Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
Aquesta matinada un grup de suport a la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea ha penjat una pancarta als cables de l’Aeri de Montjuïch (entre el World Trade Center i Miramar) de Barcelona
pancarta2.bmp
pancarta.bmp
La passada matinada, a quart de sis, un grup de suport a la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea ha penjat una pancarta de 20 metres d’amplada per 2 d’alçada als cables de l’Aeri de Montjuïch (entre el World Trade Center i Miramar).

Aquesta acció s’ha fet per denunciar la falta de llibertat d’expressió i manifestació que des del govern ens volen imposar, ja que s’estan silenciant les veus que des dels moviments populars es mostren contràries a la Constitució Europea.

La pancarta porta per lema “NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA. Els Països Catalans per l’Europa dels pobles i dels treballadors�.

Us adjuntem imatges de l’acció i el comunicat del grup de suport.
__________

Alcem la veu per trencar el silenci: NO a la Constitució Europea

Alcem la veu contra el silenci imposat per mitjans de comunicació, públics i privats a les nombroses iniciatives populars que han sorgit contra aquest projecte de Constitució Europea.
Alcem al veu per trencar el silenci respecte al veritable contingut de la Constitució Europea que ens volen fer aprovar.

El silenci d’una constitució opaca, que no garanteix els drets socials elementals com el treball i l’habitatge, que posa les bases per la privatització dels serveis públics, per a l’aprovació de polítiques econòmiques antisocials embolcallant-les amb un llenguatge buit de suposades bones intencions sense garanties per als drets socials.

El silenci imposat al poble català per una Constitució que no reconeix els nostres drets, un tractat fet a mida dels estats que ens neguen el dret democràtic a decidir el nostre futur: el dret a l’autodeterminació dels Països Catalans.

El silenci obligat per a la nostra llengua, i per les de milions de persones que parlem llengües de pobles sense estat d’Europa, que som exclosos, relegats a ser ciutadans de segona sense cap dret lingüístic.

El silenci amb què amaguen el caràcter militarista d’aquesta Europa que volen imposar, una Europa que reforçarà els seus exèrcits, que seguirà lligada a l’OTAN i reforçarà la política exterior intervencionista (article I.14).

El silenci amb què s’oculten els milions de persones, treballadores immigrades que sobreviuen sense drets civils ni polítics, com a nous esclaus d’aquesta Europa on la llibertat de circulació només existeix per a les mercaderies, el capital i les deslocalitzacions, i que reforça les polítiques d’estrangeria repressives i coartadores de drets.

El silenci amb què es retallen les garanties jurídiques davant els abusos dels estats contra els drets de les persones, el silenci amb què aquesta Europa vol tapar la repressió i les vulneracions dels drets que denuncien any rere any els organismes de drets humans, el silenci amb què vol reforçar el paper repressiu de policies i serveis secrets sense cap control democràtic ni transparència.


Ens han amagat l’opinió de centenars d’entitats i col•lectius socials, culturals i polítics, ocultant a la ciutadania totes les veus crítiques per segrestar el debat i convertir-lo en un debat partidista; han silenciat els centenars d’actes que s’han fet arreu del país, actes sorgits dels pobles i dels barris; han silenciat el posicionament de centenars de sindicalistes de base contra aquest tractat; han silenciat les veus d’artistes, de professors o escriptores contra aquesta imposició. Els mateixos que han estat incapaços de reunir cap mena d’iniciativa social ni popular de suport del seu projecte de Constitució, que han utilitzat el recursos de l’Estat per imposar-nos el seu discurs únic, encara volen aconseguir un major silenci, impedint les mobilitzacions populars i les manifestacions.
...però malgrat tot, la remor persisteix.

I alcem la veu per dir que trencarem aquest silenci, desobeïrem als murs imposats per amagar la nostra realitat, per barrar-nos el camí del dret a decidir el nostre futur, a rebutjar els seus projectes d’imposició, d’explotació i de guerra.
Alcem la veu per dir ben fort que NO volem aquesta Constitució Europea, i per fer una crida a rebutjar-la, tant el dia 20 de febrer, com quan l’Estat espanyol ens la imposi malgrat no sigui aprovada per la majoria dels catalans i catalanes.

Alcem la veu per fer una crida a la insubmissió i la desobediència respecte a aquesta Europa dels estats, de les multinacionals i de la guerra.

I us emplacem a participar en les mobilitzacions de suport a la campanya:
-Divendres 11 de febrer a les 18 hores a la sortida de metro de Palau Reial, CASSOLADA!
-Dissabte 12 de febrer a partir de les 10 del matí jornades i debats a la UB de plaça Universitat i MANIFESTACIÓ a les 17 hores a plaça Universitat.
Països Catalans Insubmisos.
Desobediència.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
chapeau!
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
molt bona!!
molt molt bona!!
No a la Con$titució EEUUropea!!
acció aeri
11 feb 2005
foto_93970_CAS.jpg
El Periódico - última hora Política



REFERENDO EUROPEO
Schröder tampoco asistirá al acto a favor de la Constitución europea en Barcelona por una gripe



La pancarta, en el cable del telesférico. Foto: EL PERIÓDICO





agencias

Madrid / Barcelona. -- El canciller alemán, Gerhard Schröder, ha cancelado su presencia en el acto de apoyo a la Constitución europea que se celebrará esta tarde en Barcelona a causa de una gripe, según han informado fuentes del Ejecutivo.

En el evento iban a participar inicialmente el presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, del presidente francés, Jacques Chirac, del primer ministro italiano, Silvio Berlusconi, y del propio Schröder. Sin embargo, ayer Berlusconi anunció la imposibilidad de acudir al mismo debido también a un proceso gripal.

Descartada la suspensión

Ante estas dos ausencias, se ha barajado la posibilidad de suspender el acto de hoy y aplazarlo a otra fecha, opción que se ha descartado finalmente debido a la imposibilidad de cuadrar las agendas de los diferentes dirigentes.

De esta manera, esta tarde sólo participarán en el acto de Barcelona Rodríguez Zapatero y Chirac, si bien no se descarta la presencia de Schröder en otro acto junto al jefe del Ejecutivo español antes de que finalice la campaña del referendo sobre la Euroconstitución previsto para el próximo 20 de febrero.

Pancarta de protesta

Por otra parte, la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea ha colgado a primera hora de la mañana una gran pancarta del cable que une el teleférico del puerto de Barcelona con la montaña de Montjuïc y en la que pide el voto desfavorable al texto europeo.

La plataforma ha colocado la pancarta (con el lema No a la Constitució europea. Els Països Catalans per l'Europa dels pobles i els treballadors) coincidiendo con el acto de apoyo al texto constitucional comunitario en el que Zapatero y Chirac participarán hoy en Barcelona.

Cacerolada popular

La pancarta, de 20 metros de ancho por 2 metros de alto y que ha sido colocada entre el World Trade Center y Miramar para que pueda ser visible desde varios puntos de la ciudad, es uno más de los actos de protesta programados por esta plataforma.

Esta tarde, también se ha convocado una cacerolada popular contra "la Europa del Capital" en el Palau Reial de Barcelona y para mañana se han organizado unas jornadas de debate en la Universitat de Barcelona y un almuerzo popular.
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
Molt bona la idea i la realització, però la grafia "Montjuïch" és més pròpia d'altres règims. En català es diu Montjuïc, com "Vic" per exemple.
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
felicitats per l'acció!
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
Bona acció! també m'ha agradat la cita del Miquel Martí i Pol.
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
felicitiats, us ho heu currat molt!!
seguiu així, sempre endavant!!

realment, per treure's el barret...
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
Boniiiiiiiiíssima!!! Felicitats!!
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
Puta mare la pancarta!!!!
Així es fan les coses, amb originalitat i amb missatge.
Molt, molt bona l'acció.
Moltes felicitats a tots per la currada.
NO A LA CONSTITUCIÓ
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
Vale. No a la Constitución. Sí a la libertad de los Paises Catalanes, pero... ¿y la libertad de los leoneses? No queremos estar con Castilla. Somos leoneses, no castellanos. Queremos la autonomía que un Reino histórico merece. Queremos la independencia de Valladolid. Igual que los catalanes quieren lo suyo los leoneses y leonesas también lo nuestro. León solo. León territorio histórico en lucha por su autonomía. Vamos por detrás de vosotros... pero vamos. De momento, con el Estado pero sin Castilla. Moltes graçies y adeu.
Re: Acció contra la Constitució Europea
11 feb 2005
N'heu ni dó!
Que currat!
Qui, ho ha fet? No ho sé ni m'interessa!
Sols el poble salva el poble!
Sindicato Sindicat