Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
agressió a Sabadell?
08 feb 2005
Algú en sap res?
Algú en sap res d'una agressió nazi dissabte a la nit a Sabadell contra una noia?
Algú ho pot confirmar?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: agressió a Sabadell?
10 feb 2005
si es cert informeu tb de les convocatòries.
que sempre estan pillan a Sabadell i les seves convocatòries no son massa concorregudes.
a veure si ala proxima convocatòria hi ha més gent i ens en creuem un grupillu per alla que tb han de pillar de tant en tant.CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA.
Re: agressió a Sabadell?
10 feb 2005
AVUI DIJOUS A LES 20:45 h, A LA PLAÃA DR ROBERT, LA RODA DE LA PAU LLEGIRÃ UN MANIFEST SOBRE LES AGRESSIONS NEONAZIS PRODUÃ?DES AQUEST CAP DE SETMANA.La nit de dissabte a diumenge, els nazis van tornar a anar de caça per Sabadell. He buscat per internet si el vostre diari s'havia fet ressó d'aquesta notícia i no l'he trobat enlloc. Per això us la faig arribar ja que crec que és important que els mitjans de comunicació se'n facin ressó. L'agressió, que es va produir sobre les dues de la matinada, en ple centre de la ciutat, davant del bar Sorgionak, va ser molt violenta i totalment gratuïta. Feia poc que s'havia acabat l'últim dels actes que es va fer dissabte en contra del text del Tractat sobre la Constitució Europea: un concert organitzat per joves. Durant el concert, pel centre hi havia un fort desplegament de la unitat especial de la Policia Municipal. Un cop es va haver acabat el concert la policia va desaparèixer dels carrers. Poc després, tres joves, menors d'edat, van ser agredits per nou joves d'estètica neonazi que van baixar de tres cotxes i van començar a agredir els joves que estaven parlant davant del bar esmentat. Un cop acabada "la feina" van tornar a pujar al cotxe i van marxar. Un noi, que el van deixar inconscient, i una noia van haver de ser atesos a l'hospital. Com sempre, quan va arribar la policia, les patrulles no van trobar (realment van buscar?!) cap rastre dels agressors. Els agredits van presentar denúncia a la Policia Municipal.

Molts pares de família de la nostra ciutat estem molt preocupats per aquesta situació de terror amb la que han de conviure els nostres fills. Ãs que a partir de les 10 de la nit determinats joves de la nostra ciutat no podran sortir de casa si no es volen arriscar a ser agredits per qualsevol d'aquests grups nazis que, com diuen ells mateixos, hagi decidit anar de caça? El tema no és que calguin més policies: n'hi hauria prou (em sembla) amb que els que hi ha fessin bé la seva feina. Per fer-se una idea del model de policia que tenim n'hi ha prou en veure la seva indumentària (uniforme, etc.) i l'actitud i comportament per la ciutat de la majoria dels agents: són la viva imatge dels policies de les pel·lícules americanes d'Starsky & Hutch! Això quan els veus perquè gairebé mai en veus cap. Només es veuen quan hi ha grups o activitats de joves alternatius o pacífics. Si no és així només els veus passar amb les seves motos o cotxes que sovint es poden veure aparcats davant de determinats bars. Ãs molt xocant comparar el tipus de policia municipal de Sabadell amb el d'una altra ciutat molt propera a la nostra, la de Terrassa. Per raons familiars vaig sovint a Terrassa i sempre m'ha cridat l'atenció la gran diferència que hi ha entre les dues policies municipals: la de Terrassa porta una indumentària molt més pròpia d'un policia municipal, sempre en veus una parella o altra passejant o conversant tranquil·lament pel carrer i et transmet una sensació de seguretat, d'estar allà per ajudar amb el que calgui; mentre que la de Sabadell, com ja he dit, va disfressada a l'estil Starsky & Hutch, gairebé no la veus mai per enlloc i, quan veus algun efectiu, és sempre dalt del cotxe o de la moto, mai la veus passejant tranquil·lament, generalment sempre amb una actitud fatxenda i de pocs amics. Evidentment, la sensació que transmet no és precisament de seguretat, sinó tot al contrari. Tot això poden ser apreciacions subjectives meves, però el que és objectiu és que, sempre que hi ha agressions de neonazis, la policia no apareix per enlloc, i, quan ho fa, o els nazis ja han desaparegut del mapa o, en cas contrari, qui acaba sent identificat o escorcollat per la policia no són els agressors sinó els que han estat agredits! Tot plegat molt sospitós!
Sindicat