Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Desembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Accions per a Avui
12:30

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
10 coses que TU pots fer pel NO
01 feb 2005
Totes, les que voten, les que no ho fan mai, els anarquistes, les comunistes, els nacionalistes, les que no ho son.. que ningú es quedi a casa.

---------

10 coses que TU pots fer pel NO

1 Atreveix-te a actuar pel teu compte
La societat està formada per persones com tu, totes amb els mateixos drets, específicament el d'opinar i influir en les decisions col·lectives. Si no pots fer-ho mitjançant un grup o entitat al qual pertanys, fes-ho pel teu compte, pren la iniciativa i organitza accions en col·laboració amb altres persones que pensin com tu o individualment. No actuar es donar el poder als altres.

2 Divulga els teus arguments entre els companys de feina, d'escola, els veïns…
Vivim envoltats d'altres persones, algunes potser sols reben la influència dels mitjans de comunicació que reflecteixen sovint l'opinió de grups poderosos, més que la de la societat en general. No permetis que aquesta sigui l'única font d'informació que tinguin. Parla, discuteix, defensa i divulga la teva opinió.

3 Construeix un argumentari personalitzat
Tots som diferents en capacitats, cultura i maneres de fer. La veritable llibertat consisteix en poder actuar segons aquestes diferències. Argumenta amb els punts que tu creguis més importants, amb els que més sàpigues convèncer els altres, amb els més adequats a l'entorn social on vius.

4 Incideix en els temes en que tinguis més capacitat
Aprofita les experiències i coneixements personals, explica la incidència del Tractat Constitucional en els camps on ets especialista, posa-hi passió, però també la serenor i els coneixements de qui ha estudiat el tema o algun dels seus aspectes.

5 Aprofita la feina que altres estan fent a la Campanya
Molta gent treballa per aquesta campanya. Alguns han escrit els seus arguments en llibres o pàgines web. En elles trobaràs molt material per recolzar els teus arguments, material que també pots copiar i fer conèixer al teu entorn.

6 Utilitza els recursos de la campanya
Una sèrie de persones treballen per aquesta campanya, a la web hi podràs trobar materials que t'ajudaran. Si vols organitzar algun acte, la campanya treballarà per ajudar-te: per acabar de convèncer a una entitat d'organitzar quelcom, per trobar oradors o per fer-te arribar llibres, cartells i altres materials.

7 Per exemple, els díptics de la campanya
Específicament, la campanya a editat uns díptics on s'expliquen els motius del NO. Demana'n i reparteix-los: per les bústies, als mercats, als transports públics, als espectacles. La gent és receptiva, repartir els díptics et donarà la possibilitat de parlar del tema amb moltes altres persones.


8 Empra les noves tecnologies; missatges SMS, correus electrònics…
No tot és la paraula, tots coneixem les possibilitats de mobilització que ofereixen els missatges de telèfons mòbils o els correus electrònics. Emprem-los, especialment els dies just abans de la consulta.

9 Multiplica't: anima a altres persones a incorporar-se a la difusió del NO
Cada amic convençut per actuar en la campanya, duplica la nostra força individual. Dues persones en poden animar a treballar dues més, aquestes quatre es poden convertir en vuit… un efecte multiplicador capaç de mobilitzar una gran part de la societat activa del nostre país. Multipliquem el nostre esforç.

10 Creu en l'eficàcia del que estàs fent
L'objectiu de la campanya és obtenir el més gran nombre possible de NO. Cada NO aconseguit a casa nostra és una petita victòria que deslegitima tot un procés que s'ha desenvolupat quasi d'amagat del Poble i de les seves aspiracions i necessitats. La feina feta no serà mai en va, a part dels objectius polítics concrets de la consulta, sempre restarà la feina feta a favor del País i de la democràcia de base, una feina que donarà fruits en molts altres esdeveniments futurs.

-----------------------
extret de la web de la CAL

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 10 coses que TU pots fer pel NO
02 feb 2005
coge un spray pon NO en los carteles, que a Butragueño y al Loquillo estoy cansado de verlos en los carteles de BCN pidiendo el SI.
Re: 10 coses que TU pots fer pel NO
03 feb 2005
¿Hay traducción a castellano? ¡Sería muy útil!
Saludos!!
Re: 10 coses que TU pots fer pel NO
03 feb 2005
hay uno automatico q va muy bien y q puede ayudarte si nadie tiene tiempo d hacerlo
http://internostrum.com
Traducción
07 feb 2005
10 cosas que TÚ puedes hacer por el NO

1 Atrévete a actuar por tu cuenta
La sociedad está formada por personas como tú, todas con los mismos derechos, específicamente el de opinar e influir en las decisiones colectivas. Si no puedes hacerlo por medio de un grupo o entidad al cual perteneces, hazlo por tu cuenta, toma la iniciativa y organiza acciones en colaboración con otras personas que piensen como tú o individualmente. No actuar es dar el poder a los otros.

2 Divulga tus argumentos entre tus compañeros de trabajo, de escuela, los vecinos…
Vivimos rodeados de otras personas, algunas quizá sólo reciben la influencia de los medios de comunicación que reflejan a menudo la opinión de grupos poderosos, en lugar de la opinión de la sociedad en general. No permitas que ésta sea la única fuente de información que tengan. Habla, discute, defiende y divulga tu opinión.

3 Construye unos argumentos personalizados
Todos tenemos diferentes capacidades, cultura y maneras de hacer. La verdadera libertad consiste en poder actuar según estas diferencias. Argumenta con los puntos que tú creas más importantes, con los que sepas convencer a los demás, con los más adecuados al entorno social donde vives.

4 Incide en los temas en que tengas más capacidad
Aprovecha las experiencias y conocimientos personales, explica la incidencia del Tratado Constitucional en los campos donde eres especialista, ponle pasión, pero también la serenidad y los conocimientos de quién ha estudiado el tema o alguno de sus aspectos.

5 Aprovecha el trabajo que otros están haciendo en la Campaña
Muchas personas trabajan en esta campaña. Algunos han escrito sus argumentos en libros o páginas web. En ellas encontrarás mucho material para apoyar tus argumentos, material que también puedes copiar y dar a conocer a tu entorno.

6 Utiliza los recursos de la campaña
Una serie de personas trabajan en esta campaña, en la web podrás encontrar materiales que te ayudarán. Si quieres organizar algún acto, la campaña trabajará para ayudarte: para acabar de convencer a una entidad para organizar algo, para encontrar oradores o para hacerte llegar libros, carteles y otros materiales.

7 Por ejemplo, los dípticos de la campaña
Específicamente, la campaña ha editado unos dípticos donde se explican los motivos del NO. Pídelos y repártelos: por los buzones, los mercados, los transportes públicos, en los espectáculos. Las personas son receptivas, repartir los dípticos te dará la posibilidad de hablar del tema con muchas otras personas.


8 Usa las nuevas tecnologías; mensajes SMS, correos electrónicos…
No todo es la palabra, todos conocemos las posibilidades de mobilización que ofrecen los mensajes de teléfonos móbiles o los correos electrónicos. Úsalos, especialmente los días justo antes de la consulta.

9 Multiplícate: anima a otras personas a incorporarse a la difusión del NO
Cada amigo convencido para actuar en la campaña, duplica nuestra fuerza individual. Dos personas pueden animar a trabajar a dos más, estas cuatro se pueden convertir en ocho… un efecto multiplicador capaz de mobilizar una gran parte de la sociedad activa de nuestro país. Multipliquemos nuestro esfuerzo.

10 Cree en la eficacia de lo que estás haciendo
El objetivo de la campaña es obtener el mayor número posible de NO. Cada NO conseguido en nuestra casa es una pequeña victoria que deslegitima todo un proceso que se ha desarrollado casi de espaldas al Pueblo y de sus aspiraciones y necesidades. El trabajo hecho nunca será en vano, a parte de los objetivos políticos concretos de la consulta, siempre quedará el trabajo hecho a favor del País y de la democracia de base, una trabajo que dará frutos en muchos otros acontecimientos futuros.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more