Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Sobre les detencions prèvies a les detencions d'Asier BURGALETAASIER BURGALETA
10 feb 2005
La Coordinadora es reafirma absolutament en la denuncia feta pública aquest matí: entre el 26 i el 28 de gener un nombre indeterminat de persones (com a mínim 5 però que algunes fonts ens indiquen que arriben a la desena) van ser detingudes i incomunicades i, posteriorment, deixades anar en llibertat sense càrrecs.

Precisant informacions anteriors, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia vol matisar:
asieraskatu.jpg
SEGON COMUNICAT /
SOBRE LES DETENCIONS PRÈVIES A LA DETENCIÓ D’ASIER BURGALETA

Precisant informacions anteriors, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia vol matisar:



· El jutjat de referencia dels fets succeïts és el jutjat número 7 d’instrucció de Barcelona, en funcions de guàrdia el 27 o28 de gener d’enguany

· La relació que establim amb el CECC, on Asier Burgaleta va estudiar fa anys, és purament causal: és a dir, tenim la constancia que un mínim de tres detinguts són exalumnes i altres són membres de la comunitat basca resident a Barcelona. D’ara en endavant, per exprès desig nostre i per tal d’evitar estigmes, evitarem cap referencia directa al centre d’estudis i sol·licitem als mitjans de comunicació que siguin estrictament curosos en el tracte cap al centre, per evitar-ne esbiaixos. Tota relació és causal i, per ara, la referim a exalumnes del centre. Per respecte ens agradria que quedès clar i que el nom del centre no fos emprat gratuïtament.


· Els únics que deuen una explicació profunda i seriosa són els portaveus de la Delegació del Govern. Estem treballant des de la precarietat informativa i contra l’engany, la manipulació i la confusió policial. I això no és la primera vegada que passa


La Coordinadora es reafirma absolutament en la denuncia feta pública aquest matí: entre el 26 i el 28 de gener un nombre indeterminat de persones (com a mínim 5 però que algunes fonts ens indiquen que arriben a la desena) van ser detingudes i incomunicades i, posteriorment, deixades anar en llibertat sense càrrecs.

La gravetat dels fets ens obliga a denunciar-ho.

Més info a: www.tresdegracia.net

***
comunICAT d'aquest matí modificat

LA DETENCIÓ D'ASIER BURGALETA VA ANAR PRECEDIDA D'INEXPLICABLES DETENCIONS IL·LEGALS A BARCELONA I A GRÀCIA

La detenció d’Asier Burgaleta va anar precedida d’inexplicables detencions il·legals a Barcelona i Gràcia
> GARZONADA A GRÀCIA: Com a mínim dues detencions, es van produir a la Vila de Gràcia amb escorcoll de pisos inclosos. Tots els detinguts, en libertat sense càrrecs.



Un mínim de sis persones van ser detingudes fa 10 dies per la Policia Nacional


Totes les persones van ser alliberades sense cap càrrec i les dtencions es van allargar entre 7 i 42 hores. Altres fonts parlen de fins a 12 detencions.


Policies i jutgessa van sol·licitar disculpes pel succeït.


Amb aquests antecedents, la Coordinadora exigeix que Burgaleta passi immediatament a disposició judicial i que sigui alliberat


VILA DE GRÀCIA. La detenció d’Asier Burgaleta abans d’ahir a València ha obert llum sobre una estrany operatiu antiterrorista desenvolupat a Gràcia i Barcelona, entre el passat dimecres 26 de gener i el divendres 28.



Afectats directes per aquesta operació -membres de la comunitat basca a Barcelona i/o persones relacionades amb l'activitat professional d'Asier o la formació acadèmica- han informat a la Coordinadora que van ser detinguts i se’ls va comunicar que ho estaven sota la legislació antiterrorista. Els seus pisos van ser escorcollats. Totes les persones detingudes –bascos i basques residents a Barcelona i estudiants o excompanys de classe d'una persona que la policia cerca- van ser alliberades sense cap càrrec en contra seu: algunes en dependències policials (un mínim de 4) i altres després per passar pels Jutjats de Guàrdia de Lluís Companys (segons algunes fonts dos, segons testimonis hi havia força gent per aquest tema). Jutgessa i policia es van disculpar pel succeït i pel tracte rebut, fins i tot –com a mínim en un cas- per escrit.

La Coordinadora té constància de la detenció d’un mínim de cinc persones, però alguns afectats assenyalen que van ser, com a mínim, una dotzena les detencions que es van produir.


Detencions, interrogatoris i escorcolls
Els detinguts van ser interrogats únicament sobre el parador d’una tercera persona, que en cap cas era Asier Burgaleta, sinó un ciutadà basc que respondria al nom d’Andoni A. i que havia estudiat cinema fa molts anys a Barcelona. La coordinadora –davant unes acusacions que s’esvaeixen- creu que la detenció d’Asier Burgaleta s’inscriu en aquest context i n’espera la immediata llibertat. Burgaleta estava treballant actualment en un documental sobre la tortura.

La Coordinadora, tanmateix, denuncia que dues d’aquestes detencions es van produir al barri de Gràcia –escorcolls inclosos- però desconeixen les circumstàncies i persones concretes.

Asier, llibertat
Finalment, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia vol solidaritzar-se amb les persones afectades i amb els familiars, amics i companys d’Asier Burgaleta. La coordinadora creu que, amb aquests antecedents, hi ha prou elements per demanar la seva immediata llibertat i denuncia els abusos i la impunitat comesos contra ciutadans i ciutadanes, als quals se’ls ha vulnerat els drets fonamentals.

Tanmateix, la coordinadora entén que aquests fets no es poden desenvolupar amb tanta opacitat, impunitat i lluny de la llum pública i exigeix a la Delegació del Govern, el Ministeri de l’Interior i les forces policials que esclareixin sota quines circumstàncies es van atropellar tants drets i tan de cop i anima als mitjans de comunicació a que contribueixin a aclarir el succeït.

La Coordinadora, profundament preocupada, es suma també a la concentració solidària amb Asier Burgaleta que es realitzarà demà a la plaça Sant Jaume a les 19.00 hores

Vila de Gràcia, 10 de febrer

***

La coordinadora no disposa de més informació i respecta plenament la intimitat de les persones implicades, per la qual cosa declina realitzar més comentaris. Si hi ha més dades, us seguirem informant tan curosament com puguem des d’aquesta web, liberinfo.net i Barcelona Indymedia, dels qual preguem que es possin en concte amb la Coordi abans d'ocultar notícies.
Mira també:
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain

Comentaris

JoTaKe!!! Jarrai aurrera!
11 feb 2005
No justice! No peace!!!

Asier askatu!!
Euskal presoak Euskal Herrira!!!
JoTaKe!!! Irabazi arte!!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more