Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : mitjans i manipulació : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
A les Balears, televisió en català també!!
02 feb 2005
Recollida de signatures per demanar al Govern de les Illes Balears una rectificació de l’assignació de freqüències previstes per a la recepció d’IB3 Televisió i de TV3, per tal que el Govern respecti la que ja tenia TV3 i que la ciutadania de les Balears puigui veure aquest mitjà sense problemes.
Aquests dies, l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) està ultimant la campanya "Volem veure TV3!".

Els eivissencs valoren molt positivament com està anant la campanya de recollida de signatures –iniciada a principis de mes- perquè s’estan trobant molta gent que té por de "perdre" TV3 per mor de la reassignació de freqüències en benefici d’IB3 i perquè hi ha moltes persones indignades per la pèssima qualitat en la recepció del senyal televisiu.

A destacar que una bona part de les persones signants no tenen la llengua catalana com a principal, però aprecien la qualitat del senyal de la televisió catalana i veuen malament que un canal tengui tants d’entrebancs.

"Volem veure TV3!" és una campanya de la Federació PSM-Entesa Nacionalista que s’està duguent a terme a totes les Balears i que conclourà la propera setmana amb el lliurament de totes les signatures al Consolat de Mar, seu de la Presidència del Govern.

La federació confia que l’executiu del PP rectifiqui els seus plans i deixi TV3 en la freqüència que tenia per evitar distorsions i confusions innecessàries. Els nacionalistes entenen que IB3 ha d’emetre per una nova freqüència i que s’ha de garantir que serà un model públic de televisió i en català, llengua pròpia de les illes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A les Balears, televisió en català també!!
03 feb 2005
Els responsables d'IB3 estan dient que el seu model lingüístic és el de CANAL 9 (Tot en castellà, menys alguns pocs programes, en els quals, a més, es fa servir un llibre d'estil que, mica en mica, introdueix castellanismes amb l'objectiu d'estandaritzar-los)

Un exemple d'això serà la primera serie de ficció a IB3. L'han encarregada a la productora Madrilenya BOCA A BOCA. En un principi estudiaven la possibilitat que fos en català. Però finalment han decidit que ho faran en castellà. És a dir, des de Madrid definiran la primera sèrie de ficció pagada integrament pels pressupostos del Govern Balear (quin punt de vista donaran????) i ho faran en castellà!!!

Això sí que és estimar-se la cultura de les Illes!
Re: A les Balears, televisió en català també!!
03 feb 2005
I CityTv a Barcelona?El nom queda molt anglès, es fa a Catalunya, però l'idioma d'emissió, almenys, les poques ocasions que ho he vist jo...el castellà. Per exemple el programa de l'Arús!

Salut Revolució i cada ovella amb la seva parella...a Catalunya, el català, a Castellunya el castellà...no?
Re: A les Balears, televisió en català també!!
03 feb 2005
El PSM-Entesa Nacionalista denuncia que IB3 TV provoca els problemes de recepció de TV3

El partit lliura 8.000 signatures a favor de les freqüències històriques. Els nacionalistes reclamen un model audiovisual que inclogui tots els mitjans de parla catalana a les Balears.

Els secretaris generals del PSM de Mallorca i de Menorca, Gabriel Vicenç i Antònia Allés, han denunciat que l'inici de les emissions en proves del canal IB3 Televisió (UB3 TV) afecta les freqüències actuals i que està provocant problemes de recepció de TV3 en algunes zones de Mallorca.

Els representants del PSM-Entesa Nacionalista van donar a conèixer ahir la situació després que van entregar a la seu del Govern Balear les més de 8.000 signatures que ha recollit la formació política per demanar el manteniment de les freqüències històriques de TV3 i K3/33 a les Illes Balears.

Junt amb els diputats del Parlament de les Illes Pere Sampol i Eduard Riudevets, els secretaris generals del PSM de Mallorca i Menorca van demanar explicacions al govern que presideix Jaume Matas sobre l'assignació de freqüències i van criticar l'executiu illenc per intentar apropiar-se de l'audiència de la televisió catalana en situar les emissions de la televisió pública de l'arxipèlag en les freqüències a través de les quals s'han difós, de manera històrica, els canals de Televisió de Catalunya (TVC), que tenen un seguiment consolidat.
Antònia Allés va indicar que "els ciutadans de Menorca estan preocupats i truquen al Consell Insular per reclamar informació".

Ahir els dirigents del PSM van agrair la resposta ciutadana a la campanya de recollida de signatures iniciada el mes de desembre passat.
De la seva banda, el secretari general del PSM de Mallorca, Gabriel Vicenç, va recordar que els nacionalistes reclamen un model audiovisual propi que inclogui tots els mitjans de parla catalana a les Balears, amb transparència i pluralitat informatives.

Alhora el PSM-Entesa Nacionalista va denunciar que "el govern de Jaume Matas promou un model televisiu i radiofònic excloent i partidista, com ho confirma la designació de professionals vinculats directament o indirectament al Partit Popular de les Balears".

Les emissions de la televisió pública balear començaran de forma oficial l'1 de març vinent.
Sindicat Terrassa