Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
La CUP de Badalona per la sanitat pública i contra la pèrdua dels drets socials
14 feb 2005
Badalona és portadora d’un dubtós privilegi en el camp de la salut. Badalona és la ciutat amb més Centres d’Assistència Primària (CAP) privatitzats, o com els agrada dir-ho ara, amb un model de gestió privada, amb externalització de la gestió, gestionat per fundació, mútues, etc.
Si llegim els articles de la Constitució europea, podem veure que allò que era un dret social aconseguit pel poble, ara esdevé constitucionalment un servei econòmic d’interès general... Des de la CUP denunciem que la sanitat pública, que cada cop es deteriora més, no es defensarà amb el nou Tractat europeu i quedarà condemnada, si ara no ho està ja, a desaparèixer si no s’hi fa res. La constitució europea obrirà les portes a la privatització descarada.

Per tot això manifestem que amb la salut de les persones no s’hi pot jugar. La sanitat no pot estar de cap manera en mans dels beneficis econòmics o en mans de mútues. El que cal són més recursos materials i més treballadores i treballadors de la sanitat, millor gestió dels recursos, i voluntat política per edificar una sanitat al servei del poble sense intromissió del sector privat.

Si volem una sanitat pública, universal i de qualitat, cal que la defensem dels interessos de la indústria farmacèutica, de les grans corporacions i del corporativisme de professionals de la medicina. Però ara també caldrà defensar-la del Tractat europeu que votarem en referèndum. Perquè no volem ser els primers en perdre drets socials, hem de votar NO el proper 20 de febrer.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat