dia del Record, instituït pel Parlament. Es va triar perquè és l'aniversari del Tractat de París (10 de febrer del 1947), pel qual l'�stria i la Dalmàcia abans italianes van passar a formar part de la desapareguda Iugoslàvia.
Durant decennis a Itàlia pràcticament no es podia parlar de l'ocupació militar per part de les tropes comunistes del mariscal Tito de part de la Venècia Júlia, Ã?stria i Dalmàcia, al final de la Segona Guerra Mundial. Una de les raons del silenci era que es va dur a terme amb la complicitat del Partit Comunista Italià. La part més tràgica d'aquella annexió és coneguda a Itàlia pel mot foibe. Ãs el plural de foiba. Ãs a dir, un avenc o escletxa pel qual es va escolant l'aigua de pluja. Solen ser molt profunds i difícilment penetrables.
Les foibe van ser usades per cometre un autèntic genocidi. En van ser víctimes milers de persones només per ser italianes. A moltes se les matava tirant-les pels avencs, en petits grups, lligats amb filferro. Van ser assassinades un mínim de dotze mil persones, més de la meitat llençades dins les foibe, per fer desaparèixer els cossos.
Fins fa pocs anys, les autoritats italianes tapaven el tema. Algun petit intent de consideració havia provocat reaccions de la desapareguda i comunista Iugoslàvia i dels comunistes italians. Ara fa un any, quan el Parlament va instituir la commemoració, van votar-hi en contra els dos minúsculs partits comunistes italians, purs i durs. Un d'ells, el de Fausto Bertinotti, president del comunistes europeus i amb molt bones relacions amb el comunisme residual català.
A la postguerra, Itàlia callava per amansir els seus comunistes, però perquè llavors era un Estat molt unitarista: tenia al·lèrgia a plantejar aquest tipus de problema. En efecte, si hagués demanat l'exercici del dret a l'autodeterminació per part de les poblacions afectades, això hauria donat força als que reclamaven el mateix dret per al Tirol del sud, de llengua alemanya i ladina.
A més dels morts, uns 300.000 italians van haver de fugir de les terres esdevingudes de sobirania iugoslava. Els comunistes italians els acusaven de feixistes, una falsedat perfectament aclarida avui. Però ha calgut mig segle de vergonyós silenci. Un cop més sembla com si matar en nom del comunisme fos un atenuant.

This work is in the public domain

Comentaris

Alfons Quintà, feixista català
15 feb 2005
Alfons Quintà, feixista català
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
Sou més malparits, manipuladors i tergiversadors. Ja sé q fer aquest tipus d'escrits està molt ben pagat, no sols pel ministeri de l'interior i les organitzacions feixistes sino tb pel govern dels EUA que té en nomina una colla de periodistes, entre ells no cal dubtar-ho l'Alfons Quintà que amagat rera la careta del democrata liberal amaga una persona avara i rencorosa.
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
un friqui pamfletero i falaç és el que és el quintà, no cal perdre-hi el temps
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
Collons com piquen les veritats
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
No la veritat no pica, el que ho fa és la demagogia i la mentida en boca de suposats demòcrates que no sou més que feixistes.
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
caram caram , encara estem en la època del tiet stalin que publicaba les veritats oficials? jajajajaja
pallussos que els temps ja no són els mateixos , avui negar aquestes evidencies és ser un marginal
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
alfons quinta no te prou publican dins del Avui?
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
15 feb 2005
antiterrorista tu ets el terrorista,MALPARIT, fill d'una mal follà!
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
17 feb 2005
Això és una tonteria: desacreditar el comunisme mitjançant unes dades rotundament manipulades és una GRAN FAL·LÀCIA. Primerament, terrorista-anti sàpigues que la història l'escriu aquell qui guanya i, només que el teu cervell de mosquit et permeti llegir algun titular (d'aquells fet amb lletra gran i fàcils de llegir), encara que sigui a la Razón o alguna d'aquestes porqueries espanyolistes (a part de retallar diàriament l'article del periodista reaccionari de l'Avui a la biblioteca), o simplement vagis al supermercat o pel carrer, deduiràs que NO estem a un país comunista. De fet, la teva existència ja evidencia aquest fet. Per tant, podem saber, a partir d'aquest fet tant simple, que la història l'ha guanyat el capital, la burgesia, cert? Doncs bé, això ja serà una raó per desacreditar aquestes dades tant súmmament manipulades... Després, si vulguéssim seguir la teva immensa fal·làcia (o del teu camarada Quintà), podríem al·legar que, si podem desacreditar el comunisme per aquests suposats genocidis (aberrants amb la realitat!!), centrem-nos: QUANTS MORTS HA CAUSAT, ESTÀ CAUSANT I CAUSARÀ EL CAPITALISME?? Això, amic antiterrorista és la major massacre de la història, un genocidi que no podrà igualar ni el totalitarisme més absolut.

MORT AL CAPITALISME! VISCA LA REVOLUCIÓ SOCIALISTA!
Re: Les 'foibe'(avencs), genocidi comunista, Alfons Quintà
02 mar 2005
jo no crec en el comunisme stalinista però si no haguessim tingut el contrapés de la urss, els sindicats i els partits d'extrema esquerra ara tindriem els mateixos serveis socials de merda que tenen als EUA. Matar pel bé de tothom es un atenuant, sens dubte.
Sindicat Terrassa