Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L'IIFV afirma que el dictamen de l'Acadèmia és un avenç significatiu, però en critica l'ambigü
10 feb 2005
L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana afirma que el dictamen de l'Acadèmia és un avenç significatiu, però en critica l'ambigüitat

Continuen les reaccions al dictamen emès ahir per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Avui, l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) ha valorat positivament que l'Acadèmia hagi reconegut la unitat de la llengua i ha dit que constituïa un avenç significatiu, però l'ha qualificat d'insuficient per a resoldre el conflicte de la utilització política de la llengua. Els representants de les facultats de filologia valenciana creuen que l'enfrontament només se superarà amb voluntat política. Tot i que reconeix la unitat de la llengua, l'IIFV diu que el dictamen és 'calculadament ambigu' perquè renuncia a anomenar-la 'llengua catalana' i fa una crida, juntament amb l'Institut Joan Lluís Vives, a abandonar la batalla de noms com una eina 'de confrontació política'.
D'una altra banda, el Bloc ha felicitat l'Acadèmia per l'aprovació del dictamen el qual, segons Enric Morera, secretari general del partit, 'deixa en evidència el president Camps' per haver inventat 'una polèmica innecessària estèril i absurda'. En canvi, el portaveu del PSPV a les Corts Valencianes, Antoni Such, ha aplaudit el dictamen i ha dit que reconeixia allò que tothom sabia: que la nostra llengua és el valencià, ‘que compartim amb uns altres territoris'.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat