Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Cercavila de la CUP contra la Constitució europea a Cerdanyola del Vallès i Ripollet
13 feb 2005
Cercavila de la CUP contra la Constitució europea a Cerdanyola del Vallès i Ripollet
IMAG0010VALLES.JPG
IMAG0024VALLES.JPG
IMAG0028VALLES.JPG
Ahir dissabte 12 de febrer la CUP de Cerdanyola-Ripollet vam realitzar una cercavila reivindicativa contra la Constitució europea. Mentre es repartien octavetes explicatives de les 10 raons del no la música i la bèstia de foc Martineta va amenitzar l'acte, que encuriosia els vianants. També es van enganxar els cartells unitaris de la campanya del Vallès, en què també participen les candidatures del PAS de Cerdanyola i el COP de Ripollet, a les quals la CUP dóna suport a nivell municipal.




MANIFEST



La CUP de Cerdanyola del Vallès i Ripollet diem NO a la Constitució Europa



La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Cerdanyola i Ripollet demanem als ciutadans de les nostres poblacions un NO rotund i massiu contra aquesta contitució europea. La nostra organització ve denunciant aquest tractat des fa un any amb una forta campanya, quan quasi ningú en parlava. Creiem que ara és l’hora de demostrar que aquest tractat no convé als interessos populars dels catalans i catalanes.

Per diversos motius, tots importants i que afecten els interessos col.lectius i individuals dels catalans i catalanes, la CUP ve desenvolupant una campanya de denúncia dels aspectes negatius d’aquest tractat, un tractat que, recordem, ens vols ser imposat tant si com no. Només cal recordar que la voluntat popular no va ser respectada en el referendum de l’OTAN, en què es va optar democràticament pel no i, tot i així, aquest referèndum no va ser vinculant pel que fa a la voluntat democràtica dels catalans.

Un altre aspecte a denunciar és com s’està esdevenint aquesta campanya electoral, que hauria transcórrer amb normalitat democràtica, però en què no s’estan garantint la llibertat d’expressió política dels defensors del NO. A banda de la marginació a què ens han sotmès als espais dels grans mitjans de comunicació (les CUP no han tingut accés als espais electorals tot i tenir càrrecs electres a més d’una vintena de municipis), cal denunciar que s’està exercint una pressió antidemocràtica contra l’expressió pel NO: prohibicions d’actes i manifestacions; detencions de persones que fan agitació pel NO; retirada de cartells i pancartes que defensen el NO (com ha estat en el cas de Cerdanyola, on paradoxalment governen dos grups que defensesn el NO), etc.

Les raons pels quals la CUP de Cerdanyola i Ripollet demanem el vot contra aquesta constitució europea, com tants altres partits, col.lectius i moviments populars, es poden sintetitzar en 10 punts de denúncia que han estat difosos conjuntament, i que us resumim aquí tot exposant els seus efectes més quotidians sobre els ciutadans:

10 RAONS PEL NO

1-El procés d’elaboració ha estat antidemocràtic: ningú ens ha demanat com ha de ser el contingut d’aquest tractat. El text va aparèixer el novembre passat, i molt poca gent ha tingut accés al text. Segurament ni un 1% dels catalans ha llegit el text que s’ha de votar.

2-Consagra unes institucions antidemocràtiques: nosaltres no tenim ni veu ni vot en les decisions relatives a economia o defensa. Els òrgans decisius no han estat escollits pel poble.

3-El text serà inamobible: perquè exigirà l’acord dels 25 estat per canviar-lo. Estarem doblement “atados y bien atados�.

4-No reconeix els drets nacionals i lingüístics dels pobles sense estat: no existirem com a catalans i catalanes. La nostra llengua no tindrà reconeixement i es negarà el dret inalienable a l’autodeterminació. S’imposaran els criteris dels estats sobre els minories culturals.

5-S’estableix el capitalisme com a únic sistema econòmic possible. El text nega el dret a la salut, la vivenda o el dret a un salari digne.

6-És una agressió als drets socials dels treballadors i treballadores: es perseguirà el dret a vaga, i en canvi es permetran les deslocalitzacions i els tancaments patronals (lockout). Tendeix a la privatització de la sanitat i l’educació, i per tant a la desigualtat.

7-És una constitució militarista: promou la indústira armamentística i, per tant, la guerra. Es fabricaran més bombes en nom d’Europa i en benefici d’uns pocs.

8-Perpetua el patriarcat i la discriminació per gènere: no preveu cap aspecte per combatre la discriminació de gènere, i per tant perpetua les agressions i la discriminació. Les dones continuarem cobrant menys amb l’aval europeu.

9-Nega els drets polítics i socials dels immigrants: crea una nova categoria inferior a la dels ciutadans, i per tant afavoreix el racisme i la limitació de drets dels nouvinguts.

10-No garanteix la protecció del medi ambient: el model “altament competitiu� de desenvolupament promet continuar destruïnt la nostra terra a base d’explotar-la sense miraments.

Per totes aquestes raons, i per tantes altres més, demanem als cerdanyolencs i ripolletencs que promoguin la denúncia d’aquests aspectes del text del Tractat, i demanem el vot pel NO a aquesta constitució que retalla els nostres drets socials i nacionals. Un tractat que suposa un involució dels drets i llibertats aconseguits pel nostre poble.

El dia 20: VOTEM NO!

Candidatura d’Unitat Popular de Cerdanyola del Vallès i Ripollet
11 de febrer 2005

Per a més informació sobre la CUP: www.llibertat.com/cup
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cercavila de la CUP contra la Constitució europea a Cerdanyola del Vallès i Ripollet
13 feb 2005
IMAG0029VALLES.JPG
IMAG0045VALLES.JPG
Més fotos:
Re: Cercavila de la CUP contra la Constitució europea a Cerdanyola del Vallès i Ripollet
14 feb 2005
Ser més cutres és impossible
Re: Cercavila de la CUP contra la Constitució europea a Cerdanyola del Vallès i Ripollet
14 feb 2005
Tu que et fas dir Cajei deus ser un agent embolicaire. Ja s'ha vist la vostra tasca i el vostre interès a dividir el moviment independentista i l'esquerra en general.
Fora provocadors secretes i altra animalalla a sou.

Endavant amb la CUP!
Unitat popular: lluitar, crear, treballar...
Sindicato Sindicat