Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La CUP de Cerdanyola del Vallès i Ripollet diem NO a la Constitució Europea
14 feb 2005
La Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Cerdanyola i Ripollet demanem als ciutadans de les nostres poblacions un NO rotund i massiu contra aquesta contitució europea. La nostra organització ve denunciant aquest tractat des fa un any amb una forta campanya, quan quasi ningú en parlava. Creiem que ara és lâhora de demostrar que aquest tractat no convé als interessos populars dels catalans i catalanes.

Per diversos motius, tots importants i que afecten els interessos col.lectius i individuals dels catalans i catalanes, la CUP ve desenvolupant una campanya de denúncia dels aspectes negatius dâaquest tractat, un tractat que, recordem, ens vols ser imposat tant si com no. Només cal recordar que la voluntat popular no va ser respectada en el referendum de lâOTAN, en què es va optar democràticament pel no i, tot i així, aquest referèndum no va ser vinculant pel que fa a la voluntat democràtica dels catalans.

Un altre aspecte a denunciar és com sâestà esdevenint aquesta campanya electoral, que hauria transcórrer amb normalitat democràtica, però en què no sâestan garantint la llibertat dâexpressió política dels defensors del NO. A banda de la marginació a què ens han sotmès als espais dels grans mitjans de comunicació (les CUP no han tingut accés als espais electorals tot i tenir càrrecs electres a més dâuna vintena de municipis), cal denunciar que sâestà exercint una pressió antidemocràtica contra lâexpressió pel NO: prohibicions dâactes i manifestacions; detencions de persones que fan agitació pel NO; retirada de cartells i pancartes que defensen el NO (com ha estat en el cas de Cerdanyola, on paradoxalment governen dos grups que defensesn el NO), etc.

Les raons pels quals la CUP de Cerdanyola i Ripollet demanem el vot contra aquesta constitució europea, com tants altres partits, col.lectius i moviments populars, es poden sintetitzar en 10 punts de denúncia que han estat difosos conjuntament, i que us resumim aquí tot exposant els seus efectes més quotidians sobre els ciutadans:

10 RAONS PEL NO

1-El procés dâelaboració ha estat antidemocràtic: ningú ens ha demanat com ha de ser el contingut dâaquest tractat. El text va aparèixer el novembre passat, i molt poca gent ha tingut accés al text. Segurament ni un 1% dels catalans ha llegit el text que sâha de votar.

2-Consagra unes institucions antidemocràtiques: nosaltres no tenim ni veu ni vot en les decisions relatives a economia o defensa. Els òrgans decisius no han estat escollits pel poble.

3-El text serà inamobible: perquè exigirà lâacord dels 25 estat per canviar-lo. Estarem doblement âatados y bien atadosâ?.

4-No reconeix els drets nacionals i lingüístics dels pobles sense estat: no existirem com a catalans i catalanes. La nostra llengua no tindrà reconeixement i es negarà el dret inalienable a lâautodeterminació. Sâimposaran els criteris dels estats sobre els minories culturals.

5-Sâestableix el capitalisme com a únic sistema econòmic possible. El text nega el dret a la salut, la vivenda o el dret a un salari digne.

6-Ãs una agressió als drets socials dels treballadors i treballadores: es perseguirà el dret a vaga, i en canvi es permetran les deslocalitzacions i els tancaments patronals (lockout). Tendeix a la privatització de la sanitat i lâeducació, i per tant a la desigualtat.

7-Ãs una constitució militarista: promou la indústira armamentística i, per tant, la guerra. Es fabricaran més bombes en nom dâEuropa i en benefici dâuns pocs.

8-Perpetua el patriarcat i la discriminació per gènere: no preveu cap aspecte per combatre la discriminació de gènere, i per tant perpetua les agressions i la discriminació. Les dones continuarem cobrant menys amb lâaval europeu.

9-Nega els drets polítics i socials dels immigrants: crea una nova categoria inferior a la dels ciutadans, i per tant afavoreix el racisme i la limitació de drets dels nouvinguts.

10-No garanteix la protecció del medi ambient: el model âaltament competitiuâ? de desenvolupament promet continuar destruïnt la nostra terra a base dâexplotar-la sense miraments.

Per totes aquestes raons, i per tantes altres més, demanem als cerdanyolencs i ripolletencs que promoguin la denúncia dâaquests aspectes del text del Tractat, i demanem el vot pel NO a aquesta constitució que retalla els nostres drets socials i nacionals. Un tractat que suposa un involució dels drets i llibertats aconseguits pel nostre poble.

El dia 20: VOTEM NO!

Candidatura dâUnitat Popular de Cerdanyola del Vallès i Ripollet
11 de febrer 2005

Per a més informació sobre la CUP: www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP de Cerdanyola del Vallès i Ripollet diem NO a la Constitució Europea
14 feb 2005
pesats!
Re: La CUP de Cerdanyola del Vallès i Ripollet diem NO a la Constitució Europea
14 feb 2005
Vila Roja, t'has col.lat!

aquest comunicat ja estava penjat. Em sembla molt bé la teva feina, però cal no repetir. Després hi ha gent com el de damunt que s'irriten (vés a saber per què).

A l'altra notícia que surt aquest comunicat hi ha més informacions i fotos.

Només que et miris les notícies abans de repetir-les.

Salut company!
Sindicat Terrassa