Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral
Manifestacions per la setmana de 35 hores, per l'Europa social!!
05 feb 2005
Els treballadors de l'estat francès es manifesten perquè no els prenguin la setmana de trenta-cinc hores. L'actual govern de dreta s'ha proposat de tornar a la setmana de quaranta hores.
Els sindicats de l'estat francès han convocat per avui manifestacions a tot el país per defensar la setmana de trenta-cinc hores introduïda per l'anterior govern socialista de Lionel Jospin.

En els darrers temps, el govern havia insinuat que volia obligar les empreses a fer novament la setmana de quaranta hores per estimular l'economia i la creació de treball. L'actual índex d'atur és del 10%. La reforma que volia introduir el govern consistia que treballadors i sindicats de l'empresa decidissin de mutu acord si volien fer més hores a canvi de més diners.

L'Assemblea francesa ho ha debatut aquesta setmana, però sembla que en principi es mantindrà la setmana de trenta-cinc hores. Les enquestes fetes entre la població mostren que tres quartes parts de treballadors no volen treballar més hores de les actuals, encara que guanyin més diners.

Malgrat tot, els sindicats han decidit de convocar manifestacions per deixar-ho ben clar. Les protestes començaran a les principals ciutats entre mig matí i les dues. A Perpinyà la manifestació surt a les onze de la plaça Catalunya.

This work is in the public domain
Sindicat