Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Davant la detenció d'Asier BURGALETA a València. Comunicat de la Euskal Etxea.
09 feb 2005
Davant la detenció del cineasta Asier Burgaleta a València
Aquest missatge és plurilingüe en català/ euskara/ castellà respectivamentDavant la detenció del cineasta Asier Burgaleta a ValènciaEl Centre Cultural Euskal Etxea vol expressar la seva més profunda preocupació i sorpresa per la detenció del soci del Centre Cultural, Asier Burgaleta, a la ciutat de València i l’escorcoll de casa seva a Barcelona.

En un moment tan difícil per familiars i amics, el centre cultural sol·licita i exigeix:

· El respecte escrupolós a la presumpció d’innocència i el tractament mediàtic rigorós, evitant judicis paral·lels i condemnes prèvies

· El respecte escrupolós als drets individuals i a la integritat física

· El respecte escrupolós als drets civils i garanties jurídiques plenes, exigint l’aixecament de la incomunicació i el dret a ser assistit per un advocat de confiança

Tanmateix, la profunda preocupació de l’Euskal Etxea rau en que l’actual legislació especial permet que Asier Burgaleta pugui estar incomunica durant els propers 5 dies; que no sabrem on i com es troba; i que, reiteradament i fins al cansanci, els organismes internacionals de drets humans han denunciat que és aquesta incomunicació la que ampara els maltractaments i la tortura.

El Centre Cultural Euskal Etxea vol manifestar amb força que Asier Burgaleta és ciutadà de Barcelona, de plenitud de drets i deures, des de fa més de 10 anys, que la seva activitat professional és prou coneguda i reconeguda artísticament i que és un veí plenament inserit en el seu barri i la seva ciutat.

Des de la més profunda preocupació i la convicció ètica i moral, Euskal Etxea desitja que Asier torni a estar a Barcelona el més aviat possible. I des de la més fonamental de les solidaritats, desitja la recuperació dels ferits i ferides en l’atemptat d’aquest matí succeït a Madrid.

Centre Cultural Euskal Etxea
Barcelona, a 9 de febrer de 2005

***

Asier Burgaleta zinegilearen atxiloketaren aurrean

Bartzelonako Euskal Etxeak Valentziako hirian gertatu den Asier Burgaleta bazkidearen atxiloketa eta bere bartzelonako etxearen miaketaren aurrean harridura sakona eta ardura adierazi nahi du.

Sendiarentzat eta lagunentzat horren gogorra eta zaila den une hauetan, gure kultur etxeak ondokoa eskatzen du:

· Errugabetasun presuntzioa estuki aintzat hartzea eta komunikabideek informazioa zuzen eman dezatela, inolako epaiketa eta zigor paralelorik egin gabe.

· atxilotuaren giza eskubideak bermatzea

· Eskubide zibilak eta berme juridiko guztiak errespetatzea, inkomonikazio egoerarik ez ezartzea eta atxilotuak konfiantzazko abokatu bat izateko aukera edukitzea.

Era berean, Euskal Etxeak kezka azaltzen du Espainiako legediak Asier Burgaleta bost egun hauetan inkomunikaturik edukitzeko aukera ematen duelako, non eta nola dagoen jakin gabe. Inkomunikazio egoera honek tratu txarrak eta tortura ahalbide dezakeela behin eta berriro salatu dute nazioarteko erakundeek ere .

Bartzelonako Euskal Etxeak adierazten du Asier Burgaleta Bartzelonako herritarra dela duela 10 urte baino gehiagotik hona bere eskubide eta betebehar guztiekin, alaber, bere lana agerikoa eta artistikoki onartua eta ezaguna dela, eta bere auzoan eta hirian integraturiko kidea dela.

Konbentzimentu etiko sakonenetik, Euskal Etxeak Asier Bartzelonara lehenbailehen itzultzea nahiko luke. Eta elkartasun sakonena adierazi nahi dugu gaur goizean madrilen izan den atentatu gaitzezgarrianzauritu diren lagun guztiekin etalehenbailehen sendatzea desio dugu.

Bartzelonako Euskal Etxea
Bartzelona, 2005eko otsailaren 9an

***

Ante la detención del cineasta Asier Burgaleta en València

El Centre Cultural Euskal Etxea quiere expressar su más profunda preocupación y sorpresa por la detención del socio del Centre Cultural, Asier Burgaleta, en València y el registro de su casa en Barcelona.

En un momento tan difícil para familiares y amigos, el centre cultural solicita y exige:

· El respeto escrupuloso a la presunción de inocencia y al tratamiento mediático rigurosos, evitando juicios paralelos y condenas de antemano

· El respeto escrupoloso a los derechos individuales y a la integridad física

· El respeto escrupoloso a los derechos civiles y garantías jurídicas plenas, exigiendo el levantamiento de la incomunicación y el derecho a ser asistido por un abogado de confianza.

Asimismo, la profunda preocupación de Euskal Etxea Bartelona radica en que la actual legislación especial permite que Asier Burgaleta pueda estar incomunicado durante los próximos 5 días; que no sabremos donde y en que estado se encuentra; y que, reiteradamente y hasta el hastío, los organismos internacionales de derechos humanos han denunciado que és esta incomunicación la que ampara los malos tratos y la tortura.

El Centre Cultural Euskal Etxea quiere manifestar con fuerza que Asier Burgaleta es ciudadano de Barcelona, con plenitud de derechos y deberes, desde hace más de 10 años, que su actividad profesional es suficientemente conocida y reconocida artísticamente y que es un vecino plenamente integrado en su barrio y en su ciudad.

Desde la más profunda preocupación y la convicción ética y moral, Euskal Etxea desea que Asier vuelve a Barcelona lo más pronto posible. Y desde la más fundamental de las solidaridades, desea también la pronta recuperación de los heridos y heridas en el atentado de esta mañana en Madrid.

Centre Cultural Euskal Etxea
Barcelona, a 9 de febrero de 2005

***
Mira també:
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Davant la detenció d'Asier BURGALETA a València. Comunicat de la Euskal Etxea.
09 feb 2005
anim!!
Re: Davant la detenció d'Asier BURGALETA a València. Comunicat de la Euskal Etxea.
09 feb 2005
asier endavant!
Re: Davant la detenció d'Asier BURGALETA a València. Comunicat de la Euskal Etxea.
10 feb 2005
curios comunicat.....
tan prim mirat amb els drets dels detinguts dins un estat de dret (amb les limitacions i deficiencies conegudes) i incapaç de condenmar un atac feixista.
Sindicat