Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Una reivindicació contra el míting de Chirac i Zapatero obliga a tallar la Diagonal
11 feb 2005
La reivindicació ha aplegat unes 200 persones a l'avinguda Diagonal que han protestat contra el contingut del tractat europeu. (Foto: EFE)
El míting que José Luis Rodríguez Zapatero i Jacques Chirac han ofert aquest vespre a Barcelona per demanar el vot favorable a la Constitució europea ha aixecat veus reivindicatives. La plataforma Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea ha convocat una cassolada "contra l'Europa del Capital" a la confluència de l'avinguda Diagonal i Gregorio Marañón. L'acció, que s'ha fet just davant el Palau de Congressos de Barcelona, on s'ha fet el míting, ha obligat a tallar el trànsit en els dos sentits d'aquest important eix viari de la ciutat.
   
    Unes 200 persones han tallat durant més d'una hora el tram central de l'avinguda Diagonal de Barcelona en els dos sentits de la marxa per protestar amb una cassolada contra el míting que s'ha fet aquest vespre al Palau de Congressos i en el qual han participat el president francès, Jacques Chirac, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Els manifestants s'han concentrat pacíficament a les sis de la tarda a la parada de la línia 3 del metro de Palau Reial amb una pancarta que duia el lema "Per una Europa dels drets socials i dels pobles. No a la Constitució europea"

Alguns dels manifestants també portaven adhesius a la boca amb què pretenen fer veure que "no se'ns ha deixat parlar" en el procés de redacció de la Constitució, segons ha explicat la portaveu de la plataforma Campanya dels Països Catalans contra la Constitució europea, Yolanda Fresnillo. Els participants portaven banderes amb lemes contraris al tractat, així com globus amb inscripcions com "democràcia", "autodeterminació ", "llibertat d'expressió" i "drets socials", entre d'altres.

Al començament de l'acte, Fresnillo ha explicat que amb aquesta manifestació "volem mostrar el nostre rebuig al tractat coincidint amb el míting de Chirac i Zapatero, que celebren un acte tancat al públic i només amb l'assistència de 1.500 persones". Per al col·lectiu, la mobilització "és un intent de mostrar el 'no' i d'entrar en el debat" sobre el tractat constitucional. La portaveu també ha lamentat "el poc espai que ha tingut la societat civil a l'hora de discutir sobre el procés de la Constitució".

Per altra banda, Fresnillo ha explicat que encara no han rebut cap resposta de la Junta Electoral Central sobre la manifestació que tindrà lloc demà a les cinc de la tarda a la plaça Universitat, però ha assegurat que "hi ha un compromís de la delegació del govern per deixar-nos manifestar de forma tranquil·la". La portaveu de la campanya també ha dit que "ens comprometem que l'acte sigui pacífic", i ha fet una crida a totes les persones contràries al tractat europeu a acudir a la manifestació d'aquest dissabte.
Mira també:
http://www.catalunyainformacio.com/noticia/arxiu/not174556936.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Unes 250 persones protesten amb una cassolada contra el míting de Zapatero i Chirac
11 feb 2005
Unes 250 persones protesten amb una cassolada contra el míting de Zapatero i Chirac
11/02/2005 21:26

BARCELONA, 11 (EUROPA PRESS)

Unes 250 persones, segons la Guàrdia Urbana, han tallat des de dos quarts de set de la tarda fins a dos quarts de vuit de la tarda en el tram central de l''avinguda Diagonal de Barcelona en els dos sentits per protestar amb una cassolada contra el míting que es fa aquesta tarda al Palau de Congressos en què hi participaran el president francès, Jacques Chirac, i el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Els manifestants, que s''han concentrat pacíficament a les sis de la tarda a la parada de la línia 3 del metro de Palau Reial, han portat una pancarta que té com a lema «Per una Europa dels drets socials i dels pobles. No a la Constitució europea».

Els activistes han caminat fins a uns 50 metres de distància del Palau de Congressos, a la confluència de l''avinguda i el carrer Doctor Marañón. A pocs metres s''han interposat uns 30 agents antiavalots del Cos Nacional de Policia (CNP) i davant del Palau han estacionat una desena de furgones policials.

Un portaveu dels organitzadors ha justificat la mobilització perquè "com a societat civil, l''únic espai on hem pogut fer present la nostra veu és al carrer". Representants de l''organització han llegit un manifest en què han alertat que el Tractat europeu "no garanteix la llibertat d''expressió" i que el procés d''elaboració de la Constitució és "antidemocràtic, perquè no és obert a la ciutadania".

També han denunciat que la Constitució "no reconeix els drets d''autodeterminació, suposa un atac als serveis públics i estableix el capitalisme com l''únic model econòmic possible".

Posteriorment, els antiavalots han començat a empènyer els manifestants per intentar desallotjar l''avinguda i traslladar els activistes a la part alta de la via. Els joves han reculat i no hi ha hagut enfrontaments.

Alguns dels assistents, la majoria joves, portaven a la boca adhesius de la Unió Europea, que pretenen reflectir que "no se''ns ha deixat parlar" en el procés d''elaboració de la Constitució, segons ha explicat una portaveu de la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució europea, Yolanda Fresnillo.

Els participants porten banderes amb lemes contraris al Tractat, així com globus amb inscripcions com ''democràcia'', ''autodeterminació'', ''llibertat d''expressió'' i ''drets socials'', entre d''altres. Cap a tres quarts de vuit del vespre, els manifestants s''han dispersat tranquil·lament.

Fresnillo ha explicat que amb aquesta manifestació "pretenem mostrar el nostre rebuig al Tractat coincidint amb el míting de Chirac i Zapatero, que celebren un acte tancat al públic i només amb l''assistència de 1.500 persones". Per al col·lectiu, la mobilització "és un intent de mostrar el ''no'' i d''entrar en el debat" sobre el Tractat.

PROBLEMES DE TRÀNSIT.

El tall de l''avinguda ha provocat retencions importants a l''entrada de Barcelona, amb set quilòmetres de cues a l''entrada de la Diagonal. Per sortir de la ciutat, la Guàrdia Urbana ha desviat la circulació per l''avinguda de Sarrià i ha indicat en panells que els vehicles anessin cap a les rondes. Els autobusos i el tramvia no han patit cap retard.

MANIFESTACIÓ DE DEMÀ

D''altra banda, Fresnillo ha explicat que encara no han rebut cap resposta de la Junta Electoral Central sobre la manifestació que es farà demà a les cinc a plaça Universitat contra la Constitució, però ha assegurat que "hi ha un compromís de Delegació del Govern per deixar-nos manifestar de manera tranquil·la".

La portaveu de la campanya ha assegurat que "ens comprometem que l''acte sigui pacífic" i ha fet una crida a totes les persones contràries al Tractat europeu a anar demà a la manifestació.
Mira també:
http://www.vilaweb.com/ep/20050211212600.html
La foto
11 feb 2005
174564623 (1).JPG
Manifestació no consti.jpg
_________________________________________

No oblidem la mani de demà plaça universitat 19h NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA!!!
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org
Re: Una reivindicació contra el míting de Chirac i Zapatero obliga a tallar la Diagonal
11 feb 2005
A les 17h i no les 19h és la mani.
Recordeu a les 17h a plaça Universitat.
Re: Una reivindicació contra el míting de Chirac i Zapatero obliga a tallar la Diagonal
11 feb 2005
una KAKAmanifestació contra una KAKAconstitució
Re: Una reivindicació contra el míting de Chirac i Zapatero obliga a tallar la Diagonal
12 feb 2005
un KKomentario hecho por un KKimbecil

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more