Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La CUP de Badalona, pel NO en el referèndum de la Constitució Europea
10 feb 2005
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Badalona, fa una crida al vot contrari en el proper referèndum sobre el Tractat pel qual s’estableix una Constitució per Europa i ho fa des de d’una posició desacomplexada, transparent, moderna i democràtica. Una convicció que contrasta amb la naturalesa antidemocràtica del text que serà votat el proper 20 de febrer i, sobretot, amb els complexes dels qui demanen el sí.

Per començar, si estem d’acord que Autodeterminació és Democràcia, i hi haurem d’estar, ja que l’autodeterminació és un dret essencial de qualsevol poble, ens trobarem que el Tractat no defensa els valors democràtics essencials. Perquè no preveu que les nacions puguin decidir lliurement el seu futur. A més, pocs seran els estats que faran referèndums, i alguns dels que en faran, com l’Estat espanyol o el francès, no seran vinculants. Per si no queda clar el caràcter antidemocràtic de la proposta, qualsevol reforma en drets socials haurà de ser per unanimitat. I l’educació i la sanitat públiques condemnades a desaparèixer.

La CUP treballa des de la Campanya dels Països Catalans Contra la Constitució Europea per difondre els motius que esperonen a ser contraris a aquesta Europa. Des de la CUP estem convençuts i convençudes que l’única manera d’aconseguir un projecte nou i alliberador és a partir de la recuperació de la sobirania popular, de l’exercici de la democràcia en el sentit real de la paraula, trencant amb el llast postfranquista.

La CUP proposa una Europa dels pobles lliurement federats i una Europa que respecti la relació històrica i cultural entre els pobles mediterranis amb igualtat real d’oportunitats, on cada nació pugui organitzar el repartiment de la seva riquesa en funció de l’esforç col•lectiu i no sota criteris mercantilistes.

Si el proper dia 20 de febrer diem NO a la Constitució europea, serà la millor manera que l’endemà puguem dir sí a la llibertat i sí als Països Catalans.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP de Badalona, pel NO en el referèndum de la Constitució Europea
10 feb 2005
eNDAVANT AMB LA CUP!
Sindicato Sindicat