Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Arguments de la CGT contra la Constitució Europea
06 feb 2005
CONSTITUCIÓ EUROPEA? NO, digueu NO, nosaltres diem que NO
A qui beneficia la âConstitucióâ? Europea?:

* La âConstitucióâ? Europea reglamenta en dos terços del seu articulat el mercat interior, la política econòmica i monetària, i la seguretat i defensa comunes.
* La âConstitucióâ? Europea afavoreix el poder militar: augment de les despeses militars, euroexèrcits, agència dâarmament, atacs preventius i formar part de lâOTAN.
* La âConstitucióâ? Europea afavoreix els grans inversors i grans corporacions transnacionals, en imposar tant la rebaixa generalitzada dels costos laborals com la retallada dels costos socials.
* La âConstitucióâ? Europea no reconeix el dret als serveis públics fonamentals: pensions, sanitat, protecció per atur, dependència, educació, propietat intel.lectual, patents, aigua, polítiques contra la pobresa i lâexclusió, etc.
* La âConstitucióâ? Europea considera a milions de persones immigrades com a no ciutadanes i sense drets.
* La âConstitucióâ? Europea no garanteix a les dones el dret a decidir sobre les seves vides i invisibilitza el treball de cures.
* La âConstitucióâ? Europea consagra la competitivitat com a únic i absolut objectiu, no reconeixent ni les necessitats ni els drets socials de les persones.

CGT DEFENSA CONSEQÃENTMENT ELS DRETS SOCIALS, LABORALS I CIVILS PER A TOTES LES PERSONES I PER AIXÃ DIEM âNOâ? A LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA

Cada dia, en la nostra feina habitual:

* âLluitem contra els delinqüents que a escala planetària roben menjar, redueixen salaris i assassinen ocupacionsâ?.
* âDenunciem els violadors de la Terra, als enverinadors de l'aigua i els lladres de boscosâ?.
* âLluitem contra els mercaders d'armes, que necessiten la guerra com els fabricants d'abrics necessiten el fredâ?.
* âEns enfrontem contra la banda internacional, contra les multinacionals que segresten països i mai no tornen els seus captius, encara que cobren rescats multimilionaris que en el llenguatge del mercat anomenen serveis de deute i
beneficisâ?.

-ENS ENFRONTEM A LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA QUE GARANTEIX EL MERCAT ÃNIC EUROPEU, última baula d'una cadena de tractats que han anat conformant l'actual Europa del Capital:

* EL 1993, EL TRACTAT DE MAASTRICH va establir les regles per a la implantació total de la moneda única en el 2002. La convergència europea consisteix en l'estabilitat de preus, els tipus d'interès i la paritat de les monedes. Ãs el mercat únic europeu.
* EL 1997, EL TRACTAT DâÃMSTERDAM I EL PACTE PER A L'ESTABILITAT I EL CREIXEMENT reforcen el mercat únic (dèficits públics menors del 3% del PIB) i estableixen acords en cooperació policial, duanera, fronteres, política
migratòria, etc.
* EL 1999, ES VA CREAR EL BANC CENTRAL EUROPEU i el Sistema de Bancs Centrals Europeus, amb plena autonomia i sense cap mena de control democràtic.
* LA DESCONVERGÃNCIA SOCIAL I LES DESIGUALTATS TERRITORIALS S'AMPLIFIQUEN amb l'entrada a la Unió Europea dels últims 10 estats (antics països de l'est). Els obliga a flexibilitzar el mercat de treball, a iniciar reconversions industrials i a modernitzar les seves administracions públiques, és a dir,
reducció de plantilles, privatitzacions i reformes fiscals que comporten menys despeses socials.
* EL TRACTAT DE âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA REGLAMENTA LES POLÃ?TIQUES I EL FUNCIONAMENT DE LA UE, dedicant més de dos terços del seu articulat al mercat interior, a la política econòmica i monetària, i a seguretat i defensa comunes.
* LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA obliga els estats membres a legislar de forma unànime per a garantir la seguretat i confiança dels grans inversors i grans corporacions transnacionals, a les quals se'ls ofereix un mercat de 450 milions de âconsumidorsâ? i unes regles de joc que tenen greus conseqüències socials, en imposar tant la rebaixa generalitzada dels costos laborals (augment de jornada i precarització) com la retallada dels costos socials (pensions, atur, etc.)
* LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA NO RECONEIX EL DRET ALS SERVEIS PÃBLICS FONAMENTALS: pensions, sanitat, protecció per atur, dependència, educació, propietat intel·lectual, patents, aigua, polítiques contra la pobresa i l'exclusió, etc. L'Acord General sobre el Comerç de Serveis (AGCS) i la Directiva Bolkenstein promouen la privatització i comercialització generalitzada de tots els serveis públics.
* LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA CONSIDERA A MILIONS DE PERSONES (IMMIGRADES), COM NO CIUTADANES I SENSE DRETS, fixant com a única política comuna la gestió eficaç dels fluixos migratoris, és a dir, blindant les seves fronteres i supeditant la regularització de la mà d'obra estrangera a la necessitats de l'economia.
* LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA NO GARANTEIX A LES DONES EL DRET A DECIDIR SOBRE LES SEVES VIDES (relacions afectives, capacitats reproductives, dret a viure sense violència) i invisibilitza el treball de cures, realitzat fonamentalment per les dones.
* LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA CONSAGRA LA COMPETITIVITAT COM A ÃNIC I ABSOLUT OBJECTIU, NO RECONEIXENT NI LES NECESSITATS NI ELS DRETS SOCIALS DE LES PERSONES.

DES DE CGT, des de la nostra lluita per una societat basada en relacions de justícia, solidaritat, autogestió i igualtat, ens enfrontem contínuament contra l'Estat i el capital, que produeixen lleis que flexibilitzen el mercat de treball, precaritzen l'existència i la vida de cada vegada un nombre més gran de persones, destrueixen allò públic, amenacen el medi
ambient i... tot en nom del mercat.

DIÃRIAMENT, CGT DIEM NO als imperatius del mercat. No acceptem ni signem els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO), els acomiadaments incentivats âno traumàticsâ? que després omplen el món laboral de joves precaris i precàries; ens oposem a les deslocalitzacions del capital, tant les interiors, les quals deslocalizen el treball directe i el traspassen a les contractes i subcontractes, com les que sâemporten el treball a altres països amb nivells de protecció social encara menors.

CGT S'HA OPOSAT a les Reformes Laborals i als Pactes Socials (que signen habitualment UGT, CCOO i la patronal) perquè només estan a favor d'afavorirâla Competitivitatâ? en aquest mercat únic que consagra la âConstitucióâ? Europea.

CGT DIEM UN NO ABSOLUT A LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA. Aquest rebuig sâha de visualitzar en els centres de treball, en els carrers i en tots els àmbits possibles, inclòs el âNOâ? â que desitgem massiu â en el referèndum convocat pel govern el pròxim dia 20 de febrer.

Denunciem el sí mediàtic promogut per la patronal, CCOO i UGT i la majoria dels partits polítics, que intenten deixar-nos sense opció a qui defensem l'oposició activa a la âConstitucióâ? Europea.

CGT DEFENSA CONSEQÃENTMENT ELS DRETS SOCIALS, LABORALS I CIVILS PER A TOTES LES PERSONES I PER AIXÃ DIEM âNOâ? A LA âCONSTITUCIÃâ? EUROPEA

This work is in the public domain
Sindicat