Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
sobre el No, l'abstenció i el vot nul
06 feb 2005
Darrerament veiem a la columna dreta d'indymedia, una competència entre tots aquells que defensen alguna opció de cara al referèndum de la constitució europea
N'hi ha molts que defenseu el no, n'hi ha que defensen l'abstenció activa, n'hi ha que dieun que la millor opció és el vot nul,

jo el que veig és que totes 3 opcions tenen una cosa en comú, i és pensar que el dia 20 podem triar opcions que serveixin per alguna cosa.

En resposta a aixó, a mi el que em sembla és que no hi ha cap opció que vagi a canviar el cami que tenen preparat els poders que governen la unió europea, per això més enllà de defensar una o altra postura la meva opció és la indiferència. Ara bé, per no entrar en contradiccions, no la penso defensar :D

El que si vull dir és que és construint alternatives, enfortint els moviments socials, i demostrant amb fets que som capaços de fer realitat un altre món, com podem arribar a canviar les coses.

Per més lleis que posin a sobre nostre, nosaltres continuarem sent el seu mal son,
i no ens podran parar...

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: sobre el No, l'abstenció i el vot nul
06 feb 2005
No cal embolicar-se tant, votar NO es perfectament compatible amb anar "construint alternatives, enfortint els moviments socials, i demostrant amb fets que som capaços de fer realitat un altre món, com podem arribar a canviar les coses."
Re: sobre el No, l'abstenció i el vot nul
06 feb 2005
La Constitució Europea és una gran enorme traba per contruir aquest nou món que menciones i que estem d'acord que s'ha de destruir, però per això cal derrocar aquest tractat.

creant una xarxa de ciutadans/anes en contra de la constitució europea és també una manera de crear moviment social i debatre sobre l'Europa (món) que volem.

Votants del No, abstencionistes, votants nul... ens hem de veure tots i totes a la manifestació del proper dissabte dia 12 a les 17h a Pl.Universitat!
Re: sobre el No, l'abstenció i el vot nul
06 feb 2005
Jo crec que el millor es votar NO, però totes les opinions tret del SI, em semblen bones!
Re: sobre el No, l'abstenció i el vot nul
07 feb 2005
Amb tot els respectes, les paperetes OBLIGAN a votar SI o NO: donç es clar que els que votin SI o NO cauen dins del "ramat": el Govern espanyol fa campanya pel SI, l'Esglèsia i altres organitzacions feixistes fan campanya oculta o explícita pel NO.

La unica opció dels que aspirem a una política que no admet el PRINCIPI D'AUTORITAT como a principi vàlid es VOTAR NUL de forma CONSCIENT, escribint allò que cadascú pensi ha de votar en la papereta, FENT EXPRESA Y RADICAL OPOSICIO al parany del SI o del NO.

VOtar NUL, ens permet tenir un VOT PERSONAL independent davant aquesta FARSA.
Re: sobre el No, l'abstenció i el vot nul
07 feb 2005
a mi n ingú em diu el k he d votar, el k votin uns o altres no té cap interès per a mi, el meu vot no està condicionat per l'esglesia ni per l'estat, Jo voto no per motius bén diferentsi per tant igual d valids.
Sindicat