Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
14 feb 2005
NO DEIXEM QUE CATALUNYA
ES CONVERTEIXI EN UN DESERT INDUSTRIAL!
NO AL TANCAMENT DE MINIWATT (LG-PHILIPS)!
BOICOT ALS PRODUCTES DE
LG-PHILIPS!
NO DEIXEM QUE CATALUNYA
ES CONVERTEIXI EN UN DESERT INDUSTRIAL!

NO AL TANCAMENT DE MINIWATT (LG-PHILIPS)!

Des de fa més de 12 anys, la multinacional PHILIPS ve intentant liquidar la fàbrica de MINIWATT i tots els seus centres de producció en l'estat espanyol, la majoria d'ells situats a Catalunya.
La resistència dels treballadors i treballadores de MINIWATT amb les seves contundents respostes, amb dues vagues indefinides (88 dies de vaga), ocupacions de la borsa, crema de pneumàtics i manifestacions a Barcelona, ha fet que la multinacional s'ho pensés abans de donar un pas definitiu.
La falta de política industrial dels governs de CIU-PP i el seu suport incondicional "a les lleis del lliure mercat capitalista i a la seva salvatge competència", van ser obstacles insalvables a l'hora d'obligar al grup PHILIPS, posteriorment LG-PHILIPS, a invertir en noves tecnologies i nous productes que garantissin el volum d'ocupació i un futur sense sobresalts.

Ara, la multinacional, animada pels vents favorables a la deslocalització productiva i a la possibilitat d'aconseguir grans beneficis amb l'especulació immobiliària dels terrenys (més de 30.000 milions de pessetes en MINIWATT), ha decidit no esperar més i tocar el dos amb les produccions a un altre lloc.

Així, l'any passat, amb la signatura d'UGT i CCOO i la benedicció del govern tripartit de la Generalitat la multinacional, va tancar NOVALUX i fa només una setmana ha liquidat L�MPARAS Z.

Ara han anunciat que volen tancar MINIWATT per al proper 31 de març. El Comitè d'empresa ha manifestat la seva oposició a aquesta mesura, i la seva decisió de lluitar contra la mateixa i ha exigit al Conseller de Treball i al govern de la Generalitat que no accepti cap expedient d'acomiadaments presentat per la direcció de LG-PHILIPS i que en cas d'abandó de la multinacional, intervingui la fàbrica.

Els treballadors/es de MINIWATT sempre han estat en primera línia en defensa dels drets socials, laborals i econòmics de la seva classe, en la lluita contra la dictadura franquista, pels drets democràtics i les llibertats nacionals de Catalunya. Van ser els primers a organitzar a l'empresa un referèndum contra l'OTAN i les bases yankis a l'estat espanyol. No van faltar a cap de les cites de la lluita contra la globalització capitalista. Es van solidaritzar amb els tancaments i mobilitzacions dels i de les immigrants i, per descomptat, han estat en totes les lluites contra les deslocalitzacions i la precarietat (SAMSUNG, FISIPE, NOVALUX, FUNOSA d'Igualada, etc ).

Sempre han estat amb els seus, per això ara tots hem d'estar amb ells. Perquè s'ho mereixen, perquè són dels nostres i perquè, defensant MINIWATT, defensem l'ocupació estable i digne, lluitem per frenar les deslocalitzacions i la precarietat, reforcem la continuïtat d'un sindicalisme de classe, democràtic i solidari, obstaculitzem la desertització industrial de Catalunya, que en aquests últims tres anys ha estat arrassada per un tsunami amb el tancament de LEAR, les factories de VALEO de Sant Esteve Sesrovires i d'Abrera, GATES, AUTOTEX, SAMSUNG, NOVALUX, PANASONIC, LEVI'S, LAMPARAS Z, etc.

Les organitzacions sindicals, socials i polítiques que formem la Xarxa Solidària contra els Tancaments i la Precarietat, de la qual CC.OO. de MINIWATT és membre actiu des dels seus inicis, fem nostra aquesta lluita, que recolzem decidida i activament, i exigim als sindicats majoritaris i al govern de la Generalitat que defensin la indústria de Catalunya i no es dobleguin davant les multinacionals, legislant i exigint a Madrid i a Brusselâ¢les lleis que dificultin i penalitzin aquestes pràctiques de rapinya i xantatgistes de les multinacionals.

Fem una crida a comitès, seccions sindicals, sindicats i als moviments socials per tal que manifestin el seu suport als companys/es de MINIWATT, amb comunicats i altres activitats solidàries, donant suport a totes les mobilitzacions que ells decideixin.

Com a primera mesura efectiva en suport dels treballadors de MINIWATT, la Xarxa Solidària contra els Tancaments i la Precarietat crida a tota la ciutadania a fer un boicot als productes de LG-PHILIPS.

Entre tots i totes hem d'impedir aquesta nova agressió. Els governs han d'introduir lleis preventives contra la guerra de rapinya de les multinacionals. Ãs així com LG-PHILIPS, després de 80 anys de beneficis, paga l'haver gaudit de sòl gairebé gratis, avantatges legislatius i introducció a fons en el mercat espanyol, del que NO SE'N VAN i al que inundaran encara més amb els seus productes fabricats amb mà d'obra gairebé esclava. Si LG-PHILIPS persisteix en anar-se amb les produccions a un altre lloc, farem tot el possible perquè els seus productes també se'n vagin a altra lloc.

Barcelona, febrer de 2005.


Xarxa Solidària contra els Tancaments i la Precarietat


CONTRA LA DESINDUSTRIALITZACIÃ DE CATALUNYA!

BOICOT ALS PRODUCTES DE
LG-PHILIPS!

This work is in the public domain

Comentaris

A buenas horas mangas amarillas
14 feb 2005
Ahora que el boicot no sirve para nada... ahora venís con las consignas vacías de contenido de siempre...

Boicot a los sindicatos amarillos y sus legitimadores.
Abajo la patronal Boicot elecciones sindicales, que es de donde estos chupopteros sacan la pasta...
Primero te venden y luego sus "sectores críticos" te quiern sacar a la calle a tocar el pito y a hacer el ridículo. ¡sinvergüenzas!
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
14 feb 2005
Un consell: passeu de sindicats KKOO i UGT, que us acabaran traïnt com han fet sempre (Que, Fidalgo? encara fa mal la garrotada?)

Autoorganitza't i lluita!!

PD: només és un consell.
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
14 feb 2005
un@:

ves als de Miniwatt i a veure si tens lo que has de tenir per dir-li chupopteros a la seva cara. Vinga va revolucionari...

PD: abans de parlar hauries de saber la historia de Miniwatt...
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
15 feb 2005
la gent del comitè de Miniwatt són molt combatius, estan als sindicats per no dividir els treballadors de l'empresa, però es caguen en la reforma borbònica, en els pactes de la moncloa, en la direcció de CCoo i UGt, les reformes laborals i demanen el NO a la constitució europea, mereixen un respecte
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
15 feb 2005
Tothom mereix molt de respecte però si no trenquen amb la direcció groga i traidora del seu sindicat...pe algo serà...
Al cap i a la fi el sindicalisme groc desmobilitzador és el responsable de la deslocalització..
i per cert... les primeres reestructuracions a les empreses (miniwat inclosa) ¿perquè es van acceptar? ¿Ara que van al carrer tambè els superdelegats, ara ploren? ¿ara volen boicot? S'han pasatla vida volguent ser "competitius", empresarialmente parlant, acceptan totes les mesures de l'empresa... ¿donçs que collons us pensaveu? ¿Abans no calia fer vaga pels altres companys acomiadats? ¿no calia fer vaga per evitar contractacions temporals? Mentres els criticocos ens parlen de boicot, amb les seves cuotes i amb els seus vots continuen engreixant la maquinaria sindical groga i llepaculs que ens està portant a la ruina.
Boicot als sindicats grocs!
Nomès una pluja de vagues ens tornarán la nostra dignitat de treballadors/es! I molt em sembla que els grocs es limitarán a signar acomiadadment rera acomiadament... i els criticocos qué ¿continuarán rient les gracietes de les seves directives.
Mort al sindicalisme groc!
L'Anarcosindicalisme és l'únic camí!
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
27 feb 2005
Juan Montero a la vida ha signat l'acomiadament de cap treballador de Miniwatt, i sobre vagues em sembla que poc li pots ensenyar... van arribar a fer vagues d'un mes sencer nomès per que les ETT no entressin a l'empresa.

Si no l'han expulsat de CCOO és pq no els interessa q es monti el pollo.

Menys lemes i més reflexió, anàlisi i estratègia.
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
01 mar 2005
Saps perfectament que a miniwatt el que està en joc és la pasta de les INDEMNITZACIONS... i rés més...
Aixó no és cap comentari contra en MOntero...però lo que no es pot fer és ara convertir-lo en un CHE de CCOO... i si non nomès t'has de fixar en que ha passat amb SINTEL que era l'altra lluita que es va popularitzar per tal de rentar la cara del sindicalisme groc...
DEsde els comitès no guanyarem rés més que quatre duros a canvi de la feina.
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
02 mar 2005
Ahora vas y se lo explicas a los del comité.
Re: Boicot a LG-PHILIPS, amb els treballadors de Miniwatt
05 mar 2005
(a alguns les dicussions sobre comités, assemblees, sigles o xiringos només us serveix per fer-vos palles mentals)

sempre hi ha d'haver elements de la petita burgesia radicalitzada que pretén donar lliçons a la classe obrera d'aquest pais de com ha de portar les seves lluites

Si no en tens ni punyetera idea de qui és qui al moviment obrer d'aquest pais, calla't la boca, o assabenta't, menys doctrinitis

la gent de Miniwatt fa d'anys que es dedica a matxacar tot el que pot i més als capitalistes i als burocretes sindicals de tota mena...

Boikot a LG-Phillips. CREMEM-LOS!

Visca la classe obrera catalana i la seva militància obrera revolucionària

No passaran!! (de nosaltres)
Sindicat Terrassa