Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
Sembla una obligació religiosa votar que NO
Durant dies he estat pel NO. Però vist que sembla una obligació religiosa votar que NO, a partir d'uns arguments que em repugnen per la seva puerilitat i tarannà nacionalista, he arribat a la conclusió que el vot realment crític es el NUL, el vot en BLANC.

Fa una setmana, aqui mateix, vaig manifestar que el radicalisme de diversos grupuscles d'esquerra catalans (em nego a definir això com esquerra) era quelcom desbocat per una dubtosament efectiva hiperactivitat -que arreplega a cuatre matats, per que enganyar-nos. Que el poc interes pel pensament crític, per l'estudi, per a trobar nous mecanismes per connecar lo alternatiu amb les masses, queda palès per una voluntat de posar a la gent entre l'espasa i la paret amb la obsessió pel tema nacional.

En definitiva, vot NUL que aquest sempre fa mal, i endavant.

Vot NUL contra una Europa dels localismes i els nacionalismes (imperialistes o no imperialistes: invasius sempre).

Vot NUL contra una Europa títere dels EE.UU, país que fomenta la divisió i els rencors arreu del planeta.

Vot NUL contra de inactivitat palmària alhora de construïr un macro-espai del saber i de l'intercanvi públic.

Vot NUL contra la desigualtat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
VOTA NO!

LA quintacolumna a la xarxa?
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
Fora PP$OE d'Indymedia
Hi ha moltes raons per votar NO a part de les catalanistes...
06 feb 2005
1_Humor_Constitució_Europea_cat.pps
Humor_Constitució_Europea_cat.pps (177,5 KiB)
2_Humor_Constitucion_Europea_cas.pps
Humor_Constitucion_Europea_cas.pps (176,5 KiB)
Mira les que exposa aquest powerpoint com a mostra.
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org/
Els alliberats del Psoe fan campanya a indy pel vot nul o l´abstenció
06 feb 2005
Al vot nul no li faran ni cas com a l´abstenció. Està clar que per la gent que estem en contra d´aquest tractat de constitució europea la millor opció es votar NO.

Estic convençut que hi ha gent afí o alliberada que no para de publicar a indymedia animant a Votar nul o abstenir-se. El polítics començen a estar molt nerviosos. Tant és, com deia les coses ja estan clares per tothom.

M´han arribat rumors de què alts funcionaris han quasi bé exigit als cossos policials (?) que rebentin la mani del 12 a barcelona per tal de desligitimar-ho davant l´opinió pública.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
a veure si m'expliques que és això de la "puerilitat" i "tarannà nacionalista", perquè si en el teu cas hem de parlar d'arguments

jo parlaria o de frustracions, o de obsessions. he vist moltes coses de la i les scampanyes, i t'asseguro que la qüestió nacional és una de tantes més a tractar

ara, allà tu i la teva ceguera
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
I jo em demano: no podrieu parar de dir bestieses?

Ní sóc del PPPSOE, no un "alliberat".

Simplement un que votarà en BLANC, una opció crítica legítima i més revolucionària que votar el mateix NO que, per exemple, Xavier Sala i Martin, José Maria Aznar o Jean Michel Lepen.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
Em sembla que no t´enteres estudiant, deus de ser repetidor:

Primer defenses el vot nul, ara el vot en blanc...

el vot en blanc no és un vot nul. El vot en blanc és quan votes amb el sobre buit. El vot nul és quan el sobre i/o la papereta tenen defectes o irregularitats. EL vot en blanc és un vot de càstig el vot nul significa que no saps ni posar una papereta dins un sobre...

Però, cadascú votarà o no el que voldrà. I et paguen en efectiu o en xec? paguen bé?
Campanya pel NO, campanya banal
06 feb 2005
Bé, passo de cridar o entrar en tecnicismes. Vot en blanc o vot nul, s'anomeni com s'anomeni el FET de no dipositar cap papereta a dintre del sobre, és allò que votaré i animo a fer-ho.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
Per nacionalista la propaganda del PSOE, on surt una papereta dintre la que hi ha dibuixada un mapa de l'estat espanyol amb un sí inscrit dins. Es a dir que pel PSOE votar sí a la constitució europea és al final, més enllà de tota la retórica "sostenible" i "forumera", simplement un vot espanyolista.

Votar nul equival a dir que poden fer el que vulguin, és el que esperen més que altre cosa.

Votar NO es dir-los que tenim dret a decidir com treballadors, i aqui com catalans, sobre la nova Europa que s'esta formant. Es dir que tenim veu i que volem fer-nos sentir, aixó els neguiteja molt perque volen que la gent passi. Així poden fer el que els passi pels collons, senzillament.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
Els promotors del vot en Blanc i l'Abstenció sou els que veieu perillar el SI, que en definitiva es la opció que penseu pendre.

Aqueixes opcions no suman voluntats encaminades a una positiva finalitat, sigui en un sentit o altre, donç a la pregunta nomes cal donar dues respostes, les altres es poden englobar dintre d'allò del "no sap, no contesta".

Si voleu donar un raonament el vot serà Nul.
Per tant si creieu que la consulta, per manca d'informació, no la teniu prou clara o es difícil d'entendre-la voteu No.
Es la manera de donar-lis el "0 patatero" que deia aquell del bigoti, perque vosaltres tampoc teniu que donar explicación, de lo contrari haber fet la pregunta millor.

Aquí un ha d'entredre el triplijoc i fà de mal aconsellar, intentar restar opcions contraries.

En el cas d'ésser majoria el NO, el que fà la consulta pendrà la desició que cregui adient, clar que també s'ho trobará a les properes eleccións, donç es ell el que ha de fer la farina blana.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
"el mateix NO que, per exemple, Xavier Sala i Martin, José Maria Aznar o Jean Michel Lepen."
Aquest argument és el mateix que treu el PSOE per defensar el si.
Vols dir que no se us veu massa el llautó?
I si l'Aznar votarà que no, per què fa campanya pel si?
Tan tontos, tampoc ho som.
I jo SI m'he llegit la constitució. I és illegible i infumable. Només per com està redactada ja mereix el no. I si a més entens mínimament què hi posa, no hi ha dubte possible.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
06 feb 2005
Berlusconi es d'esquerres? Es mafios d'extrema dreta, acusat de casos de corrupció molt greus que ha arribat a canviar les lleis italianes amb el seu partit només per evitar anar a la presó.

Amb aquest serà el Zapatero s'abraçarà somrient properament a Barcelona, parlant-nos de la seva constitució.

Votar sí és un vot nul, votar NO es votar per la democracia i el progrés social
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
Parauleria. No doneu cap motiu de pes per votar NO. Cap motiu que sigui diferent del dels implícits d'Aznar o Sala i Martin, aquest un autèntic enemic encara que molts no sabeu ni qui és, de tan ignorants que sou, i del poc que estudieu i llegiu.

Per cert: estudiar és un treball. I molt seriós i abnegat, en aqueixa societat que desprecia a l'estudiant.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
Que estudies?

A la seu del carrer Nicaràgua han obert una escola de tècniques de manipulació de l'opinió pública que te un gran futur.
ja ho se
07 feb 2005
em sembla que estudia a l'escola que els mossos d'esquadra tenen a Mollet.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
Jo votaré NO, i això que normalemnt opto per l'abstenció activa, quan es tracta d'escollir els inútils dels governants. Penso que els farà molt mal un NO rotund i una abtenció també rotunda. Totes dues opcions són bones, però crec que és més necessari votar pel NO ja que aquest cop l'abstenció ja vindrà sola i en canvi el NO sempre costa més i cal decantar la balança.

Apa, ens veiem tots a la mani dissabte 12.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
vot nul és votar NO. que en penseu??
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
ah ...i els motius per votar NO són senzillament que la Constitució aquesta és una santa merda i ens oprimeix com a poble i com a persones. Quins motius vols més! No a la Constitució europea.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
CIU, PSOE, PP DIUEN SI, XQ SERÀ?
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
VOT NUL no es igual a vot en BLANC.

EL vot en BLANC es a favor del PRINCIPI D'AUTORITAT, el VOT NUL es CONTRA el PRINCIPI D'AUTORITAT.

COntra els dogmátics i contra els capitalistes, VOT NUL.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
El vot nul com l'abstenció se'l passaran pel cul, l'explicaran com sempre l'han explicat i diran el que sempre diran dels abstencionistes i vots nuls per moltes raons que aquesxts tinguin, quan s'han escoltat les raons d'aquests?. En aquest cas és bastant surrealista plantejar-se una campanya pel vot nul que sabem serà intrascendent. Un poble que diu NO a la constitució europea els hi fa mil vegades més mal que un poble que s'absté en la seva majoria en aquesta pregunta. Un 60% d'abstencions serien fàcilment explicables sota les excuses de sempre, a les eleccions europees més del 50% no van votar, i que? les eleccions van tirar endavant i aquí no passa res, i no dic que en aquelles eleccions no tinguessim totes les raons per abstenir-nos i ser lògics perque ens neguem a votar a partits mentiders i a legitimar el seu joc, però ara no és el mateix.
Un 60% de NO els hi planteja una contradicció absoluta i la necessitat de donar un pas enrera que a veure com el donen sense que tot grinyoli, un 60% de nuls senzillament és impossible i no serà ni molt menys d'un 1%, molt coherent, molt antiautoritari i el que vulguis però tàctica i pràcticament inutil. El que ens cal ara és aturar aquesta constitució militarista, antisocial, capitalista i estatalista amb una opció viable que és senzillament dir-los NO, si haguès una campanya de fa temps advocant pel vot nul, si els moviments socials haguessin tirat per aquest camí tindria un sentit, però intentar a dues setmanes de les eleccions desunir el vot anticapitalista, menysprear la feina i la campanya que molts col·lectius i moviments han fet d'una forma coherent i intatxable em sembla oportunista i mancat d'un sentit de la realitat que no sap veure que tenim eines per fer-los callar en aquesta qüestió. I amb això ni estic defensant el sistema parlamentari ni les eleccions ni partits polítics, estic dient NO a una constitució antidemocràtica i capitalista, valgui la redundància.
Re: Davant del marasme acrític vot NUL
07 feb 2005
l'abstenció és escaquejar-se amb retòrica barata

el vot nul és un gest inútil

votar no és tàctica
Sindicat