Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La justícia ordena el desallotjament de Can Masdeu però hi hauria d'haver acord amb els okupes
04 feb 2005
04/02/2005 17:31
Barcelona    
   
La justícia ordena el desallotjament de Can Masdeu però hi hauria d'haver acord amb els okupes

El jutjat de primera instància numero 24 de Barcelona ha donat la raó a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, propietari de la finca de Can Masdeu de Barcelona i ha ordenat als okupes que hi viuen que la desallotgin. Tot i això el jutge considera que les dues parts haurien de pactar abans i reconeix la feina social i cultural del col·lectiu okupa a la casa. La sentència no posa termini per a aquesta sortida.
   
El jutjat de primera instància número 24 de Barcelona ha resolt que els okupes de Can Masdeu han d'abandonar la masia de Can Masdeu, als Nou Barris, propietat de l'Hospital de Sant Pau, encara que ha proposat que les dues parts arribin a un acord en execució de sentència.

El jutge, que deixa clar que la legislació civil dóna "prevalença al dret de propietat", ha estimat la demanda de desnonament promoguda per l'hospital, tot i que considera que aquest hauria de pactar amb les persones i associacions que ocupen la finca i que, segons la sentència, l'han convertit en "un fenomen social del barri".

La sentència considera, a més a més, que els legisladors haurien d'estudiar la possibilitat "d'arbitrar un procediment, ja sigui en seu judicial, de justícia de proximitat quan es creï, arbitral o fins i tot administrativa" que permetés una sortida pactada a aquesta mena de conflictes.

Aquest contenciós es va reconduir cap a la via civil després que el consorci de l'Hospital de Sant Pau (integrat per la Generalitat, l'Ajuntament i l'Arquebisbat) retirés l'acusació pels delictes de danys, desordres i ocupació de la finca contra un grup de joves que la van ocupar el 23 de desembre del 2001.

Des d'aleshores, Can Masdeu ha viscut diversos desallotjaments i accions reivindicatives, com el dia que diversos okupes van resistir durant tres dies penjats a la façana de la masia.

Les associacions que ocupaven la masia, la majoria dels Nou Barris, sempre han defensat que durant tot aquest temps han elaborat una xarxa de projectes que beneficien no només la finca, sinó també el seu entorn -com la recuperació de l'ús agroecològic de la vall- i que això els legitima per seguir ocupant un espai que els seus propietaris van deixar abandonat el 1961.

El propi jutge ha destacat en la sentència la feina que aquestes associacions han portat a terme a Can Masdeu, "un moviment totalment procliu al barri on s'han creat espais d'oci i cultura que queden fora de cap dubte".

Fa dos mesos, alguns d'aquests col·lectius van demandar a l'Hospital de Sant Pau, al qual acusen d'un delicte contra el patrimoni arquitectònic i pel qual demanen que li sigui expropiada la finca, una indemnització de 40.000 euros pels diners invertits en la seva rehabilitació.

No obstant, la sentència recorda que sobre aquestes qüestions "ja es pronunciaran els jutjats de l'ordre penal", mesures que no poden afectar gens ni mica la demanda de desnonament sobre la que s'ha pronunciat el jutjat de primera instància número 24 de Barcelona.
Mira també:
http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not173811817.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La justícia ordena el desallotjament de Can Masdeu però hi hauria d'haver acord amb els okupes
04 feb 2005
Tot el meu suport a la penya que s'ho curra com la de Can Mesdeu. Portem a judici a l'Hospital de Sant Pau!
Can Masdeu sempre ara resistència!
Re: La justícia ordena el desallotjament de Can Masdeu però hi hauria d'haver acord amb els okupes
05 feb 2005
Ho teniu clar. Atacarn com sempre per la via violenta. "haurien de"... mare meva...
RESISTÈNCIA!!!
Re: La justícia ordena el desallotjament de Can Masdeu però hi hauria d'haver acord amb els okupes
05 feb 2005
tot i k la justicia no es mai justa en aquest cas ha tingut la deencia d'admetre la feina k es du a terme a can masdeu.

Per cert, si l'hospital es públic en la seva major part, k voleu expropiar? en tot cas exigiu k si no hi ha un projecte amb cara i ulls per a donar algun us social (i public) a l'espai no marxareu.
Sindicat