Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Crònica de la concentració ahir en suport de l'ateneu de Viladecans
13 feb 2005
Una trentena de persones es va concentrar ahir al vespre davant l'Atrium de Viladecans...
... en suport a l'Ateneu Llibertari de Viladecans (i contra el seu desallotjament el proper 19 d'Abril) aprofitant l'actuació de la Fura dels Baus al poble. La presència policial ha estat escasa hi ha transcorregut amb normalitat, mostrant interés alguns i algunes dels i les espectadores que anaven a veure l'actuació i també la premsa local. S'han repartit octavetes amb el següent comunicat:

DÉU ANYS D’OKUPACIÓ

    Viladecans, 29 d’abril de 1995, un grup de persones amb desig de crear un projecte d’autogestió obert al poble amb iniciativa de realitzar activitats culturals i socials va decidir reutilitzar un espai fins aleshores desocupat i abandonat, el 49 bis del carrer St. Josep. Així va néixer l’Ateneu Llibertari de Viladecans.

Després de 10 anys i fent memòria s’han realitzat activitats de tot tipus, tallers d’informàtica, d’idiomes, de musicoteràpia, de cuina, de teatre, la primera biblioteca pública del poble, assessorament laboral per part de la CNT, organització de les festes alternatives junt amb el CSO Timbres, menjars populars, sopadors, campanyes antiespeculació i antirepressives, xerrades informatives a favor de l’abstenció i per a l’objecció fiscal i un llarg etcètera. Però ara, tot això pot acabar sent només un record. El mes de març de 2003 se’ns va fer arribar una demanda en la qual ens denunciaven per okupació i després de gairebé dos anys de processos jurídics ha arribat la data de dir adéu.

Condemnem: el Sistema Econòmic i Immobiliari que permet que locals i edificis restin abandonats pels seus propietaris i que, després de que els rehabilitem i els donem vida i funcionalitat, els propietaris els reclamin i la llei els els atorgui per a que especulin amb els terrenys. L’especulació: una peça més del gran sistema i mecanisme del Capitalisme. És per a això que el dia 19 d’abril us convoquem a tots i totes a una concentració solidària davant de l’Ateneu Llibertari (c/ St. Josep nº49 bis) i a que des d’avui en endavant ens doneu el vostre recolzament.

Lluitem fins la rendició incondicional del sistema Capitalista.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat