Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
La CAL demana NO al Referèndum del Tractat Europeu
07 feb 2005
LA CAL DEMANA EL NO AL REFERÈDUM

DEL TRACTAT EUROPEU



Consulteu l’especial sobre el referèndum, els arguments i els materials de campanya a la nostra web!!!

www.cal-llengua.org/europa.cfm





La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), entitat de defensa del drets lingüístics i nacionals del catalans, davant el proper referèndum del Tractat pel qual s’estableix una Constitució europea del proper dia 20 de febrer, manifesta que el tractat constitucional reforça el poder dels Estats, ja que només s’hi reconeix la seva identitat nacional i s’hi defensa alhora la integritat territorial. Això nega al poble català el dret democràtic i irrenunciable a l’autodeterminació i a la sobirania. La llengua catalana no té un reconeixement ple en aquest Tractat, en tant que no apareix en l’enumeració de llengües oficials, que és el que realment compta a efectes legals. Això lesiona els nostres drets lingüístics i produeix una situació de discriminació que ens situa com a ciutadans de segona en una Europa que es vanta de ser respectuosa amb les realitats lingüístiques i culturals de les nacions sense Estat.



Per conseqüent, la CAL rebutja el Tractat constitucional europeu i demana a la població catalana que voti NO al referèndum de proper dia 20 de febrer a l’Estat espanyol (i en el que es celebrarà al mes de juny a l’Estat francès). El reconeixement internacional de la nostra comunitat lingüística només serà possible amb el propi autocentrament, amb l’exercici ferm i decidit de la nostra sobirania sociolingüística.



Per tot això la CAL junt amb altres entitats de la societat civil catalana, la plataforma "Cap a Europa amb el NO" per tal de sumar esforços de la societat civil en el rebuig al Tractat constitucional (www.capaeuropa-ambelno.org) . La plataforma realitza diferents xerrades arreu del territori i un acte central, al qual us convidem a assistir:



dimarts dia 8 de febrer a les 19:30 del vespre

a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona,

amb la presència de Josep Maria Terricabras i Isabel-Clara Simó.



Us hi esperem!!





Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL)

www.cal-llengua.org

This work is in the public domain

Comentaris

El vale-tudo de l' esquerra
08 feb 2005
Esta clar, predicar en l´eixemple no es lo seu. Estos chiquets porten donant la brasa per la competicio deportiva de Mislata, demanant explicacions, conters, cesaments…i despres es dediquen ells a practicar este deport ara be, sense arbitre, mege o dignitat.
Coalicio Valenciana, el seu lider, i esta mateixa web son l´objectiu d´esta colla pancatalanista i neofascista que vol acallar al valencianisme, vol silenciar la veu d´un poble al que volen sotmes.
Coalicio esta pegant fort, el valencianisme despres d´anys d´inactivitat ha tornat a tindre capacitat de movilisacio, ha lograt en uns messos agarrar el testic i ficarse en la vanguardia de la defensa del valencià i aixo, aixo els fot.
Desde entonces, combat sense regles, a tots els nivells, calumnies al seu lider, difondre mentires, bulos sobre posibles pactes, oferiments economics, declaracions per a boicotejar campanyes, manifestacions, cartells contra Juan Garcia, organisacio de grups pera reventar actes…una llarga llista que es podria detallar pero no mereix la pena, realment no ho mereix.
Este passat dissabte a les dos de la matinà, un nou atac, esta vegà a l´estil mafios, a lo kale-borroka, la seu de Coalicio Valenciana en La Costera, la seu de Coalicio en Xativa patia diversos danys i desperfectes, junt a la porta el grafiti d´estos cobarts. Que quede clar els seus fins i els mijos que utilisen.
Ara vorem si els partits d´esquerra condenen este acte, vorem qui alça la seua veu per a defendre la nostra llibertat. El nostre dret a pensar en Valencia i en valencià. Ara vorem si l´unic que els preocupa es la seua llibertat, el seu benestar.
Ara vorem si estos democratas de boqueta s´han aficionat al vale-tudo o en el fons els continuen agradant mes les agressions en nom d´una unitat, d´uns paissos que ya en demasiaes ocasions han defes per mig de la violencia.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more