Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Judici aquesta nit als assassins de l'Europa Social! CULPABLES!
03 feb 2005
La Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea fa el seu acte d'inici de campanya avui, dijous 3 de Febrer, a les 23 h davant de la seu de la Comissió Europea (Passeig de Gràcia 90).

Davant de la seu de la Comissió Europea es realitzarà el dia 3 de febrer a les 23 h l'acte d'inici de la Campanya dels Països Catalans contra la Constitució Europea. L’acte consistirà en una performance en la que es donarà la veu a la ciutadania per que decideixi si prefereix enterrar l'Europa Social o la Constitució Europea. Tot seguit es realitzaran els parlaments i es donarà pas a l'enganxada del primer cartell oficial de la campanya.
constitucioeuropea_no.gif
"Benvolgudes companyes i companys,

ens trobem reunits avui en assemblea per escoltar la veu de la gent. Aquesta veu que han intentat tantes vegades menystenir i silenciar.

En una votació a ma alçada, lliure i sense manipulacions escollirem entre dos realitats enfrontades que no poden coexistir: per un costat tenim l'Europa Social, l'Europa dels treballador(e)s, dels pobles i de les llibertats, democràtica, solidària, pacífica, no xenófoba i ecològicament sostenible. Per l'altre, la Constitució Europea, neoliberal, militarista i
imperialista, que consagra l'Europa dels Estats, una Constitució patriarcal que reforça les desigualtats entre homes i dones.

Amb la pèrdua de l'Europa Social s'imposa el capitalisme com a únic sistema econòmic possible.

Desapereix el treball digne i estable i es multipliquen els contractes escombraries i les deslocalitzacions. La Constitució Europea no garanteix de cap manera els drets socials, igualant aquests als nivells dels països on estan més desprotegits perque no s'estableixen els mecanismes coactius que obliguin als estats al seu compliment.

Amb aquest nou projecte que se'ns tira a sobre, s'acaba la possibilitat d'acabar amb l'opressió de les dones i aconseguir la igualtat de drets i oportunitats. De la mateixa manera manté en la il-legalitat bona part de la població inmigrant i ens aboca a una Unió Europea cada cop més militarista i imperialista. L'europa fortalesa, que assegura que els estats de la unió resten a les ordres de la OTAN, legalitza les declaracions de guerra i imposa la doctrina de la creuada contra el mal amb la "clàusula de solidaritat" per prevenir el terrorisme. Un projecte que no s'ha fet amb la col-laboració de la societat civil, ni se li ha consultat ni tan sols informat, i pràcticament irreformable doncs un sol país tindrà dret a vetar la decisió dels altres vint-i-quatre.

Una nova europa, somni de la burgesia per consolidar els seu domini de classe, que suprimirà el dret a accedir als serveis econòmics d'interés
general, que fins ara en dèiem públics, i que seguiran sent privatitzats pel govern de cada país.

Direm adéu a les polítiques socials pel que fa a la sanitat, els serveis a les persones, les pensions de vellesa i d'invalidesa i la possibilitat d'accedir a un habitatge. En l'àmbit de l'educació es tendeix a la privatització i a la discriminació elitista en tot el sistema educatiu.

Serà una presó de pobles. Com el nostre. Una nació partida en dos estats, doncs se'ns nega el dret a la unitat territorial, que pateix agresions
constants a la seva llengua i a la seva cultura i que se li nega el dret demodràtic a l'autodeterminació.

Be, havent exposat clarament i sense mentides la realitat a la qual ens aboca la nostra tria procedirem a la votació a mà alçada.

Que aixequin la mà els qui volguin enterrar en l'oblit l'Europa Social.

Ara que aixequin la mà els que vulguin enterrar en l'oblit la Constitució Europea".

Doncs be, procedirem a enterrar la Constitució en l'oblit.
Mira també:
http://noconstitucioeuropea.pangea.org/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa