Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Perqué votaré NO a la Constitució Europea el dia 20 de Febrer
03 feb 2005
Prearticle que podria aparéixer al butlletí informatiu del Baix Gaià Alternativa TDB del mes de Febrer, ¿que en penseu?
Abans de res mâagradaria fer un petit exercici dâhumilitat (no perquè sigui catòlic sinó per situar-me al lloc que em mereixo) i dir que no en sé gaire dâeconomia, com la majoria dels que ara em llegiu.
Però sí que alguna cosa sé sobre la vida. Per exemple, sé que un paper anomenat constitució per si sol no em donarà menjar, doncs només és un paper âtant se val com sâanomeni-, i per tant si se suposa que he de votar que sí, algú mâhaurà dâinformar de que va tot això. Exactament, sobretot són ells els que ens han dâexplicar per a que ens serveix tot això, quines suposades avantatges tindrà i âperquèâ? hauríem de votar sí. I la resposta a aquest âperquèâ? no té res a veure amb les divagacions sobre suposats vincles entre ICV i lâextrema dreta i altres paranoies dâaquells qui tan de temps inverteixen en omplir-se la boca de democràcia. La democràcia és que ens expliquin de que va tot això. ¿Ãs això el que estant fent? ¡doncs és clar que no!
Vaig llegir la constitució per intentar-la entendre pel meu compte ja que els seus defensors només es dediquen a llençar missatges simplistes que ni tan sols serveixen per entrar en debat. Després de buscar-ne informació més lleugera i de mirar com sâhan posicionat els diferents partits et dones compte que aquesta constitució aporta molt poc. La constitució resumeix el que ja sâestà fent amb lâobjectiu de convertir-se en un aprovat encobert amb càrrega emotiva inclosa. Estem legitimant les polítiques europees dels últims anys tot donant el vist i plau a seguir en les mateixes línies. No només es tracta del que diu la constitució europea en si, sinó del moment històric que vivim, és a dir: com influirà la constitució en el que la rodeja. La teoria es molt bonica, però al relacionar-la amb el context actual apareixen les contradiccions.
¿Què estem fent amb el si? estem aïllant la democràcia de la nostra voluntat al només poder votar un dels diferents òrgans de poder europeus; estem legitimant la dependència de la UE dels EEUU a través de la OTAN i fent-nos-ho més difícil per evitar guerres com la dâIrak; estem donant ales al Vaticà i al Opus Dei mitjançant relacions privilegiades; ens estem posant la soga el coll a nosaltres mateixos al votar uns drets socials i del medi ambient pels quals no sâha contemplat com sâobligarà als estats que els facin efectius (paper mullat); estem blindant el salvatge sistema capitalista il·legalitzant la famosa Taxa Tobin contra els abusos del capital que acabaria amb la pobresa al món, estem legitimant la presó dels pobles on les cultures oprimides no tenen el dret a viure com ho fan la resta i on no tenen dret a lâautodeterminació; estem legitimant que els estats que ho vulguin facin ús de la pena de mort (al tractat diu que no, però ja sâhan cuidat de posar-ho discretament als apèndix del final) i estem institucionalitzant la xenofòbia i el racisme amb els extracomunitaris europeus amb la nova categoria de ciutadà inferior anomenada âresident de llarga durada no comunitariâ?.
Ãs per tot això i més que el dia 20 de Febrer jo també diré que NO a la Constitució Europea. Tot i que està clar que al Estat Espanyol probablement perdrem, no està clar quins seran els resultats a nivell Europeu i a més segurament no en sortirem tant mal parats doncs Socialistes i Populars tenen al seu electorat desmotivat amb el tedi informatiu al que lâhan sotmés. Així doncs, per una europa del Drets Socials i dels Pobles Lliures: ¡No a lâEuropa del Capital i la Guerra! ¡No a la Constitució Europea!
+informació: -pàgina del govern: http://www.constitucioneuropea.es/index.jsp
    -manifestos: http://noconstitucioeuropea.pangea.org
http://www.icv-euia.org/referendumeuropa/
http://www.cancapablanca.com/cupftp/Manifest.pdf
    -agenda dâactes: http://www.barcelona.indymedia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Perqué votaré NO a la Constitució Europea el dia 20 de Febrer
03 feb 2005
que cadascú voti el que li roti

Hem de lluitar per aconseguir la llibertat del nostre poble i recuperar la dignitat com a nació. Independència!!! Visquin els Països Catalans!!!
Re: Perqué votaré NO a la Constitució Europea el dia 20 de Febrer
04 feb 2005
i vols recuperar la dignitat amb una europa salvatgement blindada sense dret a la autodeterminació?
Salut i Revolta!
Sindicato Sindicat