Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder
La Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea denuncia els obstacles antidemocràtics que s’estan posant al lliure exercici
10 feb 2005
La Delegació de Govern i la Junta Electoral Provincial han comunicat a la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea que la manifestació convocada per dissabte 12 a les 17 h constitueix un acte electoral i que com a Campanya ciutadana no tenim dret d’intervenir en aquesta campanya electoral. Des de la Campanya s’ha interposat un recurs a la Junta Electoral Provincial i s’estan fent els passos necessaris per a poder realitzar la manifestació en les més òptimes condicions.
Els obstacles que s’estan posant a les diferents campanyes que demanen el NO en el referèndum del proper 20 de febrer sobre el Tractat pel qual s’estableix una Constitució per a Europa, constitueixen un greu atemptat al dret d’expressió i de manifestació, i a la democràcia al nostre país. Des de l’inici de campanya, s’han vingut obstaculitzant diferents activitats i actes promoguts per la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea, per plataformes locals creades al voltant d’aquesta campanya i per d’altres iniciatives contràries a l’aprovació del Tractat de la Constitució Europea.

A Mataró el dissabte 5 de febrer la Policia Municipal va impedir als membres del Comitè del Maresme contra la Constitució Europea que es muntés una taula informativa i va acabar identificant a dos activistes. A Barcelona, al barri de Poble Nou, la Guàrdia Urbana va desmuntar taules informatives davant del mercat municipal i del casal d’avis. A Vallromanes l’Ajuntament ha cancel·lat un debat sobre la Constitució Europea que s’havia muntat des de la plataforma local a la Biblioteca Pública. Finalment, diverses organitzacions estudiantils(Alternativa Estel, CEPC i AEP, assemblees de facultat i plataformes universitàries havien convocat una vaga d’estudiants i una manifestació pel dijous 17 de febrer. La Junta electoral Provincial ha denegat als estudiants la possibilitat de convocar aquesta manifestació[1]. Els estudiants contra la Constitució Europea realitzaran avui dijous 10 de febrer una assemblea per decidir què fer davant aquesta prohibició.

Pel que fa a la manifestació unitària que ha convocat la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea el 12 de gener a les 17 h a Plaça Universitat, des de la campanya s’estan fent els passos necessaris per a que aquesta sigui legalitzada, i esperem que la normalitat democràtica s’imposi i se’ns “retorni� el dret a la lliure expressió i manifestació.

Els obstacles institucionals a la realització normal d’una campanya sobre el referèndum per part de la ciutadania, es veuen agreujats pel bloqueig informatiu que estem patint des de les posicions contràries a la Constitució Europea. La cobertura totalment parcial i antidemocràtica que estan fent els mitjans de comunicació, públics i privats, d’aquesta campanya electoral, ignorant gairebé totalment les diferents campanyes i actes que s’han organitzat des de la societat civil, ens deixa només un camí per fer sentir la nostra veu i els nostres arguments davant de la opinió pública: sortir al carrer a informar i a manifestar-nos. Però ens trobem que fins i tot se’ns coarta el dret a manifestació.

Des de la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea seguirem, malgrat les dificultats, treballant per la defensa d'una Europa dels drets socials i dels pobles, i per informar la població sobre els continguts i implicacions de la ratificació del Tractat pel que s’estableix una Constitució Europea. Així doncs, volem fer públic el calendari de debats i mobilitzacions que s’han convocat pels dies 11 i 12 de febrer. Cridem a tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin participar d’un debat obert i democràtic sobre la Constitució Europea a participar en els següents actes:

Divendres 11 de febrer a les 18 h a la gespa de Palau Reial (Av. Diagonal): Rebuda popular (amb cassolada) a Zapatero, Chirac, Schroeder i Berlusconi.

Dissabte 12 de febrer

10 a 14 h: jornades de debat a la Universitat de Barcelona (edifici central). Tallers

- La militarització d’Europa: Euroexèrcit i guerra preventiva.
- Els drets socials de la Constitució europea: mite i realitat.
- Per una Europa dels pobles.
- Contra l’Europa fortalesa, del patriarcat i de les multinacionals.

Migdia: dinar popular a la pça. Universitat

17 h: MANIFESTACIÓ CONTRA LA CONSTITUCIÓ EUROPEA. Inici: plaça Universitat
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea denuncia els obstacles antidemocràtics que s’estan posant al lliure exercici
10 feb 2005
También se ha llevado a la junta electoral central al supremo por las irregularidades electorales de la que esta es partícipe:

www.otrademocraciaesposible.net
Sindicato Sindicat