Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
15 feb 2005
Convocatoria a Sabadell per a la manifestació i la vaga general contra la Constitució Europea
ELS ESTUDIANTS ENS OPOSEM A LA CONSTITUCIÃ EUROPEA DEL CAPITAL

Fa ja força anys que els estat dâEuropa i el poder econòmic maquinen el tractat de la Constitució Europea. Fa també molts anys que part de la població catalana i dâaltres territoris de lâanomenat continent europeu ens esforcem, des de les nostres humils posicions en el món actual, per aturar aquest tractat que considerem una regressió en molts aspectes de la nostra vida com a persones, com a estudiants i com a poble.
Aquest tractat ha estat elaborat pels grans capitals empresarials i els estats, el procés de la creació ha estat a esquenes de la població, la qual sâha obviat i no ha pogut participar ni intervenir en cap dels punts del pacte capitalista.
La Constitució Europea reafirma el domini dels estats sobre els pobles. La Constitució no fa cap tipus de menció al dret dels pobles a decidir el seu futur, independentment de la situació jurídica i política oficial en lâestat al qual pertanyen. La Constitució nega als pobles el dret a lâautodeterminació. Dret avalat per lâONU, al Decret dels Drets Humans, que la Constitució Europea falsament diu respectar. Sobreposa també els interessos de lâeconomia social de mercat i el lliure comerç a la vida de la població. Permet que els principis del capital engoleixin drets socials com lâhabitatge, el salari digne, la sanitat o la pròpia educació; els quals no es preveuen al tractat. Així, seguint la mateixa línia, sâaplana el terreny a la privatització dels serveis públics convertint-los en serveis econòmics dâinterès general. Ãs de destacar la introducció de la opció de guerra preventiva que la constitució tolera per prevenir suposats âatacs terroristesâ? o hipotètiques amenaces exteriors a occident; política similar a la dels EUA en relació al âmés enllàâ? de les seves fronteres legals. Contràriament al que anuncia la intoxicant propaganda pel SÃ? de que la Constitució Europea promou la pau i la llibertat, es forma una nova policia, sorgida de diverses policies europees, lâEuropol, amb intenció dâaprofundir en el control i repressió social. Es perpetua la presencia de bases militars de lâOTAN a diversos territoris europeus, subordinant així els estats promotors de la constitució a la política exterior nord-americana, i es destinen més diners al Pressupost de Defensa mentre redueixen els pressupostos dâeducació o sanitat.
Alternativa Estel i CAJEI identifica la Constitució Europea del capital com a una agressió al conjunt dels pobles i les persones de dins dels estats membres, les quals som ignorades a lâhora de decidir i ens és imposada una constitució de la qual, més que informats per acceptar-la o no, ens som intoxicats i manipulats per directament afirmar-la. Creiem fermament que aquest tractat no és en favor ni dels pobles ni de les persones, ni de la dignitat dels i les treballadores, ni de lâeducació pública i de qualitat, ni de la llibertat, que no fomenta la solidaritat amb els desafavorits, no aboleix el Deute Extern i es desentén del domini i explotació occidental sobre els continents i països pobres; pràcticament la resta del món. Ens oposem a la consolidació de lâEuropa capitalista i la seva lògica del màxim benefici empresarial, perquè sabem que pot existir una Europa més humana, on es respectin tots els drets dels pobles i les persones i on la seva lògica econòmica no ens esclafi com si res.
Els estudiants veiem que les decisions que prenen per nosaltres seran fetes en contra nostra, com deia Joan Fuster. Som en el nostre legítim dret a rebutjar i manifestar els nostre desacord amb la Constitució Europea del Capital i la Guerra.
Per això, el dijous dia 17 de febrer, queda convocada Vaga General dels estudiants dels Països Catalans, en rebuig a la Constitució Europea. A les 12:00 hores hi haurà una manifestació amb sortida a la Plaça Universitat de Barcelona. Els estudiants de Sabadell marxarem a les 11:00 hores de RENFE CENTRE cap a la manifestació. US ESPEREM A TOTES I A TOTS, PERQUà HEM DE DIR UN NO BEN CLAR I FORT A LA CONSTITUCIà EUROPEA.ALTERNATIVA ESTEL, sindicat dâestudiants de lâEsquerra Independentista
CAJEI, Coordinadora dâAssemblees de Joves de lâEsquerra Independentista
PLATAFORMA DâESTUDIANTS CONTRA LA CONSTITUCIÃ EUROPEA
Mira també:
http://www.alternativaestel.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
15 feb 2005
Ja hi som.
No hi ha millors maneres de fer les coses, realment? O és que no arriben els acords on han d'arribar?
Re: Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
15 feb 2005
vaga d'estudiants als Països Catalans? la convoque des de Sabadell o què? i els Estudiants contra la Constitució Europea on paren?
què passa, que hi ha gent que pot anar per lliure? només valen els acords que es prenen en assemblea quan interessen?

no és això companys, no és això
Convocatòries del dijous 17 de febrer
15 feb 2005
Dijous 17 de febrer de 2005: JORNADA de LLUITA a les AULES.

-VAGA estudiantil a Secundària i a les Universitats.

-12h: MANIFESTACIÓ a la p/Universitat de Barcelona.
(Metro L1 i L2 Universitat / RENFE estació Catalunya / FGC estació Catalunya)

-12h: CONCENTRACIÓ a Lleida a la p/Víctor Siurana, on es farà un esmorzar popular i la lectura del manifest.

CONTRA la PRIVATITZACIÓ de l'ENSENYAMENT. NO a la CONSTITUCIÓ EUROPEA!

PER l'EUROPA dels POBLES LLIURES i de les TREBALLADORES, vota NO a la CONSTITUCIÓ EUROPEA!
Re: Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
15 feb 2005
Aquesta es la convocatoria de Sabadell per anar a Barcelona, no heu de treure les coses fora de context... i si les treieu fora de context, dues pedres.
Re: Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
15 feb 2005
Ja ho hem entès tots que es tracta de la convocatòria de Sabadell, el que sembla que tu no has entès és com funciona tot plegat, quins són els acords presos en assemblea i quin ha de ser el paper de segons qui en el si del moviment.
Apa, no dos, sinó quatre pedres
Re: Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
15 feb 2005
Sou la escorria de l'esquerra rupturista, pareu de molestar a indymedia i aneu a passejar-vos tots vestits iguals.
Més acció politica, menys tribus urbanes!
Re: Convocatoria a Sabadell per a la Vaga d'Estudiants del dia 17 de Febrer
17 feb 2005
que fa la cajei convocant una mani estudiantil? jo em pensava que eren una coordinadora de joves que operen al carrer, no a la universitat. I que es això de firmar un cartell quan fins ara s'havia fet tot sota el nom de plataforma destudiants contra la constitució europea?
Es que no sou prou assemblearis i no us arriben les desicions presses en les assemblees on participa el vostre sindicat? això és verticalisme? o intent d'apropiació de la feina dels altres?
Sindicat