Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Trobada d'Estudiants a Barcelona
14 feb 2005
La Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) convida a les assemblees i col·lectius d’estudiants d’arreu del continent europeu a la
TROBADA EUROPEA D’ESTUDIANTS
que tindrà lloc a Barcelona del 25 al 27 de Febrer del 2005, coincidint amb la celebració del 1r Fòrum de l’Educació de Catalunya.
Aquesta trobada sorgeix de la necessitat de posar en comú la feina diària de les organitzacions estudiantils europees i debatre el nostre posicionament davant les reformes educatives que estem patint, i per coordinar les nostres mobilitzacions per defensar un cop més el futur de la Universitat pública.
Els seminaris sobre educació del Fòrum Social Europeu són una bona ocasió per exposar la nostra opinió i escoltar la dels altres, però sovint no passen d’aquí i es perden en discussions etèries. Creiem que ara és el moment de fer un pas més enllà, i fer un front comú davant els canvis que, seguint les recomanacions/imposicions de la Comissió Europea, estant portant als governs europeus a sacrificar la Universitat Pública davant els interessos del mercat.
Les assemblees i associacions estudiantils catalanes que formem la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública, convocant de la trobada, hem decidit organitzar-la en tres tallers principals:
Assemblea preparatòria del II Fòrum Europeu de l’Educació (EEF/FEE)
El Comitè de Preparació del II EEF/FEE, que tindrà lloc a la ciutat noruega de Bergen del 20 al 22 de Maig del 2005, aprofita aquesta trobada a Barcelona per fer una Assemblea preparatòria en què es discutiran els principals eixos del Fòrum.
Creació de l’Observatori de la Universitat Pública
Seguint la idea sorgida a Florència durant el I Fòrum Social Europeu, proposem la creació d’un observatori a través del qual els moviments estudiantils d’arreu del continent puguem compartir informació i opinions, coordinar les nostres línies de treball i crear-ne de conjuntes.
Coordinació de les mobilitzacions estudiantils europees
Després de posar en comú i debatre el nostre posicionament respecte la situació actual de les universitats públiques europees (Procés de Bolonya) i els perills que el futur ens prepara (Acord General de Comerç dels Serveis, Directiva Bolkenstein ...), un manifest comú podria ser una bona culminació de la trobada, i un bon text base per a la convocatòria d’una jornada de mobilitzacions estudiantils a nivell europeu.
És per tot això que us demanem que envieu una delegació representativa de la vostra assemblea o col·lectiu d’estudiants a la trobada, ja que com més representatius del moviment estudiantil europeu siguem, amb més força podrem fer sentir la nostra opinió.
Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP)
Per més informació i per confirmar la vostra assistència, contacteu amb nosaltres pmdup ARROBA correucatala.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Trobada d'Estudiants a Barcelona
14 feb 2005
si vols saber més, fa un temps ja es van fer comentaris i es va publicar la notícia aquí
Re: Trobada d'Estudiants a Barcelona
14 feb 2005
si vols saber més, fa un temps ja es van fer comentaris i es va publicar la notícia aquí
Sindicato Sindicat